Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
No nareszcie Rozalko .Jutro przytnę hortensje ,i zadołuję zgodnie z twoją radą .Też wiosennie u nas ,ale nie tak pięknie .Miłego wieczoru 

Zapraszam janka53.Moje początki. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj serdecznie! Trafilam z rewizytą, lecę obejrzeć wątek! Zaraz wracam. 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Witaj Janeczko fajnie ,że mnie znalazłaś .Pracuj w ogródeczku ,sadź ,piel ,to najlepsza terapia na wszystko.
Dorotko dzięki ,że wpadłaś bardzo miło mi Cię gościć

Dorotko dzięki ,że wpadłaś bardzo miło mi Cię gościć

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ewo - przebiegłam przez Twój watek i zajrzałam na początek części pierwszej. Teraz już wiem, że jesteś - Rozalka bo kochasz róże i różyczki.
Ja też je kocham, ale bez wzajemności. Na poprzedniej działce rosły mi wspaniale i ukorzeniały się ochoczo. Wielu znajomych obdarowałam moimi sadzonkami. Niestety na Kaszubach nie chcą ze mną współpracować
Nic na siłę...
Ja też je kocham, ale bez wzajemności. Na poprzedniej działce rosły mi wspaniale i ukorzeniały się ochoczo. Wielu znajomych obdarowałam moimi sadzonkami. Niestety na Kaszubach nie chcą ze mną współpracować

- ewa_rozalka
- 1000p
Marysiu nie przejmuj się ,jest tyle pięknych kwiatów do kochania ,a ja z tej miłości do róż ,siedzę i wyjmuję kolki ,których mi dzisiaj nawłaziło.

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witaj Ewuniu.Daleko mi do 150 sztuk różyczek ale na pewno będzie ich bardzo duuużżzo choć moja wiedza znikoma.Czy zdoła mnie coś do nich zniechęcić?chyba nie.
Początek mam skromy 20 sztuk ale nie zamierzam na tej ilości skończyć
Ewuniu czy można prosić o fotkę zakątka różanego? 

- ewa_rozalka
- 1000p
Joasiu ja zakątki różane mam w całym ogrodzie ,w sezonie pokażę wszystkie .Teraz wiosenka i pokażę trochę wiosenki

Ewuniu dla mnie lepszej terapii niż praca w ogródku nie ma.Lubię pielić, kosić trawę i podglądać jak wszystko rośnie, w między czasie przerwa na kawkę. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- ewa_rozalka
- 1000p
Z ust mi to wyjęłaś ,też kocham to robić ,łącznie z przerwą na kawkę 

Ewuniu zakątki z krokusikami też piękne. Napstrykałaś troszkę zdjątek. Pokazuj, a ja będę podziwiać i cieszyć oczęta pięknymi kolorami.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Ewelina7
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosenka u Ciebie jak malowana, zwłaszcza podobają mi się te pasiaste krokusy... muszę je sobie też sprawić. A co to jest to żółte na szóstym zdjęciu, wygląda jak słońce?
Ewuś, ty masz frezje, prawda? Gdzieś mi wpadło w oczko, że o nich mówiłaś... Kiedy je sadzisz? Jeszcze chyba za wcześnie? I gdzie, w pełnym słońcu?
Ewuś, ty masz frezje, prawda? Gdzieś mi wpadło w oczko, że o nich mówiłaś... Kiedy je sadzisz? Jeszcze chyba za wcześnie? I gdzie, w pełnym słońcu?
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- ewa_rozalka
- 1000p
Julianko będę wstawiać w miarę możliwości
Ewelinko na frezje ,to jeszcze za wcześnie ,one są bardzo delikatne .Lubią słonko i ciepełko.Słoneczka o które pytasz ,to miłek wiosenny .

Ewelinko na frezje ,to jeszcze za wcześnie ,one są bardzo delikatne .Lubią słonko i ciepełko.Słoneczka o które pytasz ,to miłek wiosenny .

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ewuniu piękna wiosna u Ciebie.Krokusy piękności.Ewuniu proszę o więcej takich cudeniek a jest wiele ich u Ciebie.Chętnie bym zasiadła w takim zakątku.Mnie praca w ogrodzie odpręża po całym dniu męczącej pracy jak sobie w ogrodzie popracuję to samopoczucie się poprawia.
A potem efekt pracy mniam to dopiero uczta dla oczu. 

- ewa_rozalka
- 1000p
My to mamy dobrze ,nie dość że mamy przyjemność przebywania w ogrodzie i pracy w nim ,to jeszcze dodatkowo leczymy w nim swoje stresy i inne dolegliwości .Dlatego ogrodnicy tak długo żyją . 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No czekałam na te Twoje piękne zdjęcia, bo bardzo mi ich brakowało. Te ciemne krokusy prześliczne już widziałam takie u Dorotki muszę sobie kupić