valdessa_kane pisze:(...) razem z mężem odwiedziłam tesco ;P fakt, że muszę roślinki trochę poobserwować bo wydaje mi się, że ktoś zbyt od serca je podlewał, ale i tak się cieszę, że je mam![]()
![]()
U mnie tez teraz przewazylo przesadzanie, poniewaz wczoraj sobie kupilam bardzo dobra kore do phalaenopsisow, inaczej chyba bym stracila roslinkivaldessa_kane pisze:No to widzisz Aliceja też chciałam poczekać do przekwitnięcia ale dziś się wystraszyłam, że całe roślinki od tego czekania stracę
Dobrze, że i tobie jakieś korzonki zostały.
No i zobacz jak sobie zaoszczędziłyśmy, ale widać tak to jest z tymi super ofertamiTeraz będziemy dużo dokładniej wszystko oglądać zanim kupimy.
Juz mowie, to jest kora ktora tylko produkuje najwieksza szklarnia ze storczykami w NL, jest tylko logo ich szklarni i przezroczysty worek nic wiecej, tylko ze do kazdej odmiany storczykow jest zupelnie inna ziemi, do dendrobium inna, do phala. inna do oncidium inna i do wszystkich inna, co mozna zaobserwowac, inna grubosc inny sklad, niestety ja tylko z taka roznorodna ziemia spotkalam sie tylko tam:Dvaldessa_kane pisze:Dobre rzeczy to ja dopiero mam zamówione i pewnie najwcześniej będą w połowie tygodnia, ale z żółtkiem chyba nie będę tyle czekać. Na ten moment "ziemię" to mam jakąś tam z ogrodniczego uniwersalną do storczy, jak ją kupowałam kiedyś to nie wnikałam co tam ona sobie maza to od niedawna mam keramzyt więc teraz biedakowi sypnęłam na dno.
Zdradzisz co za korę kupiłaś? Może się informacja na przyszłość przyda