Mój wątek, moje kwiatki
- Izolek
- 200p
- Od: 26 lut 2014, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wątek, moje kwiatki
Fraszka to co zrobić bo rzeczywiście jest tam ciasno ?
Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Storczyk wygląda na zdrowego.
Zgodzę się z Fraszką, to raczej uszkodzenie mechaniczne jest.
A mały listek jak nie będzie mieć miejsca, to trzeba będzie starszy liść naciąć, żeby się zmieścił.
na razie go nie Ruszaj, tylko Obserwuj, czy młody liść rośnie.
Kohlerię...tak myślę, że za dużo Podlewasz. Gdzie ją Trzymasz? I jak szybko przesycha w niej podłoże?
Ja, swoje podlewam teraz raz w tygodniu.
Zresztą logiczne jest, że wszystkie rośliny, które mają kłącza, cebule, itd. rzadziej się podlewa, bo one mają wodę i składniki, w kłączach, właśnie.
Zgodzę się z Fraszką, to raczej uszkodzenie mechaniczne jest.
A mały listek jak nie będzie mieć miejsca, to trzeba będzie starszy liść naciąć, żeby się zmieścił.
na razie go nie Ruszaj, tylko Obserwuj, czy młody liść rośnie.
Kohlerię...tak myślę, że za dużo Podlewasz. Gdzie ją Trzymasz? I jak szybko przesycha w niej podłoże?
Ja, swoje podlewam teraz raz w tygodniu.
Zresztą logiczne jest, że wszystkie rośliny, które mają kłącza, cebule, itd. rzadziej się podlewa, bo one mają wodę i składniki, w kłączach, właśnie.
- Izolek
- 200p
Dzięki Justus może rzeczywiście podlewam ją za często ale cały czas mi się wydaje że ma za sucho
Storczyk którego wyjełam z doniczki i wyciełam zgniłe korzenie, suszył się do wczoraj, korę namoczyłam zrobiłam dziurki w doniczce dla lepszej wentylacji i już siedzi w nowym podłożu a co będzie dalej ...

Storczyk którego wyjełam z doniczki i wyciełam zgniłe korzenie, suszył się do wczoraj, korę namoczyłam zrobiłam dziurki w doniczce dla lepszej wentylacji i już siedzi w nowym podłożu a co będzie dalej ...
Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izolek - a z jakiego powodu Ci ożył
Zmieniłaś mu ziemię, nowa odżywka, zmieniłaś miejsce postoju, czy tak sam z siebie bez powodu ??
A pytam, bo ja do mojej małpy nie mam już nerwów !! Ani przesadzanie, ani przestawianie, nic nie daje ...
Ma łącznie 3 łodyżki liściowe, w tym jedną wypuścił po ... 3 letniej przerwie. Przemęczać się biedactwo nie lubi

Zmieniłaś mu ziemię, nowa odżywka, zmieniłaś miejsce postoju, czy tak sam z siebie bez powodu ??
A pytam, bo ja do mojej małpy nie mam już nerwów !! Ani przesadzanie, ani przestawianie, nic nie daje ...
Ma łącznie 3 łodyżki liściowe, w tym jedną wypuścił po ... 3 letniej przerwie. Przemęczać się biedactwo nie lubi

Pozdrawiam i zapraszam
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
W mojej rodzinie jest zamioculcas (jakkolwiek to nie brzmi
) który nie dość, że pięknie rośnie, to jeszcze kwitnie
Wujostwo trzyma się teorii, że to dzięki stałej dość wysokiej wilgotności podłoża i powietrza.... Sama nie próbowałam i nie wiem, ale może to pomoże w dalszej uprawie (warto sprawdzić tę teorię przed wprowadzeniem w życie)
Izolku, trzymam kciuki, żeby dalej się rozwijał i może kiedyś obdarzył Cię kwiatkami

Wujostwo trzyma się teorii, że to dzięki stałej dość wysokiej wilgotności podłoża i powietrza.... Sama nie próbowałam i nie wiem, ale może to pomoże w dalszej uprawie (warto sprawdzić tę teorię przed wprowadzeniem w życie)

Izolku, trzymam kciuki, żeby dalej się rozwijał i może kiedyś obdarzył Cię kwiatkami

- Izolek
- 200p
Hej dziewczyny no nic mu nie robiłam, pół roku temu przywlekłam go z pracy, przesadziłam i zaczął ginąć znaczy liście gubić myślałam że nic z tego nie będzie ale stał tak sobie.
Nie przesadzałam go, nie nawoziłam tylko czasem podlewałam
Nie przesadzałam go, nie nawoziłam tylko czasem podlewałam

Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
Cześć! Pozwoliłam sobie zajrzeć do Twojego wątku. Bardzo piękna ta fuksja na poprzedniej stronie.
A dlaczego mówisz, że coś dolega Twojej Hoi variegata? Na zdjęciu nie wygląda źle. Pozdrawiam. 

- Izolek
- 200p
Mmax dziękuje za odwiedziny, fuksja kwitnie cały czas, nie wiem jeszcze jak się nią zaopiekować w zimie
Mówisz że hoja zdrowa to czemu nie chce dalej rosnąć, staneła w miejscu ...

Mówisz że hoja zdrowa to czemu nie chce dalej rosnąć, staneła w miejscu ...

Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Też tak uważam, ale to dobrze, że roślinka buduje sobie system 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Nowy korzonek to też dobra nowina, bo to znaczy, że roślince dobrze u Ciebie. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe