Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Majusia nie będę zgadywać bo i tak nie trafię.Takiego zaschniętego mamuta trudno przyrównać do jakiejś róży-choć i tak mamut jest śliczny :D
Pashminy nie zamawialam bo obawiałam się,że tak się będzie zachowywać-zupelnie jak First Lady.No i się nie pomyliłam.
Kremowej od Bogdana nie mam,bo dalej zasuszony patyk sterczy i nic nie rusza.Inne były w porządku.
Wspaniały pokaz !!!!!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawam co to za różane maleństwo ;:167
Majutek, jeśli chcesz wymienić Pashminę na coś innego, to ja się ustawiam w kolejce... (ona mnie rozkłada na łopatki)... żądaj w zamian czego tylko chcesz :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - niektóre różę niestety po prostu potrzebują czasu. Dlaczego nie podoba ci się Pashmina? Ma za dużo płatków? Jest taka urocza.
Ładnie zakwitły Ci inne róże.
Pashminę kupiliśmy w tej szkółce:
http://www.roseraiepilteblin.com/PBSCCa ... dID=120587
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko wytłumacz nam o co chodzi z tą Pashminką. ;:oj
Pewnie źle Cię zrozumiałyśmy.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dobrze mnie wszystkie zrozumiałyście z Pashminą, nie podeszła mi tak jak Boule de Neige. Może z czasem i wiekiem się to zmieni. ;:173 Mam kilka róż które mi nie pasują ale z powodu gabarytów nie będę ich wykopywać, np Westerland. Te dwie to młódki więc dość łatwo możne je wykopać. Ale ta decyzja zapadnie dopiero jesienią, na razie daję im szansę na zauroczenie mnie. :uszy
A komu Pashmina przypadła do ;:167 to może zamawiać, Gosia podała link.

To ja też podam mój apel.

We francuskiej szkółce http://www.pepiniere-rosesloubert.com/ dzięki uprzejmości Gosi-Deirde będziemy robić wspólne zamówienie. Mają tam bardzo dużo róż historycznych i unikatowych i Souvenirów na których mi zależy. Ale zamówienie będzie realizowane jak uzbiera się dość spora liczba róż. Dlatego proszę Was wszyscy zajrzyjcie do tej szkółki a może jakaś różyczka wpadnie Wam w oko i ;:167 . Za zainteresowanie i ewentualne zastanowienie z góry Wam dziękuję. ;:180

Nikt nie zgadł z jakiej różycy jest ten maleńki kwiatek a tak niedawno pokazywałam pustą pergolę na której rozkłada się z zadowoleniem gipsówka.

Obrazek takimi pękami kwitła w zeszłym roku a teraz właściwie jej nie ma ;:145 coś tam wypuściła maleńkiego od starego pnia ale od korzeni nic nie wyłazi ;:145

Majka wszystkie wnioski i spostrzeżenia będziemy wysuwać po zakończeniu sezonu choć Dama dobrze się sprawuje i jak do tej pory narzekać nie mogę. ;:333

Jadzia Tereska ma w genach potworowatość więc trzeba się z tym liczyć, do tego młode pędy pokładają się na wszystkie strony. ;:108

Ania mnie od Bogdana z 15 przeżyły 3, totalna porażka. :twisted:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze nie pokazałam co kupiłam w sobotę, wybór był marny ale coś tam mi się udało.

Szałwie niskie różowa i fioletowa

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek trawa marki trawa jak ja uwielbiam takie odmiany :twisted:

Obrazek lawenda niby różowa ale wygląda jak biała

Obrazek

Obrazek

Obrazek Rudbekia i jęczmień grzywiasty ale te ostatnie burze strasznie mi go potarmosiły i teraz nadaje się chyba tylko do ścięcia

