Tosiu miodunka ślicznie kwitnie.
Uwielbiam piwonie Niedawno dopiero odkryłam, że są inne odmiany niż ta co moja mama ma na działce, jak drzewiasta czy koperkowa . Zawsze będę miała do nich sentyment bo mi się kojarzą z dniami spędzonymi na działeczce rodziców
Tosiu, ale kwiecia u Ciebie dużo i jakie piękne odmiany tulipanów. Muszę jesienią poszukać takich cebulek i uzupełnić puste miejsca po zgniłych tulipanach.
Gosiu, jak kupiłam ogródek miał jakieś 2-2,5 m. Graliśmy przez nie w lotki. Jednemu ścięłam czubek, jakieś 2,5 m. Była piękna choinka. Dziś już pewnie rozwiną się tulipany, bo jest cieplutko i słonecznie.
Moniko!! Gratuluję!!!! Tak też myślałam,że tak bardzo kochasz kwiaty, a nie masz ogrodu!!!! SUPER!!! Nie ma sprawy, co Ci się podoba - wybieraj!! Jak ja to kosiam!!!!!
Teraz dopiero zauważyłam ,że zrobił się prześwit pod iglaczkiem Gdzie dałaś te wszystkie roślinki spod niego .Widac ,ze Ci sie nudzi i szalejesz. Kurcze grzmi czyżby nocna burza, a ja zostawiłam doniczki bez okrycia .
Monika, ja swoją działkę karczowałam siedząc na 4 literach z nogą w gipsie po ciężkim wypadku!!! SAMA!!!!Trawę cięłam nożyczkami krawieckimi!!! Jesteś młodziutka, jest Was dwoje i rodzice. Zobaczysz, to będzie moment!! Trzymam kciuki
Jadziu, jakim iglaczkiem?Toż to są 5 metrowe świerki. Żurawki zostały na swoim miejscu!! Kumasz?
Piękna ta Twoja działeczka i taka zadbana, wychuchana, a u mnie coraz więcej chwastów rośnie i nie nadążam z ich wyrywaniem. Widzę, że fiołek labradorski już zakwitł, u mnie dopiero pierwsze listeczki się pokazują, bo mi trochę podmarzł.
Wróciłam z osiedlowego targu i leże cała mokra, tak na razie Chorzów musi poczekać a tak mnie korci.Odpoczne, posprzątam i wybiore się na działke. Wy z Jadzią pobuszowałście po targu na pewno coś ciekawego wpadło Wam do ogródka no i te 2 róże pod blok.