SYLWUŚ dawno nie zaglądałaś ale nie tylko Ciebie zadziwiają moje roślinki mnie również szczególnie w tym roku .Dziennie są nowe fotki ,bo jak tu ich nie robić
JOASIU nie wiem czy chodzi o róże parkowe krzaczaste bo takich też mam dość sporo .One osiągają taką wysokość .Np
La Rose de Molinard czyli Emilia -Maria dorasta do 160 cm zdrowiutka powtarza kwitnienie pachnie różanymi perfumami ; róża piżmowa
Elmshorn dorasta nawet do 2m kwitnie klastrami calutki sezon leciutko pachnie zdrowiutka ;
Postilion krzaczasta parkowa 140 -160 pachnie zdrowiutka powtarza kwitnienie nawet
Cardinal Hume krzaczasta parkowa dorasta do 150 pięknie pachnie powtarza kwitnienie ;
Lavender Lassie róża piżmowa pięknie pachnie dorasta do 160cm i powtarza kwitnienie .U mnie pędy wyskoczyły w tym roku na co najmniej 180 cm ;
Charles Austin 120-150 cm a u mnie w tym roku wyskoczył na przeszło 2m . Chopin też wypuścił wielgachny pęd na 180 cm aż mnie zaskoczył

Trochę tego nagryzmoliłam
KRYSIU cieszę sie tylko nie liczyłam ,że tak mocno pójdą na szerokość .Każda róża ma miejsce tylko między nimi ja już nie mam miejsca

Wszystko w tym roku szaleje i to nas oczywiście baaaardzo cieszy .Zima może zweryfikować i znów miejsca będzie więcej

Kocham również hortensje i te mają również wielgachne kwiatostany
JADZIU bardzo sie cieszę ,że lubisz wpadać do swojej imienniczki to specjalnie dla Ciebie tylko szkoda ,ze nie mogę przesłać zapachu
TOSIA moja Lavender jest już u mnie drugi sezon a Twoja chyba wiosenna ,wiec się nie dziw .Popatrz jakie wysokości mi porosły .Róże chyba poszalały