Mój mały kawałek ogródka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały kawałek ogródka
Witaj Kasiu,miło zaskoczyłaś mnie swoimi pracami ,muszę powiedzieć ,że donice świetne,no i te stroiki-nie mam słów,cieszę się że ,wszyscy na tym forum są bardzo wrażliwi i pracowici,pozdrawiam

- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, ale z Ciebie pracowita i pomysłowa pszczółka!!!
A efekty - SUPER!
Pozdrawiam cieplutko. Bogusia
A efekty - SUPER!
Pozdrawiam cieplutko. Bogusia

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Kasiu, jestem z rewizytą! Ale masz kawał ziemi do zagospodarowania... Też bym tak chciała - stanąć przed domem, a wszędzie wokół moja ziemia...
Dobrze,że masz jako bazę ogród Taty - dorodne drzewa i krzewy, one przecież tworzą klimat ogrodu. Kawał roboty już wykonałaś..!
Z mojego doświadczenia też wynika,że pod świerkami są ekstremalne warunki i nic nie rośnie...Masz przecież tyle terenu - można rabatę przesunąć i nie walczyć z warunkami.
Wiesz,że moja cukinia też w tym roku podgniwała..? Może taki sezon.
Życzę powodzenia w tworzeniu ogrodu! Przy Twojej pracowitości i zdolnościach plastycznych na pewno będą sukcesy.
Dobrze,że masz jako bazę ogród Taty - dorodne drzewa i krzewy, one przecież tworzą klimat ogrodu. Kawał roboty już wykonałaś..!
Z mojego doświadczenia też wynika,że pod świerkami są ekstremalne warunki i nic nie rośnie...Masz przecież tyle terenu - można rabatę przesunąć i nie walczyć z warunkami.
Wiesz,że moja cukinia też w tym roku podgniwała..? Może taki sezon.
Życzę powodzenia w tworzeniu ogrodu! Przy Twojej pracowitości i zdolnościach plastycznych na pewno będą sukcesy.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ostatni stroik najbardziej mi się podoba
z czego są te spiralki ? kupne czy coś skręciłaś?

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Kasiu po cichu śledziłam Twe poczynania z doniczkami bo sama noszę się z zamiarem zrobienia podobnych. Wyszły całkiem ładnie.
A tu kolejna umiejętność - kompozycja na groby i tez udane czyli masz wyczucie smaku i umiejętność tworzenia różnych rzeczy.
Czytam,że cukinie podgniwały... nastawiałam się na zbiory bo posadziłam 2 obok siebie i pięknie rosły a raptem udało mi się chyba ze 4 dorodne zerwać bo reszta mając kilka cm zaczynała gnić .
Myślałam,że to moja wina ale skoro u innych to widać nie nasz błąd.
A tu kolejna umiejętność - kompozycja na groby i tez udane czyli masz wyczucie smaku i umiejętność tworzenia różnych rzeczy.
Czytam,że cukinie podgniwały... nastawiałam się na zbiory bo posadziłam 2 obok siebie i pięknie rosły a raptem udało mi się chyba ze 4 dorodne zerwać bo reszta mając kilka cm zaczynała gnić .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I u mnie było to samo, więc to nie nasz błądchristinkrysia pisze:Kasiu po cichu śledziłam Twe poczynania z doniczkami bo sama noszę się z zamiarem zrobienia podobnych. Wyszły całkiem ładnie.

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Kasiu,
cóż za niespodzianka - ale i takie się trafiają, moją niespodzianką w tym roku była dziewanna do tej pory nie wiem skąd i jak ....
cóż za niespodzianka - ale i takie się trafiają, moją niespodzianką w tym roku była dziewanna do tej pory nie wiem skąd i jak ....

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
kASIU ja zawiązuje kokartki ,bo potem pamięć mnie zawodzi

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale Ci się trafiło 

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Kasiu sitowie fajna rzecz, tylko obcinaj przed rozwojem nasion 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- christinkrysia
Racja - koniecznie obcinać nasiona sitowia bo jeden rok tego nie zrobiłam i zasiał się w kilku miejscach nad brzegiem stawu. Co prawda świetnie stabilizuje stromy brzeg ale co za dużo ... to niezdrowo.
Posadziłam kilka lat temu sitowie w wodzie od znajomej - odmiana ma pędy 15 mm grubości a czasami więcej i rośnie wysoko. U niej w oczu był lichy i narzekała, że siedzi w miejscu i nie rozrasta się .
U mnie wręcz odwrotnie a sadziłam bez kosza do wody ... pewnie niedługo wykopki zrobię ...
Nasze dzieciaczki jak przyjeżdżają mają świetny materiał do zabawy.
Posadziłam kilka lat temu sitowie w wodzie od znajomej - odmiana ma pędy 15 mm grubości a czasami więcej i rośnie wysoko. U niej w oczu był lichy i narzekała, że siedzi w miejscu i nie rozrasta się .
U mnie wręcz odwrotnie a sadziłam bez kosza do wody ... pewnie niedługo wykopki zrobię ...

Nasze dzieciaczki jak przyjeżdżają mają świetny materiał do zabawy.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak byłam małym dzieciakiem jeszcze, a było to dawno temu, plotłam różne cudeńka z takiego sitowia, teraz go u nas tak nie widuję 

- christinkrysia
Ilonko pierwszą rzecz jaką zrobiłam samodzielnie z sitowia to była czapka "ażurowa" z wysokim stożkiem związana u góry.
Ładnie się prezentowała i nawet kilka dni wytrzymała przy zabawie.
Ładnie się prezentowała i nawet kilka dni wytrzymała przy zabawie.