Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Aguś niesamowite są te zdjęcia dokumentujące zmiany w ogrodzie..... niby nie tak dawno, a tak inaczej ;:oj jakbyś pokazywała dwa zupełnie inne ogrody. Roślinki porosły Ci przepięknie, wszystko się zagęściło, rozrosło..... jest jak w bajce ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś, zdjęcia porównawcze są super. Pokazują jak bardzo rośliny rosną i to wcale nie trwa wieki. U mnie właśnie w głowie siedzi takie przeświadczenie ;:124 , bo sadzę maleństwa. Jednak jak popatrzę na takie metamorfozy to od razu mi lepiej. dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś dołączam się do ekipy zachwycających metamorfozą Twojego ogrodu, a dla mnie to nadzieja, że mój też tak się zmieni w tak krótkim czasie, widać że rośliny Cię kochają ;:167 a Ty ich ;:167 i gustu zazdraszczam ;:215 mam nadzieję, że czujesz się już lepiej :wink: w jakich kolorach będzie choinka ;:224
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aguś, zdjęcia porównawcze szokująco wymowne ;:oj
Naprawdę widać tę Waszą pracę i serce w ogród włożone. Przebosko ;:167
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Dopiero teraz miałam szansę na wpis do nowej części wątku, ale jestem. Z drugiej strony, składam protest przciwko Twojej (waszej) małomówności - ja nie nadążam z czytam (mimo, że się bardzo staram śledzić wątek bo ciekawy), po każdym weekendzie mam zaległości 3-5 stron w poniedziałkowy ranek... ;:223

Zestawienie zdjęć "przed" i "po" bardzo pouczające, widać, że od początku miałaś dobrą rękę do roślin i umiałaś przewidzieć, że rośliny się rozrastają (u mnie niestety rozsadzanie i przycinanie zbyt gęstych nasadzeń).
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

aguniada pisze:...... w domu mamy sporo brązów, złotych beży etc, więc ogólnie klimat oświetlenia nie jest ostry... Dodatkowo zamierzam przemalować salon na mleczną czekoladę, tak więc z odpowiednimi dodatkami (ech, chodzi za mną ten brudny róż...) dekoracyjnymi w sumie wyjdzie bardzo ciepło.
Agnieszko, śmiało idź w brudny róż. Ja mam podobną kolorystykę do Twojej, tylko na podłodze ciemną wanilię z ciemnymi brązami, a brudny róż na ścianach. Bardzo ładnie się komponują. I nie jest to tyko moje zdanie. A więc - do dzieła!
Zdjęcia porównawcze naprawdę super. Często nie zdajemy sobie sprawy, jak rośliny szybko rosną...
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Ach, jaki piękny dzień! :)

Aguś, mam nadzieję, że z głową już lepiej.
Obejrzałam zestaw zdjęć porównawczych i jak inni jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję, że i u mnie rośliny będą rosły tak
ładnie i względnie szybko. Cztery lata to było nie było kawał czasu. Aż boję się liczyć ile sama będę ich miała za kolejne cztery.
No, i ja też rosnę, niestety nie wzwyż ;)

