Działeczka- marzenia się spełniają !

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka- marzenia się spełniają !

Post »

Aniu wszystkiego dobrego na te święta. Niech te Święta upłyną Wam w ciepłej ,rodzinnej atmosferze ,niech będą zdrowe , radosne , niezapomniane i wolne od trosk dnia codziennego .Dużo wiosennego słoneczka na wszystkie dni. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witam Aniu!
Podziwiam Twój zapał do pracy w ogródku. Człowiek tak ma ,że potrzebuje kontaktu z naturą . ;:108
Czuć zapach ziemi ,zachwycać się pięknem kwiatów ,pielęgnować rośliny,które dają nam pożywienie...
Dlatego choć mały kawałek ziemi daje nam tyle szczęścia :heja
Mimo ,ze działkę macie od niedawna już widać dużo efektów Waszej pracy. A plany na nadchodzący sezon też widzę ambitne bo na każdym możliwym parapecie już rodzi się nowe życie ;:63
Niech tylko ta WIOSNA w końcu do nas trafi...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Aniu w słoneczny wtorek poświąteczny. Dzieci już się wychorowały? Jak się mają Twoje siewki na parapetach?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Kochane Kobietki Moje. Witam Was serdecznie.
Niewiele sie dzieje, bo snieg nie odpuszcza, a plany miałam że hej, w myślach juz pograbiłam działkę, wsadziłam zakupione na targach liliowce, skopałam częśc pod mini warzywnik, kupiłam hamak i inne bajery do relaksu.... ale tylko w myślach... w zeszłym roku o tej porze kupowałam i rozpinałam na balkonie piękny bluszcz, a teraz wisi zwinięty, kratki nie pomalowane, masakra jakaś , no....

Szałwia idzie jak krew z nosa, ma już ponad 2 m-ce
Obrazek

lobelia jeszcze gorzej, dopiero wypuszcza 2 parę listków

Obrazek

Pomidory - 2 megagroniaste i reszta karłowa Alka
[URL=www.fotosik.pl]Obrazek[/URL

Swiatła mało, wiele siewek zeżarła mi jakaś muszka. Stracilam malwę, słoneczniki. Trudno, będę siać dopiero w grunt, cóż począć?

mam kobeę 2 szt, tunbergię dopiero wzeszła, aksamitki białe stanęły w miejscu....
wszystko to jakieś powolne.

nie posiedzę z wami długo, bo agent ubezpieczeniowy dzwonkiem obudził mi córcię.. wszystko na bakier- tylko tyłek po świętach rośnie wzorcowo... ;:306
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

witaj kochana :D lobelki masz mikruski ale się tym nie przejmuj....teraz będą rosły jak na drożdżach-sama zobaczysz :wink:

co do tyłeczka poświątecznego to zgadzam się z Tobą w 100% :D ;:172 ....teraz człowiek będzie musiał cierpieć katusze by nasza szanowna wróciła do normy :evil: :D

ale co tam!....ważne, że wiosna idzie i będzie można nasz okrągły tyłeczek wypinać na sąsiadów przy sadzeniu kwiatków :D
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Niesia- kochana, masz rację - poćwiczę zwrot tyłkiem na wschodnią stronę - do starej wrednej sąsiadki....
Co U ciebie? zaraz zajrzę w twe piękne plony..
Ania
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Aniu wyjęłaś mi to z ust, mój tyłeczek rośnie wymiarowo nie tylko po świętach , ale przez przedłużającą się zimę.Będę chyba całymi dniami pieliła z wielką ochotą ku uciesze sąsiadów. Mam takiego sąsiada, który latem mieszka na działce. Codziennie przychodzą do niego kolesie na piwko i zezują na moją działkę. :wit

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Kochana, to zamiast siedzieć i pić piwko, zagnaj ich do roboty...
Ania
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Aniu :wit zajrzałam do Twojego ogródka... Jest piękny ;:138 Siewki tegoroczne niesamowite, bób poraża wielkością ;:oj ciekawe jak teraz wygląda ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

iwwa- Witaj w moim ogrodku. Bób w chwili obecnej zasilił śmietnik, ponieważ był zbyt wybujały i sie pokładał. Stwierdziłam, że jak juz przyjdą ciepłe dni, to posadzę wprost do gruntu, też zdąży urosnąć, nie ma obawy.

Reszta rośnie naprawdę w żółwim tempie, nie mam słonecznego parapetu. Zastanawiam się w przyszłym roku nad taką lampą specjalna do siewek. Mąż pewnie mnie przeklnie, ale co tam... spróbuję.
Ania
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

:wit :wit :wit Słuchajcie kobietki, potrzebuję pilnej pomocy księgowego z budżetówki na pw.
Ania
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

No i sezon uważam za otwarty :tan :tan ;:172 ;:172

Zostawiłam dzieciaszki pod opieka meżulka i pojechałam sobie troche pokopać. Uprzątnęłam teren wzdłuż dwóch płotków i wsadziłam liliowce. Powycinałam stare suszki i trochę pograbiłam. 3 godzinki minęły cudnie, słonko świeciło a ziemia pachniała, że aż miło. A później zaczęło padać i zwinęłam się do domku. Jutro będzie u nas 16 stopni. ;:167 ;:167

pozdrawiam słonecznie i mega wiosennie.
Ania
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

no to żeśmy dzisiaj obie poszalały na działkach :D ja też robiłam wiosenne porządki i też mi deszcz przeszkodził....ale byłam wytrwała.....przemokłam a dokończyłam to co miałam do zrobienia :D
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Witam Aniu serdecznie!!! Super wątek: dużo śmiechu, a jednocześnie sporo mądrości życiowej ;:333
Tak sobie myślę, że sporo nas łączy: przede wszystkim wzruszyłam się jak pisałaś o tacie, ja też to przeżyłam w podobnym czasie i stale mam przed oczami tatę odśnieżającego moje auto, podnoszącego pod sufit Oskarka (mojego synka), a za domem stoi namiot foliowy, który zrobił z M.
Podobnie jak Ty, miałam sąsiadkę która wtrącała się we wszystko, a moje tuje (posadzone, aby zasłonić widok na jej szopkę skomentowała, że takie to się sadzi na cmentarzu :shock: Niby DLACZEGO? Aha, połowę załatwiła jakimś środkiem Chwastox, czy coś takiego...bo jej się kosić nie chciało i chyba za blisko było... :evil: :evil: Ale dobra wiadomość jest taka, że się wyprowadziła i co złe, to już nieważne, posadzę nowe..
Uciekam już, bo coś mi się wydaje, że mnie więcej nie wpuścisz. Tak mnie jakoś na wspominki wzięło ;:162
No zmykam już, zmykam...ale będę cichaczem chociaż, bo tak fajnie u Ciebie!
Bogusia
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

bunia79- witaj, wpadaj i zostawaj ile zechcesz !! A starym sąsiadkom mówimy zdecydowane nie !!

Nesia - bo my to już tak mamy.... Obiadu zero, za to w ogródku aż miło..i o to chodzi.
Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”