Zielony Świat Moniki cz. 6

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 6

Post »

Irysek i mnie się baaardzo podoba ;:oj pozostałe kwiatuszki też ;:215
Altana a właściwie twierdza rośnie w oczach ;:215 czyżby to była zasługa inspektorki budowlanej ;:224 Proszę ją ode mnie wymiziać ;:168
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniu mury się pną, więc jest wspaniale! Roślinki cudowne ;:167 Ale będziesz miała piękna oazę spokoju! ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam kochani moi :wit

Dzionek dzisiaj zapowiada się cudny, słonko daje czadu ;:3 niebo jest lazurowo niebieskie - wymarzony dzień na działkowanie aż mi szkoda że jestem w pracy ;:108

Paulii - mi też się podoba ;:215 teraz zakochałam się w iryskach, jejciu jaka ja jestem kochliwa ;:306
Dorotko - w ten weekend kończymy tą paletę suporeksów i robimy tydzień przerwy - ekipa musi mi się zregenerować bo będą u mnie już chyba 4 weekendy z rzędu - muszą nabrać siły na dalszą pracę, tym bardziej że normalnie pracujemy od poniedziałku do piątku i chwila odpoczynku przyda się wszystkim ;:108
Madziu - ja też nie mogę doczekać się jesieni kiedy już będzie "jako tako" ;:215 mam nadzieję że do tego czasu altanka będzie stała w stanie surowym zamkniętym i będą już wyznaczone rabatki ;:172
Joluś - jaki tam dom, to altanka zaplanowana według wszystkich obowiązujących na terenach ROD przepisów ;:108 Ja też mam sporo lilii bo chyba z 12 odmian i też czekam jak na szpilkach ;:65
Agatko - tak tak, Alcatraz ;:306 a ten przystojny pan z taczką to mój ... TATA ;:306 przesyła ci pozdrowienia ;:224
Mamcia - rzeczywiście na zdjęciach altanka wygląda jak jakaś chałupa ale w realu nie wygląda na taką dużą ;:306 do soboty ;:196
Natalko - pewno po tych niedzielnych nocnych deszczach to już irysków nie będzie a szkoda bo to cudne kwiatki ;:167 trzymaj kciuki za pogodę, na pewno się przyda :uszy
Tesiu - zerknęłam na iryska i będzie można podzielić na jesień dla ciebie i dla Kubasi ;:196 Inspektorka zostanie wymiziana jak tylko wrócę do domu ;:168
Grażynko - dziękuje kochana, nie mogę się doczekać kiedy moja działeczka będzie azylem i oazą spokoju ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Jeeesssooooooo :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

no przecież nie wiedziałam, bo twarzy nie widać!!!!!!!!!!

i jeszcze Twoja mama to czytała!!!!

ja nie chciałam Mamciu Tereniu, sorrki, już się w życiu nie odezwę na temat jakiekolwiek osoby na Twoich zdjęciach

żebym nawet słonia na łyżwach zobaczyła, albo żyrafę z cygarem pod pachą.

W ogóle to tylko tak sobie napisałam, przysięgam że nie zamierzam łapać cudzych mężów!!!

O matko, co za dzień ;:145 ;:145 ;:145 ;:145 ;:145
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz Monia, Ty naprawdę używasz złych określeń. Wy budujecie domek, nie żadną altankę. Altanka to takie coś, co mam np. ja. Ma kawałek dachu, boki, jest niewielkie :D Na pasiastą konwalię zachorowałam, odkąd widziałam ją "na żywo" w starej szkółce :) Pięknie wszystko Ci rośnie, ten drugi powojnik skojarzył mi się z kobeą ;:173 Pokazuj teraz doniczkowce ;:180
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko - kochana gdybyś ty widziała jak nam poprawiłaś humor twoim wczorajszym wpisem ;:196 dawno się tak nie uśmiałyśmy ;:306 kochana ja mam na 200% zwariowaną rodzinę więc kochana nie ma żadnego problemu ;:215 tata dzisiaj był u mnie w biurze (bo pracujemy w jednej firmie) i jak wychodził to mówi do mnie "Idę, ja ... Mister Uniwersum" no płakałam ze śmiechu ;:306 Chyba się poczuł doceniony :;230 I ani mi się waż - bez twoich komentarzy to nie to samo ;:168
Milenko - oj tam oj tam ;:131 no to domek letniskowy niech będzie ;:224 konwalia mnie urzekła i nawet jeśli będe ją tepić na połowie działki za parę lat to te listki są cudne ;:167 wieczorkiem balkonowe i domowe - tak jest ;:333
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Moniś, wydawało mi się, że dwa dni u Ciebie nie byłam, a tu widzę, że najlepsze przegapiłam :oops: i teraz nie wiem co komentować i co chwalić.
Ekipę masz super ;:180 i tak czysto i schludnie Ci to wszystko robią, że tylko pozazdrościć.
Roślinki też masz ekstra szczególnie te różne variagety mi się podobają.
A słonecznik szorstki to jednoroczny jest? Śliczne te listki ma!
A ;:3 to byś się podzieliła - u nas tak leje od wczoraj, że coś strasznego ;:oj
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

