Mój fijoł 11
Re: Mój fijoł 11
Dzień Dobry. Przeczytałam początek Twojego wątku i zaczęłam się śmiać:) Też mam fioła na punkcie ogrodu i też mieszkam na wsi.
To mój pierwszy wpis na forum ogrodniczym. Mam zamiar też założyć swój wątek, żeby trochę "pogadać" o moich zmaganiach z ogrodem:)
Właśnie robię rabatę z hostami i żurawkami ale nie mogę jej skończyć przez ciągłe opady deszczu!!!
Twój ogród jest czarodziejski. Chyba zmałpuję orliki - jeszcze ich nie mam.
To mój pierwszy wpis na forum ogrodniczym. Mam zamiar też założyć swój wątek, żeby trochę "pogadać" o moich zmaganiach z ogrodem:)
Właśnie robię rabatę z hostami i żurawkami ale nie mogę jej skończyć przez ciągłe opady deszczu!!!
Twój ogród jest czarodziejski. Chyba zmałpuję orliki - jeszcze ich nie mam.
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie cały dzień pada i jak tu cokolwiek podziubać. 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witam serdecznie
Na Podkarpaciu ciągle pada... a ja wczoraj posadziłam clematisa i boję się , że tego nie przetrwa
Wylądował w gruncie nie w donicy , a piwonie są
takie jasno różowe . Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Na Podkarpaciu ciągle pada... a ja wczoraj posadziłam clematisa i boję się , że tego nie przetrwa

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewciu pamiętasz jak pisalam Ci kiedyś ,że wsiałam sobie rutewki ? otóż wyobraź sobie ,że ta mała wzeszła ładnie i juz jest posadzona do gruntu ,ale ta żółta na której najbardziej mi zależało wyszła jednym nasionkiem niedawno .Chucham na nią i dmucham ,aż mi się z samej siebie chce śmiać .
Twoja rutewka jest taka ,jak moja .Siewki zbieram i wsadzam do leśnego zakątka w moim ogrodzie .

Twoja rutewka jest taka ,jak moja .Siewki zbieram i wsadzam do leśnego zakątka w moim ogrodzie .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Ewo dziękuję za zdjęcie kapliczki jestem fanką kapliczek tych starych i nowych ..ta Twoja to jest bardzo stara dbacie o nią to bardzo dobrze toż to jest nasza historia i tradycja...
dziś pada i słonko wychodzi na kilka minut i tak w kółko nie można było pracy w ogródku planować...co wyszłam to wracałam
coś tam wypieliłam i mam pewną obawę czy przypadkiem nie wypieliłam sobie niecierpki...
dziś pada i słonko wychodzi na kilka minut i tak w kółko nie można było pracy w ogródku planować...co wyszłam to wracałam
coś tam wypieliłam i mam pewną obawę czy przypadkiem nie wypieliłam sobie niecierpki...

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No komu mało deszczu, dziewczyny, my już mamy za dużo, wiem, że w maju potrzebny, ale to to już przesada co u nas się dzieje i zimno na dodatek 

Claire de Lune już przekwitla.Piękna ci ona wielce.
Ewa czytałam gdzieś w watku ile roz posadzilaś .Jestem w szoku no i okropnie zazdroszczę.
Też bym chciała
Orliki u Ciebie to rzeczywiście las ale i u mnie jest ich sporo.Bardzo je lubię.
Czekam niecierpliwie na róże-pąki sa mocno brzychate więc może już wkrotce.
Ewa czytałam gdzieś w watku ile roz posadzilaś .Jestem w szoku no i okropnie zazdroszczę.
Też bym chciała

Czekam niecierpliwie na róże-pąki sa mocno brzychate więc może już wkrotce.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
U nas to samo i do tego burza za burzą. Mam dość spania w spiżarni, bo tylko tam okna nie ma i nie widać błyskawic.
Dorotko aż taka strachliwa jestes
a ja lubię burze i nawet w oknie stoje z aparatem by to uwiecznić
ale u mnie mało kiedy są widowiskowe 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewo,piękna ta kapliczka czy ona jest przy twojej działeczce?ogródek też śliczny z kępami orlików,ale bardzo podoba mi się Rutewka nie mam jej w moim ogrodzie i muszę jakoś ją zdobyć dużo słoneczka życzę

Jestem ogrodowo całkiem zalana
... a jak sytuacja pogodowa u Ciebie, Ewcia?

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ewuniu witaj zawitałam do Ciebie a tutaj urodzinowa lista życzeń ,przyłączam się serdecznie do nich i życzę aby się spełniły, łany orlików przecudne ,ale naj ..jest kapliczka coś pięknego czy sama ją dekorujesz ???
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Ewuś zabierz troszke deszczu ode mnie bo niedługo to ryż będę sadzić, ziemia już nasiąknięta jak gąbka, na trawniku chlupoce pod butami a chwasty rosną na wyścigi 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewcia
Chyba łatwo poznać Twój ogród, to ten przy kapliczce.
Pewnie to Twoja rodzinna tradycja : dbanie o nią i dekorowanie jej.
Mnie udało się wyczyścić rabaty z chwastów na wiosnę a mimo to po tych deszczach w maju zdążyły od nowa zarosnąć chwastami. Ale efekty Twojego "dziobania" są imponujące.

Pewnie to Twoja rodzinna tradycja : dbanie o nią i dekorowanie jej.
Mnie udało się wyczyścić rabaty z chwastów na wiosnę a mimo to po tych deszczach w maju zdążyły od nowa zarosnąć chwastami. Ale efekty Twojego "dziobania" są imponujące.

Witaj Ewo
Wczoraj wieczorem okropna burza przechodziła mniej więcej w tej stronie świata gdzie mieszkasz. Mam Nadzieję, że nie nad Tobą. Jeszcze takich błyskawic to ja nie widziałam. Była dość daleko a u mnie robiło się jasno jak w dzień i do tego jedna błyskawica jeszcze dobrze nie zniknęła a już druga rozświetlała niebo. Chyba jakby była nade mną to umarłabym ze strachu