Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Nelu no jak języczka to pierwszy zakup do Twojego ogródka, to musi pozostać, mimo, że kolorystycznie nie,,leży,, 8-) :lol: .... ale wiesz co ja sobie myślę...... wprawdzie języczka ma prześliczne kwiaty, ale jeśli bardzo Ci psują koncepcję, to może je po prostu wycinaj, te liście są tak piękne, ze i bez kwiatów są bajeczną ozdobą i nie wprowadzą dysonansu na rabatkach.....
Z tymi ślimorami to prawdziwy problem.... teraz taka susza, ze trudno je znaleźć, ale nich tylko popada, to znów się wyłonią :roll:
Niestety nazwy rozplenicy z brązowymi kłoskami nie znam..... one wszystkie takie piękne i bardzo żałuję, ze mam tak mało miejsca w ogródku....

Aguś teraz u mnie już o wiele bardziej stonowane widoczki..... jest głównie zielono-biało i tylko gdzie nie gdzie pojawia się kępa koloru.....

Aguniu jestem naprawdę szczęśliwa, że wianuszkiem utrafiłam w Twój gust i że podoba Ci się ;:196
Bardzo jestem ciekawa jak prezentuje się na drzwiach w otoczeniu pięknych wrzosów i rozchodników :D

Geniu wianuszki robię ,,od zawsze,, to moja pasja.... znacznie wcześniejsza niż ogrodowa 8-) :lol: Kwiaty są z materiału ....

Aniu miło mi bardzo, że podoba Ci się ;:167

Mariolu dziękuję ;:196 Ogródek pod koniec sierpnia zmienia się u mnie bardzo, z kolorowego wchodzi w okres stonowany i spokojny.... wśród zieleni głównie widoczne są kępy białych hortensji..... tak jest do czasu, kiedy zaczynają kwitnąć kwiaty typowo jesienne.... marcinki, chryzantemy, rozchodniki..... Bardzo lubię te zmiany w ogrodzie.... dzięki temu nie nudzi się :lol: :lol:

Miłeczko ja wianuszki przeważnie wieszam , stawiam i kładę w domu i na tarasie 8-) :lol: U mnie drzwi ciągle,,klapią,, więc nie utrzymują się :roll: :lol: Ale uwielbiam widok wianków wiszących na drzwiach.... zresztą uwielbiam ich widok wszędzie :;230
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguniu a co mam zrobić, żeby kupić od Ciebie takie cudo??? :D ;:173 ;:173
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula dziękuję, cieszę się, że podobało Ci się ;:196 A Twoje leżenie na zielonej trawce skutkowało zgubieniem karteczki z jakimś numerem telefonu ;:224 :;230
O stan ogródka nie martw się..... Wasza wizyta ( za którą bardzo dziękuję ;:196 ) miała na niego rewelacyjny wpływ :;230

Agulka hortensja to 'Renhy' VANILLE FRAISE
Ja również bardzo dziękuję, było mi niezmiernie miło ;:196
To, że ,, miejsca zrobiło się nieco,, bardzo mnie cieszy..... przynajmniej mam miejsce na nowe wymarzone roślinki, bo tak nie miałam kompletnie gdzie ich posadzić :lol:

Grażynko ..... a bo w te upały, to ja nic nie robię w ogródku, ale za to mam dużo czasu, żeby kombinować jakieś przeróbki.... i już mam kilka koncepcji, co KONIECZNIE muszę zmienić :;230
Zrobiło mi się troszkę miejsca na wymarzone jeżówki i nowe kolorki floksów :heja ..... a i przesadzanie sporo przede mną....

Agatko kochana dziękuję, cieszę się , że zaglądasz do mnie ;:196

Janku ..... no zrobiło się troszkę miejsca, zrobiło, bardzo się cieszę :D Wreszcie będę mogła posadzić to co mi się marzy już od dłuższego czasu 8-) :lol: A z tymi ciągle nowymi odmianami to masz rację...... i co my mamy zrobić..... wciąż zapadamy na nowe choroby, coraz więcej wymarzonych roślin , a miejsca brak.....

Grażynko bardzo dziękuję , niesamowicie mi miło, że wianuszek znalazł Twoje uznanie ;:196
Ogródek już coraz bardziej stonowany i spokojny w barwie.... do czasu aż zaczną kwitnąć jesienne kwiaty będzie głównie zielono-biały..... jeszcze 2,3 dni i wytnę ostatnie liliowce....

