Rodzik 66

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rodzik 66

Post »

Witaj Asiu :wit wpadłam do Ciebie z rewizytą .
Piękne plany,ogród i domek super ;:333 .Jeśli mogłabym coś podpowiedzieć,nie kupuj trawy z Iławy ,ja osobiście polecem trawę Królewska ,mam ją od kilku lat i naprawdę jest soczysta i piękna. Znajdziesz ją na Zatorzu w Ogrodniczym.
Pozdrawiam
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

to już kolejna osoba odradza ci Iławę :)
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Dotii w moich skromnych progach :) Dziękuję za miłe słówka i rady odnośnie trawki.

Zatem trawy z Iławy na pewno nie kupię. Muszę odwiedzić sklep ogrodniczy na Zatorzu - nigdy w nim nie byłam :oops:

Dziś wpadliśmy na działeczkę kosić trawkę, nawet się udało. Szybko jednak pogoda się zbuntowała więc większość czasu i tak spędziliśmy w altance :( Najgorsze jest to, ze opryskałam świerki Conica od przędziorka a deszcz mi to wszystko zmarnował :(

Oto kilka fotek z dzisiejszego popołudnia

dzwoneczek jest juz na miejscu:

Obrazek

Obrazek

Kompostownik miał być drewniany ale jednak nabyliśmy taki oto zielony. Nawet fajnie się prezentuje - wcale go nie widać - i o to chodziło :uszy

Obrazek

Mam nadzieję, ze za rok, może dwa, nie będzie już widać tych wstrętnych bloczków. Krzewuszki w górę :lol:

Obrazek

Jedna krzewuszka nawet już zakwitła - nie spodziewałam się - wsadziłam ją chyba tydzień temu :)

Obrazek

No i na koniec takie tam, rabatkowe ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

Dzwoneczek pierwsza klasa :) działeczka również coraz piękniejsza. A ten kompostownik to nie za mały?? nasz ma 80x120 i 110 wysokości (60cm nad ziemią i 40cm w ziemi) i już jest prawie cały zapchany trawą i chwastami ;:oj
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

davussum pisze:Dzwoneczek pierwsza klasa :) działeczka również coraz piękniejsza. A ten kompostownik to nie za mały?? nasz ma 80x120 i 110 wysokości (60cm nad ziemią i 40cm w ziemi) i już jest prawie cały zapchany trawą i chwastami ;:oj

Dzięki. Co do kompostownika to się okaże :wink: Jest na 800l. U mnie za wiele pielenia mam nadzieję nie będzie więc może da się jakoś poupychać te chwaściory :)
Trawę póki co wysypuję pod żywopłot żeby zagłuszyć podagrycznik. Na wiosnę zamierzam podsadzić żywopłot nowymi sadzonkami aby nie było takiej luki od spodu a na podłożu wysiać np. barwinka aby zupełnie zniszczyć podagrycznik. Nie mogę na niego patrzeć :evil:
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Super, bardzo mi się u Ciebie podoba :D
Jest zapał, ciężka praca i efekty ;:138
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Krzewuszki jak podrosną-a rosną bardzo szybko pięknie ukryją co mają ukryć przy altance -super pomysł
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kolejny raz proszę o pomoc. Walczymy z mężem o drzewo, tj. o tę wielką czereśnię. Moim zdaniem ona jest do ścięcia, wygląda na chorą i tylko szpeci a męzyk nie chce się na to zgodzić :| Obiecałam mu, że zapytam na forum czy ona jest ozdobą czy wręcz odwrotnie. Oto ona

Obrazek

Poza tym zaszalałam z zakupami :shock: Ale co tam, za tydzień mam urodzinki więc na to konto pójdzie :) A kupiłam różę pienną i trzy okrywowe the fairy, troszkę lawendy, rozplenice hameln, kostrzewę siną, niedźwiedzie futro, kilka innych trawek, funkii i żurawek. Zamierzałam robić zakupy tu na forum ale jednak znów padło na Allegro - zawsze to jeden koszt przesyłki. Znów ta niepewność co kurier przyniesie ;:215
davussum
500p
500p

Post »

ja bym drzewko wycięła i posadziła nowe :) też tak reanimowałam drzewa i nic z tego nie wyszło tak więc niebawe idą do wycinki.
też mam niedługo urodziny :) 31 sierpnia :) zakupów zazdroszczę! Ja kupię tylko lilie, babcia mi obiecała że da mi trochę roślin więc poczekam.
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

No to ja tydzień wcześniej - 21 sierpnia a moja córcia 20 sierpnia kończy roczek :lol: Same lwice ( czy Ty już nie ;:131 )

Za chwilkę idę zamawiać torcik i restaurację - w niedzielę imprezka roczkowa :)

Dzięki za opinię odnośnie drzewa - mam takie samo zdanie. Jest tyle pięknych, młodych drzewek więc stare powinno ustąpić miejsca młodszym - jak w życiu
Awatar użytkownika
ONA-NINA
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 22:09

Post »

as1112 pisze:No to ja tydzień wcześniej - 21 sierpnia a moja córcia 20 sierpnia kończy roczek :lol: Same lwice ( czy Ty już nie ;:131 )

Dzięki za opinię odnośnie drzewa - mam takie samo zdanie. Jest tyle pięknych, młodych drzewek więc stare powinno ustąpić miejsca młodszym - jak w życiu
już nie,mój mąż również z 31 i jest panną :wink:

też mam takie same krzewuszki i tak bym strasznie chciała,żeby urosły :lol:
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

ONA-NINA pisze:
as1112 pisze:No to ja tydzień wcześniej - 21 sierpnia a moja córcia 20 sierpnia kończy roczek :lol: Same lwice ( czy Ty już nie ;:131 )

już nie,mój mąż również z 31 i jest panną :wink:

też mam takie same krzewuszki i tak bym strasznie chciała,żeby urosły :lol:
Na pewno urosną - Dorcia zapewnia, ze szybko rosną więc będzie dobrze :)
davussum
500p
500p

Post »

Zgadza się ja panna :;230
trzeba będzie zrobić jakąś urodzinowo- forumową bibkę jak u Dorci w wątku :)
Ja właśnie jadę odebrać swój urodzinowy prezent od Em :)
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Wow, a zdradzisz co to takiego? :lol:

Ja to już nie pamiętam co sobie kupiłam oprócz roślin ;:173 W tym roku istne szaleństwo. Niech się ten sezon działkowy wreszcie skończy bo zbankrutujemy :wink: W każdym razie uroczyście oświadczam, ze te zakupy - urodzinowe - które to dziś poczyniłam to już ostatnie w tym roku.

Co do bibki to jestem za ;:333 Wpadłam na moment do Dorci i mi się bardzo spodobało - towarzystwo wesołe ;:170
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Pytałaś o drzewo czereśniowe, więc jeszcze wrócę do tej sprawy: gdyby mąż jeszcze miał wątpliwości, to powiedz mu, że drzewo na tym etapie choroby na pewno nie przetrzyma następnej zimy. Sądzę też, że sadzenie obok kolejnego drzewa pestkowego spowoduje również jego zachorowanie. Nawet odkażanie gleby nie jest podobno tak do końca skuteczne. :(
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”