Goście mili

zawitali w moje progi , czas się przywitać
Ewciu - paproć to taka jakaś ..z lasu przywleczona bo mi się spodobała więc bez nazwy.
Aniu - zapraszam ! na fotce bodziszek ,czosnków miałam sporo a teraz jakoś coraz mniej ich mam chociaż nornice ich nie lubią podobno :roll:No ale taki los ogrodnika ,że coś wypadnie i tak robi się miejsce na nowości.
Dorciu - miło,że wpadłaś

.Bodziszek to taki chyba łąkowy popularny ale wdzięczny i na razie nie zginął w przeciwieństwie do innych odmianowych ,których parę miałam ale już nie mam..
Gosiu - krwawnik pewnie ze trzy latka u mnie jest z małej sadzonki się rozrósł a ja mu nie przeszkadzam bo w tym miejscu mi pasuje...
Iwonko trawy są u mnie od lat nawet takie z lasu przywoziłam bo kiedyś nie było w sprzedaży takich odmian jak dzisiaj...

hakonechloa będzie u mnie teraz 4 sezon , to moje oczko w głowie i bardzo jestem z niej zadowolona,dokupiłam jesienią jeszcze 2 odmiany...
Jest bezproblemowa i urocza ..bardzo ją lubię !
Ewka witam!

miło ,że wpadłaś !Ciężko się doczekać tych kolorów w realu. U mnie na działce jeszcze biało ,kolorów nie widać !
Alu- miło powitać! dawno Ciebie nie było

Z przetacznika nasion nie zbierałam jak zresztą i z innych roślin bo tego nigdy nie robię bo nie lubię ...to jest bylina więc wolę podzielić roślinę jak trzeba . Jesienią przesadziłam i podzieliłam olbrzymią już kępę dla koleżanki zobaczymy jak przeżyje. Wiosną będę wiedziała co i jak więc się przypomnij jakby co!
dzisiaj byłam na działce...

u mnie jeszcze biały zmrożony śnieg i prześwity zieloniutkiej trawy...rośliny śpią chociaż sporo miejsc odkrytych. Znalazłam ślad sarny ale generalnie nie ma śladów żeby żerowały tak jak w poprzednim roku może jakaś zbłąkana się palętała...

Oby tak dalej!
dzisiejszy widoczek

i wspomnień czar...
CDN...