Moniko, przy murku faktycznie posadzone są rozchodniki, rojniki i macierzanki. Nie chciałm wprowadzać tutaj wysokich roślin. Chciałam, żeby rabatka stanowiła łagodne przejście do trawnika.
Jeśli Twojemu m. jest wszystko jedno, to masz dobrze. Mój najczęściej chce o wszystkim decydować. Nam też sporo rzeczy podoba się takich samych, ale czasem nawet nie jestem pytana o zdanie. A ja wszystkie rzeczy musze z nim uzgodniać. I to jest denerwujące. Niestety ten krzew to nie mahonia. To ostrokrzew jak rozpoznała Kasia. Mahonia ma mniej błyszczące listki. Za wtrącenia wcale się nie gniewa
Martuś, początek sezonu ma bardzo dużo kolorów. Jest może mniej roślin, bo przecież posadzone są pomiędzy tymi, które latem się panoszą, ale i tak bardzo lubię tę porę roku
Małgosiu, jeszcze chwila i znowu bedziemy cieszyli się takimi kolorami. Właśnie dlatego uwielbiam zdjęcia wspominkowe, bo latem nie za bardzo czasu na przyjrzenie się dokładne rabatom.
Wandziu, na ostatnim zdjęciu ro żeniszek. Ale za to przpomniałas mi nazwę roślinki o którą pytała Steasi.
Aga, fiołków ci u mnie dostatek

Wyrywam jak chwasty. Rozsiały się nawet w chodniku
Maju, faktycznie wiosenne kwiaty w przeważającej liczbie są malutkie. Ale jak cieszą. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Trzeba się czasem dobrze wysilić, żeby zobaczyć jakiś kwiatek, ale jak to cieszy, że się cokowlwiek rozwija. Wiosenne kwiaty nie muszą walczyć o słońce, dlatego chyba są mniejsze. Potem robi się gąszcz, w którym by zgineły
Kasiu, jak najbardziej masz rację. To ostrokrzew. Jest zimozielony. U mnie rośnie od początku, czyli jakieś 12 lat. Wyrósł mi na totalnego olbrzyma, dlatego od zeszłego roku jest systematycznie cięty. Mam tylko jeden egzemplarz, ale kwitnie i w tym roku miałam nawet owoce. Może ktoś z sąsiadów ma drugą odmianę.
Ewa, jak widzisz u mnie to jest maleństwo. Do podziału jeszcze się nie nadaje, ale nasinka jak tylko będą wyślę
Dzisiaj trochę ogólnych widoczków. Niestety mój aparat jest kiepski
Kasiu, tutaj na pierwszym planie pod czereśnią jest własnie ten ostrokrzew