Cześć
Ilonko, no już się za Tobą rozglądałam... Dobrze, że znowu wpadłaś. Dzięki za radę z tą kaskadą, trafiłaś w 10 bo to miejsce aż się prosi o kaskadę - jest spad, nie chcę tam kosić

więc kaskada pasuje. Myślałam o czymś takim ale boję się wrażenia bałaganu. Wiesz, co za dużo to nie zdrowo. To jest mój przedogródek więc... powinno być schludnie, nie? Boję się, że mi ta kaskada wyjdzie kiczowata:( ale chciałabym mieć coś takiego.
Woda na mojej działce niestety poczyniła straty i nadal robi. Niby jej nie widać ale jest jej pełno w gruncie i niektóre rośliny się topią. Np. magnolia, hortensja krzewiasta (a w opisie było, że zniesie każdą ilość wody). Niestety mam takie tereny na działce gdzie woda jest na głębokość szpadla.
Aniu - moje róże też dopiero dzisiaj zaczynają pękać. A niektórzy na forum to już od dwóch tygodni pokazują pięknie kwitnące. Może Ty masz tam jeszcze zimniej niż ja. A ja podobno mieszkam na biegunie ciepła w Polsce

Cosik to dziwne, na mojej działce zawsze wszystko opóźnione. Aniu, a Ty masz z tego co pamiętam niezłą kolekcję lilii

a to są moje drugie ulubione kwiaty! a może nawet pierwsze. Ja też ich trochę mam i jeszcze w tym roku dokupiłam kilka. Będziemy nawzajem sobie podziwiać jak zakwitną. Szkoda, że zapachu nie można pokazać na zdjęciach
Elu - różę polecam. Nie dosyć, że ma piękny kolor, taki herbaciano żółto złoty, to jeszcze rewelacyjnie pachnie.