Raflezjaaa , wpadłam zobaczyć co u Ciebie kwitnie.
Anturia ze strony pierwszej mnie zachwyciły, hoje również
Wprawdzie nie u Ciebie, ale botaniczna trójca AAA: anturium, adiantum i asplenium zawsze robi na mnie wrażenie. ( mama je miała, dawno temu , pamiętam jakimi były wtedy rarytasami), do tego filodendrony i tillandsie...vanilla, zobaczyć choć raz na żywo... Niestety takich rarytasów u mnie brak... . Zapomniałabym o hibiscusie, sklerotyczka jedna.
Ale Ty masz piękne rośliny
Zachwyciły mnie te pstrokate z 1 strony .Anturia i w szczególności hoje.Moja miłość
Aaa i przepiękne hbiskusy
Po prostu kopara mi opadła i coś w dołku ścisnęło z zazdrości
Nie będziesz miała czasem hoi i aglo...cośtam na wymianę?Może coś by Ci się u mnie spodobało .
Bardzo mi się podobały zdjęcia z ogrodów.U nas nie ma takich ''przybytków''
Fantastyczna fotorelacja z Teneryfy
I do tego same moje ulubione roślinki. Uwielbiam obrazkowate
A Twoje anturium Iwonko powaliło mnie kolorem i urodą kwiatów.
patrząc na to co u Ciebie rośnie i na to co pokazujesz z ogrodów botanicznych, to nic tylko w ogrodzie ścianę wymurować, daszek jakiś przezroczysty, chociaż u nas nie tak ostre jak na Teneryfie, wszystkie Twoje roślinki w ładne kompozycje poukładać i...ja będę pierwszą, która ten ogród botaniczny przyjedzie podziwiać po co za teneryfę płacić jak pod ręką widoki podobne
Miło mi dziewczyny.
W sumie ogród koło domu mam, dość duży nawet, z możliwością rozszerzenia, więc chyba muszę tam jeszcze postawić palmiarnię. Wszystkich zaproszę i będziemy się bawić.
Czerwona chryzantema... i czerwone jabłuszko... Nie jestem fanką czerwonego, o nie... Ale o tej porze roku ta barwa to dla mnie ostatnie tchnienie życia przed nadejściem snu...