Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Beatko, wszystkie Sabinki są fajne i nie ma znaczenia czy to zwierzę czy człowiek ;:224 ;:306 a owczarek niemiecki jest bardzo rodzinnym zwierzęciem, swego czasu mój M miał takiego okaza OGROMNIASTEGO :shock: , że bałam się podejść, mimo zapewnień, że Gryza jest najspokojniejszym psem pod słońcem, W latach swojej świetności układała się mężowi jako poduszka w łóżku, a kiedy zasnął kładła się w nogach żeby było mu ciepło.. jedyny minus gryzła każdego buta, który jej się nawinął- stąd Gryza.. Do psa przekonałam się dopiero jak moja córka wraczkowała jej do budy, a psina cierpliwie zwolniła jej kwaterę i ułożyła się przed. Taaki kolos i maleńkie dziecko.. myślałam że zawału dostanę, ale tatuś podobno cały czas pilnował córci ;:173
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Owczarki mają silny instynkt opiekuńczy.
Widzę jak mojej zmienia się charakter. Co prawda pierwszy raz mam ON i uczę się jej zachowań. Była bardzo posłuszna od maleńkiego. Szybko się uczyła. Ma ciut ponad 3 lata,szkolenie trochę przerwała nam jej operacja,którą przeszła w wieku 8 m-cy. Teraz od kilku,kilkunastu tygodni obserwuję,że włącza jej się instynkt do pilnowania. To się dzieje samo,nie była uczona i nie miała skąd czerpać,bo moja druga suczka należy do tych co wpuszczą i oprowadzą :wink:
Beatko,mówię Ci,to będzie Wasza najlepsza przyjaciółka :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

No dobrze kolejny kurs z zakresu obsługi komputera już za mną,więc to jest Sabinka :D
Obrazek
Sabinka ma już w naszym domu wielbicieli wielu i tylko jedną rywalkę-szalejącą z zazdrości Bułkę
Obrazek

Obrazek
A kot Filozof nawet jak mu szczeka prosto do ucha pozostaje niewzruszony :D Obrazek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

O matko i córko! Leżę! Tchu nie mogę złapać! Śliczna jest Sabinka! I ma kolejną wielbicielkę! Ooo taak!
Kota masz cudownie olewackiego, no tak,on wie,że był tu pierwszy i żadna Sabinka mu nie podskoczy :wink:
Mój DONek jest najmłodszy w rodzinie i jest kompletnie ignorowany przez panią Kotową,która niejednokrotnie zaczaja się za winklem,żeby jej pazurami śmignąć po pysku. Taki zwierzęcy świat, hierarchia musi być :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko jakie masz cudowne psiaki i kotka. ;:138 ;:138
Super zdjęcia. :heja :heja :heja a Sabinka to jak widzę po jej minie i pięknych oczyskach jest zapewne sympatyczną psinką. :wit
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra przyznaję mnie też już złapała za ;:167 Cudna jest :D Napatrzeć się nie mogłam jak mały ledo obejmując ją rączkami za szyję ciągnął psinkę i prosił,żeby się z nim w piaskownicy pobawiła :;230
Pogoda dziś prawdziwie wiosenna sprzyjała spacerom niestety wygląd rabatek po zimie taki jakiś żałosny Obrazek

Pusto smętnie i chyba tylko zielsko nawet pod śniegiem rosło :twisted: Za to w domu zakwitł mój najstarszy amarylis
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tamtym roku nie wiedziałam już co robić z sadzonkami ,bo wiosna dłuuugo kazała na siebie czekać :twisted: Teraz też zastanawiałam się zacząć wiosenne porządki czy jeszcze zaczekać,bo jak wróci zima!Dzisiaj powiedziałam sobie-co ma być to będzie :D Jak przeczytałam z rana,że nasionka z akcji już do mnie jadą to dostałam takiego powera ,że hej :D Skopałam połowę foliaka,podlałam porządnie i posiałam cztery rodzaje sałaty plus rzodkiewka,a jak wiosennka się rozmyśli to trudno mała strata,krótki żal ;:219 Odchwaściłam kilka ziółek
Obrazek
Melisa obok rabaty z kwiatami :D ,a z takich pniaczków zaczełam robić podniesioną rabatę
Obrazek
Na obrzeżach warzywniaka ładnie przezimowała siana w ubiegłym roku szałwia muszkatołowa i oregano :tan
Pierwsze koty za płoty...czyli zaczełam plewienie rabatek :D
Obrazek[/URL
Lepiężnik variegata od Reni wypuścił takie coś

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd9f73fad8d4e868.html]Obrazek

Lecę googlować jak toto kwitnie :shock:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już siejesz warzywa o to odważna ale jak zima nie wróci, będziesz miała już co wcinać. ;:138
Też dzisiaj plewiłam byłam w raju :heja
Lepiężnik dostaje kwiaty ;:138 u mnie strasznie się mnoży, masz koło niego miejsca zrobione na nowe odrosty, puszcza tak do 60cm kłącza /// :;230 :;230
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To coś się dzieje,BEATKO,zimy raczej już nie będzie :!:
Piesek sympatyczny a Córka jak malowana ;:333
Czy urodę oddziedziczyła po Mamie,jakieś fotki by się przydały,co nie Belka :?:
Wiosenne pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kurcze Kasiula dostałam go od Reni jesienią i u mnie jeszcze nie pokazał co potrafi :shock: Renia kazała mu zostawić dużo miejsca,ale myślałam ,że to ze względu na duże liściory...rozłogi :shock: muszę chyba szybko pomyśleć nad nową miejscówką!Tak to jest jak najpierw się sadzi ,a dopiero póżniej zbiera info o roślince ;:306
Sławku córcia podobna bardziej do mojej siostry niż do mnie...ja taka ładna nigdy nie byłam ;:224 Najfajniejsza była w wieku twojej Emilki,ale czasu nie zatrzyma :D Zaglądam do ciebie codziennie i myślę ,że za mało mam takich wczesnowiosennych kwiatków-muszę to koniecznie nadrobić,ale to już plan na następny rok ;:333
Kolejny domowy poczuł słoneczko i uznał,że to już wiosna ;:oj
Obrazek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

No i proszę,jaki piękny okaz!
Khm, ktoś tu ostatnio hojobę mi wypominał,tymczasem przeczytałam cały wątek Norel i co odkryłam,że zamówiłaś sobie kerrii :;230
Lecę poczytać o hydroponice.

Aaaa,zapomniałabym,ładnie posprzątałaś rabaty.Zazdroszczę.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia ich się nie da posprzątać w jeden dzień,góra dwa metry zrobiłam i uciekłam do domu ,bo już się zimno zaczynało robic ;:174 ale mam teraz kilka dni zaległego urlopu z poprzedniego roku ...to grzech nie korzystać ;:224 No właśnie niby wyleczyłam się z hoyoby,ale ta kerri jakoś tak za mną chodzi :;230 a Dagunia nie tylko hoyki ma piękne...jej Vandy śnią mi się po nocach :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczny ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

No,ale na zdjęciach pokazałaś tylko to co posprzątane,więc wygląda idealnie :wink:
Wiem,wiem,widziałam te Vandy.
Ja bym chyba nie umiała tak o nie zadbać.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś ja póki co podziwiam z daleka i waham się z zakupem z obawy coby nie zmarnować...ale jak jeszcze troszkę połażę po wątkach storczykowych...to pęknę ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”