We wtorek byłem w Bydgoszczy więc choć to zima, to nie mogło obyć się bez wizyty u Państwa Licznerskich. Odebrałem rośliny wylicytowane na aukcji, pooglądałem i miło spędziłem czas w towarzystwie Pan Piotra.
We wtorek byłem w Bydgoszczy więc choć to zima, to nie mogło obyć się bez wizyty u Państwa Licznerskich.
- Sebastian - jaka temperatura panuje w tych tunelach w których egzystują o tej porze te rośliny. Chociaż haworsje nie należą do Twoich zainteresowań, to może widziałeś te rośliny w tych tunelach, jak porobiłeś fotki to w wolnej chwili wstaw.
Mieczysław, haworsji nie pamiętam, pewnie jakieś były, na zdjęciach też nie mam. Byłem tam tylko ok. 1 godz., zdecydowanie za krótko. Temperatura to ok. kilkunastu stopni. Pamiętam, że w trakcie szwendania się było mi ciepło, byłem w kurtce, ale niezbyt grubej, w zasadzie mógłbym ją zdjąć.
Krzysztof, wygrałem nasiona Maihuenia poepiggii i małe, szczepione na badylu Astrophytum caput-medusae.
W grudniu nie licytowałem nic poza Sclerocactus whiplei JS260 i wygraną L. diffusa v.lutea 'Polycephala', ale to w zasadzie było pod koniec listopada.