I ja uważam, że to dobry DOM a nie altanka ;:oj szczególnie z tej drugiej perspektywy jak pokazałaś ;:172 podejrzewam, że jeszcze w lipcu zagrillujecie sobie tam z okazji parapetówki ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Monia ;:196 ;:180
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Zachwyciłam się twoimi hostami, takie rozrośnięte robią wrażenie.
I po cichutku bedę kibicować altance. :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzionek dzisiaj zapowiada się cudny, słonko daje czadu ;:3 niebo jest lazurowo niebieskie - wymarzony dzień
No na pewno nie u mnie. Dzisiejszą pogodę można nazwać barową (tylko się upić) lub łóżkową (...).
Ta Twoja ekipa to prawdziwe fachury- równiutko murują aż miło :D
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Moniczko ;:oj altanka? Toż to apartamentowiec :D Irysek rzeczywiście cudeńko ;:138 ;:138 ;:138
Przypomnij mi się na jesień, to podeślę Ci moją pannę-dziewannę. Pewnie będą też dalie i kanny jak będziesz reflektowała i przygarniesz biedulki :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Bazyliaa
200p
200p
Od: 9 lip 2012, o 18:34
Kontakt:

Post »

Moniczko bardzo mi się spodobały Orliki, widzę że w ogrodzie masz dużo gatunków bardzo ciekawych roślin. Trzymam kciuki za altankę ;:138
w moim zielonym domu mój wątek na forum
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Monia, kawał dobrej roboty na działce już zrobiliście, podziwiam... ;:63
Super, że tak rodzinnie ;:3 - u mnie to zaraz jeden by był zmęczony, inny chory, etc., ech... ;:222
Altanka pewno lada chwila będzie zbudowana, a rabatki szybko się zapełnią ;:215
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halo halo :wit

_oleander_ - to ekipa pierwsza klasa ;:333 ja też bardzo lubię wariegatki i roślinki o kolorowych listkach :uszy Słoneczniczek jest wieloletni i bardzo się cieszę że udało mi się go zdobyć ;:138 słonko miałam cały czas - przesyłam ci sporą dawkę ;:3
Aguś - oj tam, domek letniskowy ;:306 lipiec mówisz - super by było ;:215
Tesiu - ;:196
Grażynko - właśnie - hosty wyglądają najlepiej jak już urosną bo wtedy ta masa liści wygląda najcudniej ;:333 dziękuję za kibicowanie - na pewno się przyda ;:168
Aniu - no ja miałam słonko cały dzień i na jutro też zapowiadają ładną pogodę :uszy ekipa to specjaliści - fuszerki nie może być bo się mi będzie piwo zsuwać z tarasu ;:306
Atenko - oj kochana super, ta twoja dziewanna jest cudna - znajdę dla niej jakieś odpowiednie miejsce ;:168 i dla innych kwiatuszków też ;:224
Anetko - orliki bardzo lubię i mam nadzieję że uda mi się jeszcze zdobyć kilka kolorków ;:108
Kasiu - mam fuksa, nikt nie marudzi i się nie wykręca ;:108 i nawet w niedzielę dołączy jeszcze teściowa do pielenia :uszy

A teraz troszkę balkonowców:

Wilczomlecz Diamont Frost i pełny niecierpek
Obrazek

Obrazek

Pelargonie angielskie Pink Fringed Aztec i Orange Parfait
Obrazek

Obrazek

Powojnik Fujimusume
Obrazek

Obrazek

Kolorowe listki pelargonii Stellar - Peppermint Star limonkowe i Vancouver Centtennial
Obrazek

Obrazek

I kącik balkonowy nr 1 - wilec, pelaśki, surfinie i osteospermum i kikutek z obciętego oleandra
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”