W.o... Ciąży, porodzie i połogu

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorciu ! Powodzenia ... ;:18 to niemożlliwe, żeby tak dbająca o dzidzię i siebie Mamusia (jeszcze in spe :D ),
miała jakiekolwiek problemy .
Trzymaj tak dalej , a z pewnością już niedługo otrzymamy radosne zawiadomienie ;:50 .
Wierzę, że uczyni to szczęśliwy Tatuś , żebyśmy mogli przygotawać tutaj jakąś imprezkę na Wasz (Twój i Dzidzi)
powrót do domu. :D .
Wyglądem szpitala się w ogóle nie przejmuj - zaręczam Ci, że jak już ujrzysz swoje maleństwo, wszystko dookoła
wyda Ci się piękne !

Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie, Tatusia i Dzidzię ;:215
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Amlos pisze: Wyglądem szpitala się w ogóle nie przejmuj - zaręczam Ci, że jak już ujrzysz swoje maleństwo, wszystko dookoła
wyda Ci się piękne !
Oj Amlosku pewnie masz rację ;-) Hormony pewnie i z wystrojem szpitala dadzą sobie radę :lol: Przyda się czekolada by podwyższyć sobie poziom endorfiny :lol:
Co ja w tym szpitalu będę jeść? Zazwyczaj wegetarianie w tego typu ośrodkach są dyskryminowani... ale dobra... kończę temat szpitala bo jeszcze niepotrzebnie się nakręcę na coś czego nie ma 8)

Oczywiście, ze damy znać! W końcu jakby nie było to będzie to Twój pierwszy honorowy chrześniak forumowy ;-)

15 stycznia będziemy obchodzić 8 rocznicę ślubu, mam nadzieję, że do tego czasu będzie nas więcej ;-)
Reposit-10

Post »

Jestem zaszczycona :oops: i już się nie mogę doczekać - prawie jak Ty, Dorciu ;:106

Obrazek
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Melduję, że macica zgładzona a szyjka wczoraj miała rozwarcie na 1cm, do tego pojawiły się nieregularne skurcze o różnej sile natężenia :lol: Brzuniek wygląda jakby mi miał za chwilkę odpaść, dość mocno poszedł w dół (ale taki jest już od kilku dni ;-))
Możemy tak pozostać kilka dniu lub kilka godzin :shock:
W każdym razie przyszły tata od wczoraj jest kłębkiem nerwów i ciągle mi wmawia, że już rodzę (w zasadzie to ma on troszkę racji...) :roll: panikarz jeden :lol:
A ja mam się dobrze... skoro nie mam pewności ile mi czasu zostało to tak na wszelki wypadek biorę się do roboty by zdążyć wszystko przygotować ;-)
Może ktoś wpadnie do pomocy? :lol: hihi
Pozdrawiamy!
(2in1)
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

DorkoWD życzę Ci bezproblemowego rozwiązania :D , jak ten czas szybko leci :shock: , licze na fotki maluszka i na pewno nie tylko ja. A wtym czasie odpoczywaj i nabieraj sił.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
bunia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 6 maja 2007, o 16:28

Post »

Dorko - brzuniek przecudny :D :D
Trzymaj się kochana, wszystko jest na dobrej drodze. Lada dzień, lada chwila Wasza Dzidzia ujrzy świat. Ileż to będzie emocji i wzruszeń! :D
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Was!
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Ja również trzymam kciuki i czekam na informacje i fotki. ;:79 ;:215
Przesyłam kwiatuszki, by umilić czas oczekiwania.
Obrazek
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Reposit-10

Post »

A nasza Dorcia - dzielna do końca !!! ;:215

Też trzymam kciuki za przyjemny i łatwiutki Cud Narodzin Waszej Dzidzi ;:97 . Uściski ;:168

