Dopatrzyłam się małego aleosa tygrysiego, śliczny maluszek

Jestem bardzo ciekawa kwiatów rodzaju Eriosyce i Lobiviahen_s pisze:bo jak zakwitnie Neochilenia mitis to ona będzie za miss robić.
W planach są rośliny z Czech, na wiosnę. I tak zrobię. Jednak nie mogę oprzeć się ładnie uciernionym gymnokompiasek pustyni pisze:Ale jeśli tak wcześnie zaczynasz plan zakupowy, to co będzie do wiosny...?
A co tu masz na myśli, bo nie bardzo rozumiem?emerald pisze:G. guanchinense VS46 czyli G. mazanense f. polycephalum, Cuipan, La Rioja Argentina, 1100m.
Szukałam fotek, informacji i dalej nie wiemsokolica pisze: Wg mnie roślina nie przypomina rzeczonej. Gaunchinense bardziej, ale wtedy nr jest błędny. Oczywiście to moje zdanie, przy którym upierać się nie będę
Pewnie z grupy: mazanense, hossei, weissianum, nigriareolatum, guanchinense, mostii.hen_s pisze:Ładnie ociernione rośliny. Twój zbiór gymnokalicji się poszerza i nabiera wartości.![]()
Jeśli chodzi o identyfikację to trudna sprawa, pewnie rzeczywiście trzeba będzie poczekać do kwiatów a i to może nie do końca pomóc. Jakoś nie przypominają mi "typowych" roślin z tego gatunku.