Czołem sobotnio!

Odwiedziłam dziś pierwszy raz nowe centrum ogrodnicze - na moje nieszczęście bardzo blisko mnie

Mają chyba wszystko (sprzęty, nawozy, rośliny - full wybór), sprzedawcy kompetentni, ceny wydają się bardziej przystępne niż u popularnej konkurencji w mieście. Dziewczyny z okolic - kto jeszcze nie był u Kruczka na Cieszyńskiej, polecam
Słuchajcie, zastanawiam się, czy mogłabym już przesadzić do gruntu groszki (mają ok. 20 cm) i słoneczniki (ok. 10-15 cm)? Jeśli nie, to do kiedy czekać? Bo chyba nie aż do Zimnej Zośki?
Aniu akl62 - dziękuję za zdjęcie. Tylko czy wiklinowy płotek będzie w stanie utrzymać ziemię na wąskiej (ok. 60 cm), podwyższanej rabacie? Krasnale rosną w donicach, więc mam trochę czasu na zastanowienie. Przedwczoraj kopałam pod płotem za domem dołek dla Twojej forsycji - nie mogłam wyjść z podziwu, jaka tam dobra ziemia

Totalne przeciwieństwo mojej.. Myślę, że będzie jej tam dobrze - dla towarzystwa ma wysokie marcinki i młodą wierzbę smoczą. Jeszcze raz dziękuję
Aniu AniaDS - szafirki wystawiają na razie pojedyncze łebki. Wyjątkowo je lubię i z niecierpliwością czekam, co pokażą jesienne nabytki
Ewelinko - kupiłam, nawet 4 sztuki, jak zwykle do podziału z Mamą
Grażynko - dokładnie ten

Wczoraj podlałam nim wszystkie clematisy, kusi mnie, by spróbować z różami, może na początek przetestuję na jednej - najmniej cennej..?
Agatko - fakt, po prostu się czepiam

Jakoś wyjątkowo coś mi w ich wyglądzie "nie leży" i tyle

Pełne, ale jakieś takie nienaturalnie przekombinowane, nie uważasz?