Ogródek Gosi cz. 10
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 10
Gosiaczki polecam lobo i czempiona,puszne jabłonki 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu, dzień po pracy krótki, ale popracowałam prawie do 20ej dziś... przy fatalnej robocie, czyli wertykulacji i grabieniu... ileż tego siana jest!
Spotykamy się u Szmita pod koniec kwietnia?
Spotykamy się u Szmita pod koniec kwietnia?
- Margo2
No właśnie napisałam w wątku mazowiecki, czy robimy spotkanie?
Może tam zastanówmy się nad datą.
Ja w tym roku wertykulacji nie robię. Bardzo chcę zmienić część, niewielką trawnika, ale u nas strasznie trudno dostać ziemię, a musze dowieźć, bo teraz trawnik jest poniżej chodnika. I mam problem. Znalazłam tylko w okolicach W-wy,ale transport zbyt drogi.
Może tam zastanówmy się nad datą.
Ja w tym roku wertykulacji nie robię. Bardzo chcę zmienić część, niewielką trawnika, ale u nas strasznie trudno dostać ziemię, a musze dowieźć, bo teraz trawnik jest poniżej chodnika. I mam problem. Znalazłam tylko w okolicach W-wy,ale transport zbyt drogi.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu Twoje zdjęcia też piękne no i ten porządek 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Zwiedzałam już kilka razy, ale znów mi umknęłaś
Dobrze, że Cię u Marylki ,,spotkałam" 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu u mnie też coraz więcej widzę pęknięć pędów różanych oraz ciemne plamy po przemrożeniu, niektóre muszę ciąć prawie do ziemi, a wydawało się że straty będą niewielkie.
Wcale tak mało wiosennych nie masz ale masz rację że zawsze warto dosadzać coraz to nowe

Wcale tak mało wiosennych nie masz ale masz rację że zawsze warto dosadzać coraz to nowe

- Margo2
Ewo, wcale porządku takiego nie ma. Ja w sumie lubię taki artystyczny nieład
Witam krajankę
Renatko, coraz więcej nas na forum. Cieszę się bardzo.
Maju, czytałam chyab u Justi, żeby nie wycinac tych pędów z peknięciami, tylko je zasmarowac maścią ogrodniczą. I obserwować. Ściąć zawsze można. Natomiast te ciemne plamy to chyba trzeba wyciąc. Ja na razie zauważyłam tylko 1 taki na Edence.
Basiu, lubię mieszać iglaki z kwiatami. Iglaki dla mnie trochę uspokajają rabaty, a że ja lubię jak mi coś bez przerwy kwitnie, to i taki uspakajacz się przydaje. W tej roki bardzo dobrze sprawdzają się też bukszpany
Mazowszanki w wątku mazowiecki zaproponowałam spotkanie u Szmita, zajrzyjcie i wypowiedzcie się

Witam krajankę

Renatko, coraz więcej nas na forum. Cieszę się bardzo.
Maju, czytałam chyab u Justi, żeby nie wycinac tych pędów z peknięciami, tylko je zasmarowac maścią ogrodniczą. I obserwować. Ściąć zawsze można. Natomiast te ciemne plamy to chyba trzeba wyciąc. Ja na razie zauważyłam tylko 1 taki na Edence.
Basiu, lubię mieszać iglaki z kwiatami. Iglaki dla mnie trochę uspokajają rabaty, a że ja lubię jak mi coś bez przerwy kwitnie, to i taki uspakajacz się przydaje. W tej roki bardzo dobrze sprawdzają się też bukszpany
Mazowszanki w wątku mazowiecki zaproponowałam spotkanie u Szmita, zajrzyjcie i wypowiedzcie się
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu też to czytałam i część tak zrobię, na razie wszystkie różyce zostawiam w spokoju, za dużo innej roboty do zrobienia. 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Jestem Blondynka i nie mogę na ten wątek trafić

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Gosiu co tam mało wiosennych kwiatków? Piękne krokusiki, mi wszystkie odmówiły posłuszeństwa i żaden nie zakwitł 

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Dobrze macie - tak blisko do Szmita.
- Margo2
Maju, ja też na razie zostawiam róże. jeszcze nie posprzątałam rabat. Ale już mnie ręce świerzbią, żeby poprzesadzać rosliny. Dzisiaj stałam jakiś czas nad rabatą i dumałam co tam pozmieniać, poprzesadzać. I jestem jeszcze bardziej zielona niż chyba jesienia. Nie wszystko jeszcze wyszło. Próbowałam dzisiaj pielić i wykopałam częśc lilii
Całe szczęście w całości, więc poszły z powrotem do ziemi.
Renatko, już podaję linka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=49003
Polu, ciekawe dlaczego. W ogóle nie wyszły, czy tylko kwiatków nie miały? Jeśli to ostatnie, to znaczy, że za małe były. U mnie też tak było. W tym roku nie zakwitły tylko posadzone w zeszłym roku.
Adrianno, wcale nie az tak blisko. Ja muszę jechac jakieś 70 km.
Dzisiaj trochę popracowałam
Zostało mi do sprzątnięcia pół tylnej rabaty. No i gałęzie po śliwce.
Chyba się wyrobię do niedzieli
W niedzielę, jeśli się uda poprzesadzam częśc roslin.

Całe szczęście w całości, więc poszły z powrotem do ziemi.
Renatko, już podaję linka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=49003
Polu, ciekawe dlaczego. W ogóle nie wyszły, czy tylko kwiatków nie miały? Jeśli to ostatnie, to znaczy, że za małe były. U mnie też tak było. W tym roku nie zakwitły tylko posadzone w zeszłym roku.
Adrianno, wcale nie az tak blisko. Ja muszę jechac jakieś 70 km.

Dzisiaj trochę popracowałam

Chyba się wyrobię do niedzieli

W niedzielę, jeśli się uda poprzesadzam częśc roslin.

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
same listki wyszły, ale mam nadzieję, że za rok będzie równie pięknie jak u Ciebie