Gosiu, już sobie wyobrażam, jak w Twoim ogródku pięknie pachnie . Zakwitły piwonie i jaśmin. Cudna mieszanka.
Pierwszy raz widzę, dziwnie kwitnącą lantanę . Opuncja z pączkiem... jakiego koloru będą kwiaty? Oczywiście na zimę zabierasz ją do domu?
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka U stokrotki polnej cz. 1cz.2
Gosiu - muszę Cię zmartwić, zaszła jakaś pomyłka w opisie Twoich roślinek. Albo pomyliłaś sama, albo sprzedali Ci nie to co zamawiałaś. Na jednym ze zdjęć masz kirengeshome - niestety ta etykietka jest wbita w ziemię przy zupełnie innej roślinie. Typuję, że jest to dzwonek. Mam kirengeshome i Twoja roślinka na pewno nią nie jest. Sprawdź sobie zdjęcia w internecie a przyznasz mi rację (chyba że jest jakaś nowa odmiana o której ja nie wiem).
Gosiu, powiedz mi, te siewki świerka to tak same z siebie Ci rosną, czy je posiałaś? Ja swoje trzymam w doniczkach, bo nigdy nie wiem gdzie M pojedzie z kosiarką, a rabatek póki co nie mam zawiele.
Piwonie mnie zniewoliły. Kupiłam 5 odmian i chyba wszystkie zmarnowałam: posadziłam zapóźno, ususzyłam i w ogóle. Nawet z ziemi mie wyszły .
Inne kwiatki to prawdziwe perełki u Ciebie.
Gosiu bardzo u Ciebie sympatycznie i ślicznie I tak, tak niekonwencjonalnie, przynajmniej dla mnie, znajduję tu wiele roślinek, których nie znałam wcześniej-orlik, lantana...
będę śledzić wzrost, poproszę więcej zdjęć
Gosiu lantanę też zawsze miałam ,ale w tym roku też mi padła jak większość roślinek nie widziałam takiej jak mi się podoba więc nie mam jej wcale ,trudno może jeszcze coś dostanę jak nie to trzeba żyć U ciebie cudownie
Kurde, to ja pędem do domu i wygrzebuję piwonie i będę moczyć, ale teraz to już może być zapóźno na jakąkolwiek reanimację . Cóż człowiek uczy się na błędach, najczęściej na swoich niestety