Od dziś mam urlop :heja i nawet mglisto-bure niebo mi nie przeszkadza.
Włączył mi się motorek. Chałupa ogarnięta, może nawet poszukam zaraz świątecznych ozdób. Wprawdzie zaraz wyjeżdżamy i wrócimy już po świętach, ale w końcu poczułam świąteczny nastrój.
Powiedz, jak robisz kaczkę na święta? Wprawdzie teraz z przepisu nie skorzystam, ale może wypróbowałabym go w Nowy Rok.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit jak czapka? Mam nadzieje, ze ta Cinia Ci pomaga ;:108 Ja dosc dlugo trzymalam sie Sumatriptan-u (ta sama substancja czynna) ale po czasie i to przestalo dzialac na mnie.
Zdjecia kiedys-teraz niesamowite :shock: zawsze mnie takie foty wprawiaja w oslupienie, nawet pomimo tego, ze wiem jaki rosliny potrafia w jeden sezon zrobic busz z ogrodu.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Cześć Aguś :wit Zdjęcia uwieczniające rozwój ogrodu...wspaniałe ;:138
Widać na nich jak wszystko pięknie rośnie, pod Twoją opieką :)
Co do "czapki", to ja wczorajszy dzień miałam wyjęty z życiorysu...jakby mnie w ogóle nie było... :roll:
A jak u Ciebie dzisiaj z samopoczuciem?
Cale szczęście, ze chociaż w Twojej fabryce się uspokoiło...przynajmniej z tego względu "czapka" spokojniejsza będzie :wink:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Przed Świętami wszędzie nastroje wojownicze opadły ;:108 Dało się to zauważyć po pracy M.
Dziewuszki ja nie wierzę w absolutnie żadne medykamenty, wszystkie bóle siedzą w naszych głowach :;230 troszkę głębiej...

Z Pashminki baaardzo się cieszę , dzięki Aguś, że wzięłaś to na siebie, będzie okazja do spotkania przy odbiorze ;:138
Ja z kolei jak patrzę na swój ogród to nie mogę się nadziwić , dlaczego jest taki łysy....i czy ta zieloność która była to nie tylko złudzenie... :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

I co nie przeszło, czy przeszło i wzięłaś się za porz .. nie pieczenie świąteczne :tan
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Przeszło! :)
Więcej później! :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś!
Kilka dni mnie nie było i 10 stronek do czytania, czyli u Ciebie bez zmian :wink:
Przestudiowałam fachowe dyskusje o technicznych nowinkach, ucieszyłam się razem z Tobą różanymi zamówieniami, przebrnęłam przez zaspy śnieżne i zatęskniłam za wiosną ;:131 Dzięki za fotki porównawcze "przed" i "po" - dają niezłego kopa!4 lata i masz taki wspaniały ogród! Metamorfoza nieprawdopodobna ;:180
ps. ciekawa jestem wyglądu mojego ogródka po takim czasie :roll:
Miłego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O jeny, jeny.... :shock:
Ogród tak wyrósł, ale głównie wyszlachetniał....jaka piękna ta sosna fastigiata, o jeny, jeny, jeny.....ale jestem zaskoczona..... :shock:
Będę teraz myśleć o takiej sosence, zmiescilaby się.
Ale fajnie ;:173 i do tego całkiem jej fajnie przybywa....supeeeeeeer, dzięki Agnieszka za te zdjęcia ;:196
Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, przepraszam że tak bardziej ogólnie odpiszę - bardzo się cieszę, że zdjęcia porównawcze kiedyś i teraz dodały młodym, jak ja, ogrodnikom otuchy... tak, w ciągu zaledwie 3-4 lat, ogród zaczyna gęstnieć i dojrzewać - a czego możemy spodziewać się za 10-20 lat? Będziemy mieć istne busze! ;-))
Justi, sosenka to pinus nigra :)
W fabryce ucichło, czapka nie dymi, jutro piąteczek - no żyć nie umierać :) Julek, chcesz mi powiedzieć, że po jakimś czasie leki przeciwmigrenowe przestaną na mnie działać? :(
Feluś, przepis na kaczkę mam bardzo prosty, czysto intuicyjny... napiszę jutro rano... piersi z kaczki siedzą w zamrażalniku - podam je w pierwszy dzień świąt z żurawiną, jabłkiem i pieczonymi ziemniakami :)
Asiu, bardzo dziękuję za utwierdzenie w przekonaniu, że brudny róż nie kole w oczy :) Zastosuję takie dodatki do ciemnej czekolady, wiosną :)

Tymczasem uchylam nieśmiało drzwi do mojego domu, w którym stanął dziś bardzo pachnący żywicą i igliwiem świerk... zaczynam czuć atmosferę!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek