Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Mirko powolutku, nie ma co się nadwyrężać. Ja też co prawda chciałabym zrobić od razu wszystko ,ale niestety nie mam tyle czasu aby codziennie być na działce. Na szczęście zima już nie wróci i mamy całe lato na szaleństwa ogrodowe :;230
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko kamienie są duże,ale wiadomo ,zdjęcie zrobiłam tak,żeby były jeszcze większe ;:306 Wiklinowego płotka jeszcze nie skończyłam z braku czasu a dzisiaj deszcz dodatkowo przeszkodził.Wiem,wiem, czytałam u kogoś,że ty deszczu wyglądasz, ale u nas czuć jeszcze wilgoć po zimie(niby piaski,ale śnieg póżno się stopił).Ma on za zadanie(płotek)odwrócić uwagę od kompostownika i zapobiec wykładaniu się na ścieżkę kilku krzaczków malin.
Beatko ja nie pracą w ogrodzie jestem zmęczona,po prostu pomagałam mężowi nadgonić opóżnione prace polowe.Do ogrodu wpadałam po wytchnienie,choćby na chwilę :D
Coraz więcej kolorowych wysepek w ogrodzie,a wszystko rośnie w oczach.Jutro wysieję paulownię,mam nadzieję,że bardziej o nią zadbam,niż o wysiewy parapetowe ;:223 Jak pisałam wcześniej przysłali mi bardzo mikre krzewiki,pokażę je,gdy dostaną listki,bo teraz nie sposób byłoby je dojrzeć(biorąc pod uwagę mój talent fotograficzny ;:224 )
Obrazek
Wierzba smocza,umęczona podróżą od Ani11
Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mirko czy Ty teraz wycinałaś wierzbę? Bo ja chciałam ciąć taką pospolitą, to Banderas wydarł sie na mnie że za późno ;:oj
A Kamieniory ;:63 mężowski prezent, sa cudowne, też mam ale sama spod stodoły wydobyłam z dołu, i chyba przez te Twoje kamycki trza mi otwierać wątek...ni ma co... ;:224
Ty to jesteś budownicza dziołcha Murek baraadzo mi się podoba ;:180
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Basiu :wit Wierzbę tnij,nie słuchaj Antonia ;:185 Kamienie to wymarzony pretekst do otwarcia nowego wątku ;:215 ;:306 Skoro swoje wydobyłaś sama na pewno są mniejsze od moich ;:224 ;:224 ;:224 Ja musiałam korzystać z pomocy przy ich przemieszczaniu!Pracy z kielnią się nie boję,ale poza 3 murkami na razie nic więcej nie mam na sumieniu :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie mniejsze...jakie mniejsze.... :oops: :?: :!: Może moje bardziej sterane ...życiem bo brudniejsze ;:131 Jutro Ci je zmierzę :lol: Głaziory jak się patrzy, no... te moje ;:333 .Antonio pomógł mi ze 3 lata temu tylko przyturlać pod sosny i tam zarosły a dziś odkopałam nieco i oboje podważaliśmy kołkami grubymi....
:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O,to rzeczywiście duże!Prawie takie jak...moje :wink: No dobra,obie mamy jednakowo duże kamienie ;:108
Duuuużo wypieliłam dzisiaj,zakwitły kolejne kwiatki ale,że pogoda pochmurna, nie pozowały mi najlepiej.Umówiliśmy się na jutro :wink: Jako,że nie mam już na dzisiaj nic do powiedzenia ani pokazania ,idę zobaczyć,czy wy równie ofiarnie pracujecie ;:7
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Mirusia jaką morwę sadziłaś czarną czy białą ............też mam na nie ochotę ........ale to podobno wielkie drzewa ;:oj Kamienie obie macie wielkie ;:306 ;:306 Ja też swoje obfocę to pokażę ;:306
Zobaczycie jakie moje wielkie ;:306 Mówiłam Ci już że murek fajny ;:138 czego to człek nie zrobi jak chce i musi............. ja popełniłam murek z kamieni przy skalniaku [wysoki na metr ] i beczkę kamieniami obłożyłam i ścieżkę kamienistą też zrobiłam .............sama się nie mogę nadziwić jaka zdolna jestem i skromna :tan ;:306
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jedno i drugie Romciu ;:306 A ja minutkę temu byłam u ciebie ;:306 Też mam plany budownicze na ten rok,ale chyba z czasem będzie ciężko ;:131 Tego grilla nie mam przecież ;:223
Morwę mam 1 białą i 2 czarne.Nic nie szkodzi,że duże rosną,mam miejsce a i owoców będzie więcej ;:306 Tylko kiedy?Z takich mikrusów?Żeby życia nie brakło ;:224
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień słoneczny, ale lepiej być za szybą,wieje zimny wiatr ;:192 Wyszłam,żeby uwiecznić moją wiosnę :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie mogę doczekać się kwitnienia sasanek-własna produkcja :heja
Obrazek
Mniejszego egzemplarza już chyba nie można kupić :roll: Czy długo będę czekać na czerwone szyszki?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Z własnej produkcji czyli z nasionek? :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No i ;:138 za mobilizację i wyjście na dwór.
Nam przynajmniej fajne fotki zostaną. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kriss1515 jak zwał tak zwał :D Moja radość wynika z nadziei,że wreszcie sasanki będą mi się wysiewać same(podobno u niektórych tak robią :roll: )Do tej pory kupowałam sadzonki,ale zwykle po zimie już ich nie było :? Według instrukcji z Forum udało mi się wyhodować pierwiosnki i sasanki właśnie :heja
Grażynko,fotek ciąg dalszy :D Dzisiaj już bez oporów tam byłam,dużo zrobiłam,końca nadal nie widać ,ale rośliny z każdym dniem większe ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Trafiłam na póżną odmianę krokusów.Kiedy po pierwszych nie ma śladu one tchną świeżością ;:215
Obrazek

Obrazek
Z Sulejowa przywiozłam sadzonkę funkii a przy niej dojrzałam"kłaczek"roślinki.Proszę jak dorodna już w tym roku ;:oj Tylko zapomniałam co to jest ;:131
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witaj Mirko wiosna też już zawitała u Ciebie na dobre...a kamienie super..
..przez forum to i ja ciągle gdzieś wypatruję kamieni...idąc w sobotę do sklepu zobaczyłam wielką dziurę w asfalcie... rany jak się ucieszyłam bo zobaczyłam w tej dziurze wybrukowaną jezdnię a wiem że mają przebudowywać więc już zacieram ręce na te kamyczki ;:306 czy to jest normalne :?:

..a przypadkiem przy kamieniu nie jest wielosił...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem Misiu,być może.Łapię się ostatnio na tym,jak mało wiem i pamiętam ;:131 Czy to po zimie tak wszystko jeszcze zamarznięte w tym umyśle,czy już tak mam ;:202 Powiem ci jeszcze,że to nie jest normalne,ta radość na widok dziury w asfalcie ;:306 Uważaj na kręgosłup,nie bierz za dużo na raz ;:306
Tak,wiosna na całego ;:oj Idę dalej pracować,mam jeszcze nasionka do wysiania,dużo pielenia i na pewno coś tam jeszcze rozkwitło.Nie ma czasu na forum,trzeba czekać deszczowego dnia :wit
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”