Kilka obrazków na dzień dobry :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś zdolne te Twoje łapki, takie cudeńka tworzą ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, piękne kępy rudbekii! Rozjaśniają rabaty jak małe słoneczka ;:138
Czy hortensje już się wybarwiły u Ciebie?
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
Piękne,ciepłe kolorki letnich kwitnień :D
Oj,,,aż mnie przeraża ,że wkrótce lato sie skończy i takie widoczki ;:223
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zdjęcia super! Ta rudbekia pierwsza piękna! do tej pory nie zdobyta! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aga , wianki prześliczne , zdolna jesteś bardzo . Rozplenicy zazdroszczę , miałam try i żadna nie przetrwała zimy , w jaką ziemię wsadziłaś że tak pięknie rośnie ? Brzoskwinię mam w jesiennych założeniach , wyrzucam czereśnie , będzie trochę miejsca ,tylko nie mam pojęcia jaką odmianę mam wybrać , może coś podpowiesz ?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Na temat wianka wszyscy już wszystko napisali, co nie znaczy że mnie też nie zachwyca. W wiankach piękne jest to, że zgodnie z porami roku, wykorzystując "tę samą" bazę możemy tworzyć jakby nowe krajobrazy. Piękne!
Zażółciło się aż miło, i choć u siebie mam aż trzy takie słoneczne akcenty, to jednak są ważne - wprowadzają ten słoneczny, ciepły i sielski klimat! Zwłaszcza w taki dzień jak dziś - u mnie leje! ;:oj
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Wierzcie mi Agnieszka potrafi zainspirować i to całkowicie, nie tylko nt maty wiklinowej :heja ;:oj
Powolutku powolutku - bo nie obeszło się do zakupów w szkółce po godzinach jej zamknięcia w drodze powrotnej co dziś pod wieczór postaram się pokazać na swoim wątku - dzięki Agness naszło mnie jak rozwiązać sprawę pogrupowania roślin a do tego zmniejszenia areału do plewienia.
Agness, mam po drodze kupione tujkę, coś tam i cośtam przebarwiające się pięknie na żółto.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Jestem i ja Aguś :D
Alez piękne fotki na rozpoczęcie wątku !!! Urzekające wprost, bajecznie kolorowe, słoneczne ! ;:138
Jestem tez pod wrażeniem tarasu ;:180
Masz bajecznie cudny i kolorowy ogród ! te kolory teraz są takie nasycone i bogate. Oczu nie można oderwac :D I hortensje juz u ciebie szaleją :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Żółwika też masz już w rozkwicie.
Mój jakoś słabo kwitnie, chyba przez te upały.
Przeróbki są zawsze, ale mnie wzięło na szeroką skalę..... ;:306
Nie miała baba kłopotu .......dołożyła sobie pracy. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Aga, wianek jest świetnie dobrany kolorystycznie, idealnie je połączy łasz. Miłeczka ma rację, to piękne rękodzieło. ;:180
Ogród jak zwykle bardzo mnie zachwyca. ;:173 Oglądam z przyjemnością rośliny i podziwiam kwiaty, których nie mam u siebie. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko bardzo dziękuję ;:196

Kasiu moje hortensje jeszcze w bieli, jedynie Vanilia Fraise pięknie się zarumieniła ....
Rudbekię bardzo lubię, mam tylko w jednym miejscu, ale będę chciała ją troszkę rozsadzić.... pięknie rozświetla ogród późnym latem, kiedy u mnie przewaga zieleni i bieli...
Ja również bardzo pozdrawiam ;:167

Aniu ja uwielbiam jesień..... mam nadzieję, że będzie długa i piękna :D

Miłeczko bardzo podobają mi się rudbekie z wielką chęcią posadziłabym jeszcze inne odmiany, ale musiałyby to być takie wieloletnie, rosnące w zwięzłych kępach.....

Danusiu dziękuję ;:196
U mnie rozplenica rośnie w piaseczku, bo taką mam ziemię w ogródku..... i na szczęście jak na razie świetnie sobie radzi :D
Niestety nie znam odmiany swojej brzoskwini .... ma już sporo lat. Jest przepyszna, owoce duże , bardzo soczyste i słodkie..... tylko ta kędzierzawość :evil:
Danusiu a czemu chcesz się pozbyć czereśni???

Nelu cieszę się, że wianuszek podoba Ci się ;:196 To mój ukochany motyw, robię różne dekoracje, ale wianuszki wiodą zdecydowany prym :lol: Jesień uwielbiam między innymi za to, że to najwspanialszy czas na robienie wianuszków.... materiału jest ogrom, aż trudno wybrać z czego robić :D
Ależ zazdroszczę Ci deszczu...... u mnie pustynia..... dziś bardzo się ochłodziło, ale deszczu nadal ani kropli.......

Ula dziękuję Ci bardzo za miłe słowa, cieszę się , że znalazłaś u mnie jakieś pomysły, które chcesz wykorzystać ;:167
Bardzo ciekawa jestem Twoich zakupów..... już biegnę do Ciebie zobaczyć co kupiłaś.....

Aguś dziękuję kochana za tak miłe słowa ;:196 Cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie.....
Hortensje pięknie kwitną..... mam też kilka małych krzaczków, które są jeszcze bardzo skromne, ale na szczęście wszystkie pokazały kwiatuszki :D

Grażynko u Ciebie to rewolucja w prawdziwym tego słowa znaczeniu ;:oj Byłam.... widziałam.... podziwiałam :D
U mnie to tylko delikatne przeróbki..... przesadzanie pojedynczych roślin, zmiany kompozycji, wyprowadzka jednych a sadzenie innych :lol:
Żółwik mój też skromniutki w tym roku.... przesadzany był już z pąkami.... i to w upały :oops: ale pięknie się przyjął i nawet kwitnie :D

Majeczko dziękuję za miłe słowa o wianuszku ;:196
Cieszę się bardzo , że podoba Ci się ogródek ;:167 teraz przyszedł spokojniejszy czas ...... dominuje zieleń i biel, z kroplami koloru gdzie nie gdzie.... lubię tę zmienność.... Teraz królują hortensje :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Podziwiam zdolności. Wianuszek dla Agi jest prześliczny ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”