Iwonko bardzo dziękuję 

Kasiu moje hortensje jeszcze w bieli, jedynie Vanilia Fraise pięknie się zarumieniła ....
Rudbekię bardzo lubię, mam tylko w jednym miejscu, ale będę chciała ją troszkę rozsadzić.... pięknie rozświetla ogród późnym latem, kiedy u mnie przewaga zieleni i bieli...
Ja również bardzo pozdrawiam  

Aniu ja uwielbiam jesień..... mam nadzieję, że będzie długa i piękna  

Miłeczko  bardzo podobają  mi się rudbekie z wielką chęcią posadziłabym jeszcze inne odmiany, ale musiałyby to być takie wieloletnie, rosnące w zwięzłych kępach..... 
Danusiu dziękuję  

U mnie rozplenica rośnie w piaseczku, bo taką mam ziemię w ogródku..... i na szczęście jak na razie świetnie sobie radzi  

Niestety nie znam odmiany swojej brzoskwini .... ma już sporo lat. Jest przepyszna, owoce duże , bardzo soczyste i słodkie..... tylko ta kędzierzawość  

Danusiu a czemu chcesz się pozbyć czereśni???
Nelu cieszę się, że wianuszek podoba Ci się  

To mój ukochany motyw, robię różne dekoracje, ale wianuszki wiodą zdecydowany prym  

Jesień uwielbiam między innymi za to, że to najwspanialszy czas na robienie wianuszków.... materiału jest ogrom, aż trudno wybrać z czego robić  

Ależ zazdroszczę Ci deszczu...... u mnie pustynia..... dziś bardzo się ochłodziło, ale deszczu nadal ani kropli.......
Ula dziękuję Ci bardzo za miłe słowa, cieszę się , że znalazłaś u mnie jakieś pomysły, które chcesz wykorzystać  

Bardzo ciekawa jestem Twoich zakupów..... już biegnę do Ciebie zobaczyć co kupiłaś.....
Aguś dziękuję kochana za tak miłe słowa  

Cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie..... 
Hortensje pięknie kwitną..... mam też kilka małych krzaczków, które są jeszcze bardzo skromne, ale na szczęście wszystkie pokazały kwiatuszki  

Grażynko u Ciebie to rewolucja w prawdziwym tego słowa znaczeniu  

Byłam.... widziałam.... podziwiałam  

U mnie to tylko delikatne przeróbki..... przesadzanie pojedynczych roślin, zmiany kompozycji, wyprowadzka jednych a sadzenie innych  

Żółwik mój też skromniutki w tym roku.... przesadzany był już z pąkami.... i to w upały  

ale pięknie się przyjął i nawet kwitnie  

Majeczko dziękuję za miłe słowa o wianuszku  

Cieszę się bardzo , że podoba Ci się ogródek  

teraz przyszedł spokojniejszy czas ...... dominuje zieleń i biel, z kroplami koloru gdzie nie gdzie.... lubię tę zmienność.... Teraz królują hortensje