Moje nowe parapety!

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje nowe parapety!

Post »

Dawno, dawno temu w moim domu rodzinnym było Epipremnum, i z tego co pamietam mama szczepki do wody wkładała i korzonki rosły , ale w tedy mało kto znał ukorzeniacze ;:224 . Możesz zrobić dwie szczepki, dwoma sposobami...forum było by bogatsze o doświadczenie :roll:
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

epi się bardzo łatwo ukorzenia w wodzie i uważam że nie ma sensu kombinowac z ukorzeniaczami
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Popieram Izę. ;:108 Nie ma co kombinowac, bo akurat ta roślinka w wodzie ukorzenia się niezawodnie i bezproblemowo. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zielony kącik bardzo ciekawie i z rozmysłem urządzony-podoba mi się a co lub kto to jest"bezdomka"???
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33

Post »

hehehe bezdomka to dyskont z owadem w kropki na logo :D

i macie rację! jutro jak się już jasno zrobi to uciacham te szczepki :D przyda mi się jeszcze jedna pnąca roślinka! a słyszałam, że one rosną bardzo szybko ;p
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

no i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami z bezdomki :D nie wiem jak będzie kwitł :P będzie niespodzianka :D
ObrazekObrazek

idąc i z dumą trzymając swą zdobycz w dłoni mówię do męża "chciejstwo zaspokojone" a on na to z kpiną "na najbliższe 10 minut dopóki znów nie wejdziesz na te swoje forum" :D
jutro idę po jeszcze jednego o ile będzie :/ żałuję, że dziś nie wzięłam go :( piękną ogroooomnąąąąą cambrięęę :D

a tymczasem moja miniaturka szykuje się do kwitnienia :P
Obrazek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Świetnie to ujął twój M :D Też zauważyłam, że my się wzajemnie nakręcamy :;230 Człowiek naogląda się tych śliczności, to u jednej forumki, to u drugiej i aż ślinka cieknie. Biorą nas różne chciejstwa: a to hojozy, storczykozy, fiołkozy... itp., itd...
Twój zakup na pewno okaże się strzałem w 10 ;:333 Bez względu na kolor, wszystkie storczyki są piękne :D
A ja dziś byłam w B i nawet trzymałam w ręku śliczne Oncidium, ale w porę się zorientowałam, że nie mam kompletnie gdzie go postawić ;:185 Poczekam sobie cierpliwie, bo na drugi rok przybędzie parapetów :heja
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

ja nie wiem jak to robię ale jak tylko pojawia się nowy storczyk to zaraz się miejsce znajduje :D
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

widac, że twój mąż zdążył cię już dobrze poznac :;230 oglądałam dzisiaj te ondicia i inne storczykowe cuda, ale po analizie stwirdziłam, że jak je wezmę to na prawde nie będę już miała gdzie obiadu zjeśc :;230
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takiego bzika :D jakiś czas temu miałam nawet sporą "szkółkę" na środku stołu :D bo chwilowo parapety były zajęte innymi zielskami ;p
a mój mąż to mnie aż za dobrze zna :D i się śmieje, że zaraz tu się małpy i papugi zalęgną :D
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

I będziecie Robinsony :;230
Awatar użytkownika
lbanek
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Post »

krokusik164 pisze:no i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami z bezdomki :D

idąc i z dumą trzymając swą zdobycz w dłoni mówię do męża "chciejstwo zaspokojone" a on na to z kpiną "na najbliższe 10 minut dopóki znów nie wejdziesz na te swoje forum" :D
no tak niektórych to tylko wpuścić do sklepu :;230
Nolinka pisze:Świetnie to ujął twój M :D Też zauważyłam, że my się wzajemnie nakręcamy :;230 Człowiek naogląda się tych śliczności, to u jednej forumki, to u drugiej i aż ślinka cieknie. Biorą nas różne chciejstwa
no właśnie, ale chyba się jeszcze nie znalazł mądry, który by dobrowolnie bez FO ;:162
wytrzymał dłuższy czas :;230 , sama jak nie wchodzę cały dzień, to mnie skręca,
żeby się dowiedzieć co tam..., a przecież jak czytamy o roślinkach to tylko z pożytkiem
dla nich ;:3 (i dla nas ;:4 - bo nam nie marnieją, i nie ma miejsca na nowe ;:145
i nie trzeba(nie można) kupować ;:145 ;:224 )

a ze storczykiem życzę oczywiście powodzenia ;:215 , pokaż kwiaty jak będą :wit
Pozdrawiam Lucyna
Moje roślinki
Moja kolekcja
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Zakup bardzo udany , ja w B. będę dopiero w niedzielę, do tej pory pewnie zostana puste półki ;:145
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

masik my będziemy robinsony a kot jak puma będzie skakał po zamio i oleandrze :D

lbanek upatrzyłam wczoraj śliczną cambrię :D dziś po nią idę! oby jeszcze była :( jak coś męża w auto i pojedziemy do jeszcze dwóch B i będę buszować ;:oj ;:oj ;:oj

katharos wątpię, że ludzie rozkupią. raczej boją się storczyków - tym bardziej takich wyglądających inaczej niż typowy fenek :D. weźmy takie oncidium... jest prześliczne! a nawet liście ma inne niż on. wolą skrzydłokwiaty! a teraz widziałam, że jest też sterta grudników wystawiona.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

W niedzielę się przekonam, ale storczyki w mojej B. jakie by nie były schodziły zawsze szybko...jacyś maniacy w mojej okolicy mieszkają :;230 :;230 :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”