Wszystko oprócz traw dzisiaj posadziłam, pościnałam różyce i jestem padnięta ale zadowolona. :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Pashmina jest faktycznie dla lubiacych taki kwiat ale Boule de Neige jest niczego sobie - zawsze mi sie podobal. Fakt na zywca nie widzialam, moze tez by mnie nie zachwycil ale na fotach jest ladny.
Duzo strat mialas po burzach?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie od Bogdana wypadł tylko Graham Thomas, reszta rośnie, nawet Rosarium Uetersen zaczęła, choć narzekałam.
Jęczmienia nie ścinaj, musi zawiązać nasiona i się wysiać na drugi rok :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Świetnie wyglądają te szałwie razem, różowa i fioletowa.
W ogóle bardzo je lubię :) Różowej jeszcze nie mam, mam fioletową i białą.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julcia strat takich typowych to nie ma ale większość róż te co były rozkwitnięte do ścięcia, mokre przypalone szmaty. Nazbierało się tego 3 kosze takie na brudną bieliznę bo takiego używam w ogrodzie. Przerzedziłam obie Sympathie, Westerlanda i zestaw patriotyczny który na dodatek jest pomieszany z powojnikami. Oj coś mi się wydaje że puszczenie powojnika w pnącą lub bardzo krzaczastą różę to nie najlepszy pomysł. Ile się nakombinowałam żeby nie ciachnąć powojników a to tylko bylinowe co się nie czepiają, z włoskimi chyba będzie więcej problemu. A White New Dawn już ma dość spore boczne przyrosty i pewnie ani się nie obejrzę a znowu zakwitnie. Ta czerwona jak to będzie Blaze to nie powtórzy a jak Blaze Superior to powtórzy, czekam na wynik. A jakie długie powypuszczały nowe przyrosty , większość idzie od ziemi, byle znowu zima wszystkiego nie zniszczy.

Obrazek jedno z ostatnich zdjęć z takimi fajnymi kwiatami

Ewcia czyli trafiły Ci się lepsze sadzonki od Bogdana. To go zostawię ale te połamane i tak muszę ciachnąć do końca bo walają się po ziemi. ;:333

Ewa te szałwie posadziłam naprzemiennie w rządku przed różami, niskie są to powinny zasłonić tylko same nóżki różom. Białą chciałam kupić ale nie było, miałam smaka na niskie przetaczniki i też nie było, ogólnie to nie za wiele przywieźli. ;:173
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czyli mowisz, ze lepiej nie puszczac powojnika po rozycy? Wlasnie mialam pare pedow Polish Spirit przylozyc pod Schneewittchnien zeby sie po niej tez wspinal ale jak mowisz, ze pozniej trzeba sie nagimnastykowac zeby kwiaty powycinal, to tez nie halo.
Nie wiem dlaczego ale patriotyczne mnie sie podoba, ile razy widze.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julcia to fajnie że Ci się podoba. ;:196
No nagimnastykowałam się dość mocno i muszę się zastanowić nad takimi połączeniami. ;:173

Na dobranoc pierwsze lilijki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Część mam nn cześć z nazwami ale pomylone znaczniki chyba i się zgubiłam, muszę czekać aż wszystkie zakwitną aby je nazwać. ;:131
;:19
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na razie czeka mnie dopiero sprawdzanie na własnej skórze połączenie powojnika z różą-New Dawn i The President na jednej kratce. W zeszłym roku powojnik był mały, w tym sięgnął górnej części kratki. Miałam też inne pomysły :roll:
Śliczne lilie, u mnie może jutro pierwsza z nowych.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Piękne widoczki zobaczyć o poranku, szkoda że nie wiedziałam o wystawie w Śmiłowicach.Nie było mnie w internecie ,syn wzioł mój internet na wczasy a ja miałam chodziić do niego na kabel, jakoś nie zaszłam.Teraz już będe ;:65 po wszystkich znanych ogrodach ;:162
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też się skusiłam na te szałwie , różową miałam już wcześniej i nie przeżyła drugiej zimy, niebieska przez 2 sezony była niska a później wyrosła do ok.60 cm ale ma ładny kolor i z różową różą w duecie ma się i prezentuje bardzo dobrze. :) Kupiłam więc następne .Lilie popisowe masz ;:138 ja też mam w tym roku problem z nazwami tych starszych ;:7
no ale czy to takie ważne ?... nic to ...dobrze,że nam ładnie kwitną. :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”