A może już jest ? A my jeszcze nie wiemy ? Obrazek
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Dorka - też trzymam kciuki - i nie mogę sie doczekać ... powodzenia - ach - takie chwile napięcia - wszyscy czekają na informacje, bo może i Ania ma rację - może Maluszek już jest na świecie a my o tym nie wiemy ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma jeszcze :(
Jakoś te miesiące tak szybko przeleciały a ostatnie dni wleką się bez końca... :roll:
Dom już przygotowany, obiady dla "M" ugotowane, zamrożone lub zawekowane - czyli już mam spokój i myśleć o tak przyziemnych sprawach nie muszę ;-)
Teraz sobie gotuję coś pikantnego :lol: musze sie najeść tym co lubię (CZOSNEK!!! :twisted: ) bo za chwilkę będę musiała o nim zapomnieć na dłuuuugie tygodnie a może miesiące...
Ale co tam czosnek, co tam ulubione dania ....
Jak byliśmy u gina to wpadła mojemu "M" w łapki ulotka jakichś witaminek dla cięzarnych i był tam opis porodu i tych pierwszych chwil z dzidziem... "po dłuższej chwili maluszek podejmie próbę dotarcia do piersi - taki jest instynkt wszystkich ssaków. Możesz mu delikatnie pomóc, przesuwając go do góry. .... Ciesz sie tymi cudownymi chwilami. Czujesz na sobie wilgotne ciałko, czujesz nieporównywalny z niczym zapach noworodka. Spokojnie mów do dziecka i patrz na jego buzię - ono w końcu też otworzy oczka i spojrzy na Ciebie. To magiczny moment." (cytat z ulotki "Będę mamą")
Jak to mój "m" przeczytał to stwierdził, że on nie będzie w stanie tam wytrzymać i się popłacze... no i okazało się, że mam takiego wrażliwego męża :lol: A na poważnie to mnie też ta ulotka roczuliła :? Ale to tylko ulotka reklamująca witaminki... w rzeczywistości musi być ta chwila jeszcze bardziej wzruszająca... JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!

A przy okazji to w naszej sypialni już stoi kołyska... echhh nie byle jaka kołyska - to jest kołyska w której ja sama leżałam "X" lat temu ;-)

Iwiko, Buniu, Dorotko, Amlosku, Zuzulku
DZIĘKUJĘ za troskę!!
Reposit-10

Post »

To miło, że się odezwałaś jeszcze przed 'godziną zero' :D :D . Naprawdę podziwiam Twój spokój i opanowanie, Dorciu.
To dobrze wróży ... Dzidzia też z pewnością będzie spokojna .

No, to kciuki nadal w pogotowiu - trzymaj się Mamusiu ! ;:215
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amlos pisze: Dzidzia też z pewnością będzie spokojna .
Oby, oby ;-)
Ale jeśli dzidzia będzie spokojna to mnie "M" posądzi o ... jeszcze badania DNA każe robić :lol: Oboje z "M" jako dzieci byliśmy bardzo rozdarci (ja jestem dalej... nie widać mnie bom mała to przynajmniej mnie słychać ;-)) oboje przed terminem a tu...
Dzidzia w terminie (ten tydzień to się już nie liczy) i jeśli do tego będzie grzeczna to coś to podejrzane będzie :lol:
Zaraz, zaraz... :roll: gdzie ja to te 9 miesięcy temu byłam??
u KaRo :shock: Najwyżej KaRo będzie się tłumaczyć :;230
old_I-s

Post »

Ja urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie . Data którą wyznacza lekarz jest teoretyczna na podstawie cyklu 28 dniowego.Ja miałam cykle 35 dniowe więc dzidzia przyszła później.Jak cykl zdarzy się krótszy to poród jest przed czasem .Czyli znaczy to ,że każda dzidzia ma swój termin .Tak jakoś mi tłumaczył gin.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Qrcze....już cała drżę,tak jakbym to ja miała rodzić. ;:65
Dorka weź się w kupę i urodź już dzisiaj.... ;:15
niech się końcu wyjaśni .....jestem ojcem czy nie... :;230
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Dorotko i ja tu zaglądnełam - trzymam kciuki sąsiadeczko i czekam na wieści...

:lol: poodzenia :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”