rosa333 dziękuję, miło było Ciebie gościć.
Jadziu często zaglądam do Ciebie, bo lubię Twój ogródek, ale nie wpisuję się...ciągle brak czasu...
Dziękuję za słowa uznania - to miłe. Dużo pracy włożyliśmy a jeszcze więcej przed nami, ale powoli damy radę.
Trochę za duży ogród jak na nasz styl życia.
Misiu ja właśnie marzę o takiej starej smacznej gruszy, ale u mnie to jeszcze dużo lat upłynie zanim drzewa owocowe będą duże.
Edward wolałabym te śmiecące brzózki niż te chaszcze z chwatami, ostami...wokół mnie.
Poza tym, jak wybiera się teren z brzózkami lub w ich sąsiedztwie, to nie robi się ścieżek z drobnych kamyczków, tarasów do zamiatania itp. Leśny ogród ma urok zaczerpnięty z natury a nie takie sztucznie budowane schodki kamienne i kaskady, jak u mnie. Tworzę taki ogród, bo nie mam tak pięknie położonego jak Twój i do lasu zostały mi tylko wyjazdy.
Nie mogę narzekać, bo chciałam kupić działkę pod lasem, ale zabrakło mi odwagi, bo była na odludziu.
Dziękuję za kozaczki
Emko tych róż z białych i jasno różowych znane są mi nazwy, bo tak zauważyłam, ze o te pytasz.
Pokroju za bardzo nie zobaczysz, bo mają po 2 miesiące, ale postaram się Ci dopisać po parę słów.
pnąca (do 2m) Pirouette, kolor od blado różowego do średnio-różowego na jednym krzewie

Aspirin - Rose, kolor przechodzi od blado różowego do białego, 60-80cm, obficie kwitnie

Ledreborg Castle, biała/kremowa, 60-100cm
Lina Renaissance, ok. 150cm, biała z lekko zielonym odcieniem

Kalmar Castle, 60-100cm, morelowo -różowa,