Mogło być inaczej ....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mogło być inaczej ....

Post »

Te funkie rosną w szkółce w Sochaczewie. Obrazek Obrazek

A to moje kupione w ubiegłym sezonie ,jeszcze w doniczkach.,brunera
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 ;:138 KOchanie Twoje ostatnie zdjęcia mnie powaliły. ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

Piękne hosty ;:333
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłej niedzielki :wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Miśku jak się spało.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Och widzę,,,wspaniałt zakup host i Ty też je lubisz ;:215 Szkólka w Sochaczewie jest naprawdę dobra :wink:
Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Renatko miło mi ze odwiedziłaś mój ogród ;:180

:wit shido ja tez miałam bardzo duze staty w ogrodzie ,najbardziej ubolewa nad hibiskusem ,którego pięknie wyprowadziłam na drzewko,wypadło mi dwadzieścia róz pełne ciemierniki i trawy,nie liczę juz innych....ale taka dola ogrodników nikt nie sodziewał się tak szalonej zimy przede wszystkim było za mokro ,a potem duze mrozy ...nie tak moze zmroziło ,tylko wygniło.

Ewo nocka spoko ,ale dziś wybrałam się do obiego i trochę poszalałam kupiłam kilka lili i sześć prymulek....haha dwie pełne żółta i rózowapotem wysadzę do ogrodu ....zdobią teraz parapet w towarzystwie eukamisów.
E-babcia jadziu namawiam do kupna host.... ;:7
Aniu-anabuko1 lubię te hostowe księżniczki ale w moim ogrodzie wszystkie kwiaty kocham.moze niektórych nie mam albo ich nie chcę ...ale podobają mi się wszystki kto jaki styl wybiera i jak mówią z gustami się nie ...... ;:180
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

Zima, a miejscami to nawet wiosna były szalone - u mnie zniszczeń najwięcej było już w sumie po zimie jak przyszły słoneczne dni i mróz w nocy... Samą zimę rośliny przetrwały i potem w tydzień był pogrom :( Ciekawe co piszesz o wilgoci - u mnie było wręcz odwrotnie :!: Pojawiła się susza zimowa... Rośliny miały za mało wilgoci przed przyjściem mrozów, które wraz z wiatrem, je do końca wysuszyły.

Straty wymuszają na nas ciągłe zmiany aranżacji ogrodów no i pozwalają na zakupy nowych chciejstw ;:173 Super hostowisko będzie za chwilę u ciebie - tyle pięknych nowych przybywa :tan
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Shido o ile dobrze pamiętam do końca stycznia padało, w lutym przyszły bardzo duze mrozy ,nie małam zonkili ,korony cesarskie zimowity,wyjmowałam cuchnące rozpadające się cebule fe fe.Z hibiskusem czekałam bardzo długo ,on puszcza póżno listki ,zdecydowałam ze nic juz po nimmiał rozsadzony tuz przy ziemi konar.Faktycznie straty wymuszają potem zmiany w ogrodzie ,ale chciejstwa zawsze przychodzą ...zawsze coś z nowości się pokarze.Ja wszystkie rośliny kupuję w Polsce,raz skusiłam się z zagranicy ale duze koszty.
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

Najtrudniej zawsze mają nowe nasadzenia... U mnie dawne cebulowe poradziły sobie super - nowe tylko niektóre dały radę :( Hibiskusa będziesz jeszcze próbowała sadzić ?

Nowinki ale i dawne a do tej pory niedostępne rośliny coraz łatwiej już kupić u nas w kraju ;:333 Na szczęście coraz więcej jest sprowadzanych i rozmnażanych przez różne szkółki ;:138 No i sporo można zamówić przez internet nawet jeśli nie uda się ich upolować w stacjonarnych szkółkach ;:173
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszyscy oczekujemy wiosny....aby uprzyjemnić wieczory pokazuję swój ogród. Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Shido wszystkie cebulowe kwitły juz kilka lat,tojady sopre kępy miałam i tez wyleciały ,zaniedbałam bo nie okryłam 5 letniej hortensji dębolistnej ,niestety zostało wspomnienie . Trudno mi powiedzieć czy się skuszę na hibiskusa ,nie podobają mi się jak rosnie taki krzaczor,a wyprowadzić na piękne drzewko trzeba poczekać ,mój miał juz 7 lat. ale nie mówie nie ,wiesz ;:7 sama jak gdzieś się zobaczy to i ochota przychodzi.
Moje nadwyżki
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

Ojej nie myślałam, że aż takie straty ! U mnie hortensja dębolistna od wielu lat rośnie nigdy nieokrywana ani jednej gałązki nigdy nie straciła chyba ratuje ją miejsce przy domu osłonięte i ciepłe. Szkoda hibiskusa :( Może trafi się kiedyś jakiś już trochę wyprowadzony na drzewko ;:333 Oby nie powtórzyła się nam taka zima w najbliższym czasie :!:
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj znowu jestem i podziwiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”