Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata
Z postu Irminki tak jak pisała pełna to rudbekia naga odmiana"Hortensia" a druga to też rudbekia naga bez odmiany.Potrafi dorosnąć do dwóch metrów.W drugim poście prezentuje rudbekię "HERBSTONNE" kwiaty wielkości nawet 10 cm i rośnie do dwóch metrów,wszystkie trzy piękne i wytrzymałe na wiatry nie potrzebują podpór.Mam nadzieję że dobrze rozpoznałam. 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A nie mówiłam Marysiu 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryś długo mi zeszło bo patrzyłam na ten talerz i nie mogłam ruszyć myszką aby czytać dalej a teraz ssie mnie w dołku okropnie 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To skubnij sobie kluseczkę nie żałuj!
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Irminko miałam zaległości w oglądaniu Twojego wątku, teraz trochę nadrabiam.
Na 12-tej stronie na trzecim zdjęciu zobaczyłam, na dzień dobry, ślicznie uśmiechniętą buźkę niebieskiego kwiatuszka, chyba szałwii. Jest śliczna i ten kolor, ach marzenie. Ten kwiatuszek wprawił mnie w dobry nastrój mimo padającego za oknem deszczu.
Dalie Bishop mają śliczne i kwiatki i ulistnienie, muszę w przyszłym roku jakąś sobie sprawić.
Słoneczniczki, czy rudbekie, też mam ten dylemat, chociaż do niedawna miałam tylko jedną roślinę o pustych kwiatach, teraz dostałam od Grażynki jeszcze z pełnymi kwiatami.
No i te smakowitości, dobrze, że Marysia obdarowała mnie szałwią, teraz się przyda.
Na 12-tej stronie na trzecim zdjęciu zobaczyłam, na dzień dobry, ślicznie uśmiechniętą buźkę niebieskiego kwiatuszka, chyba szałwii. Jest śliczna i ten kolor, ach marzenie. Ten kwiatuszek wprawił mnie w dobry nastrój mimo padającego za oknem deszczu.
Dalie Bishop mają śliczne i kwiatki i ulistnienie, muszę w przyszłym roku jakąś sobie sprawić.
Słoneczniczki, czy rudbekie, też mam ten dylemat, chociaż do niedawna miałam tylko jedną roślinę o pustych kwiatach, teraz dostałam od Grażynki jeszcze z pełnymi kwiatami.
No i te smakowitości, dobrze, że Marysia obdarowała mnie szałwią, teraz się przyda.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Dziękuję Masce i Marysi z Raju za pomoc w identyfikacji jesiennych kwiatów. Teraz wiem, co to za kwiaty i że obie Marysie to 'kluskosie'. A i Lidzia kluskami nie pogardzi
Lidziu, to jest roczna szałwia, którą kupiłam po raz pierwszy. W rzeczywistości jest bardziej niebieska, atramentowa prawie. Pełnej nazwy nie zapamiętałam

Lidziu, to jest roczna szałwia, którą kupiłam po raz pierwszy. W rzeczywistości jest bardziej niebieska, atramentowa prawie. Pełnej nazwy nie zapamiętałam

- slila1
Irminko cudowne kompozycje kwiatowe.
Ja kupiłam całkiem podobną szałwię ozdobną jako bylinę, ciekawe czy przeżyje zimę, ale uśmiechniętych kwiatków na niej nie ma.
Ja kupiłam całkiem podobną szałwię ozdobną jako bylinę, ciekawe czy przeżyje zimę, ale uśmiechniętych kwiatków na niej nie ma.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, a to Cykoria wędrownik? Rudbekie nagą pełną też mam i uwielbiam ją - prześliczna jest w wazonie, na tych swoich "japońskich" łodyżkach. A w ogrodzie też ją muszę sznurkiem do płota przywiązać, bo jak nie, to przyjmuje pozycję leżącą.
Irminko, Dziugas to mój ulubiony ser, czyham tylko na promocje w Delimie. A Ty gdzie go kupujesz?
Ja dziś zajmuję się MALARSTWEM i wymalowałam właśnie cały kubełek impregnatu do drewna (płot i furtka do kur). Zaraz jedziemy po kolejny, bo mam nerwowe drżenie rąk i MUSZĘ malować dalej!
Irminko, Dziugas to mój ulubiony ser, czyham tylko na promocje w Delimie. A Ty gdzie go kupujesz?
Ja dziś zajmuję się MALARSTWEM i wymalowałam właśnie cały kubełek impregnatu do drewna (płot i furtka do kur). Zaraz jedziemy po kolejny, bo mam nerwowe drżenie rąk i MUSZĘ malować dalej!
- irminka
- slila1
A co to ser dziugas, pierwszy raz o takim słyszę. Oświećcie mnie niedouczoną.
- irminka
Lidziu, to twardy i kruchy litewski ser o smaku parmezanu, lekko pikantny, w cenie dużo niższej niż oryginalny parmezan. Jak się rodzina rozsmakuje, to tarty ser sypie na kluski lub do zupy bez opamiętania 

- slila1
Dziwne, że jeszcze go u nas nigdzie nie spotkałam.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Masz Polkę! Bardzo ją lubię, ale nie mam. Być może będę miała wiosną, bo mam obiecaną.
Dziurgas! Mniam! Lepszy niż wszystkie parmezany razem wzięte!
Dziurgas! Mniam! Lepszy niż wszystkie parmezany razem wzięte!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- irminka