Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
Będzie ok 

Ewa, ile czasu moga stac delikatnie zanurzone w wodzie?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nigdy nie przechowywałam ich w ten sposób dłużej niż jeden dzień. Myślę, że nic im się nie powinno stać.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Mogą być w wodzie do czwartku, tylko co jakiś czas je przewietrz, niech korzenie złapią powietrza.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja kiedyś chyba przez 3 dni miałam róże w wodzie i choć nie powinny być dłużej niż dobę, to przyjęły się i rosną nadal bez problemu.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguniu widzę że u Ciebie też była dostawa paczek.
Śliczne sadzonki róż, z Rosarium widać dość grube pędy i korzeni dość dużo czyli ładne sadzonki dostałaś. Z Rosen-G. też dostałam swoje dzisiaj. E-Clematis jeszcze do mnie nie dotarł, a Twoje widać ładnie się już puszczają. Oj będziesz miała co sadzić.

Śliczne sadzonki róż, z Rosarium widać dość grube pędy i korzeni dość dużo czyli ładne sadzonki dostałaś. Z Rosen-G. też dostałam swoje dzisiaj. E-Clematis jeszcze do mnie nie dotarł, a Twoje widać ładnie się już puszczają. Oj będziesz miała co sadzić.

Dziewczyny, dzięki za informacje, są bezcenne! Mam nadzieję, że pamiętacie, iż dopiero w ubiegłym roku zaczęłam swoją przygodę z różami i będę pytać
Jutro mam zebranie w szkole, zatem posadzę je dopiero we czwartek... Do tego czasu będę postępować zgodnie ze wskazówkami...
Maju, sadzonki róż są bardzo ładne, a clematisy mocno już wybujałe... Trzymam je na razie w garażu, bo chłodno...
Comciu, zobaczymy, mam nadzieję, że im ta woda nie zaszkodzi... Wyjmę je jutro na jakiś czas, do wietrzenia korzeni
Aneczko, super, cieszę się, że tak będzie ok!
Ewa, też tak sądzę zwłaszcza, że nie włożyłam je do wody 'po szyję' ;)

Jutro mam zebranie w szkole, zatem posadzę je dopiero we czwartek... Do tego czasu będę postępować zgodnie ze wskazówkami...
Maju, sadzonki róż są bardzo ładne, a clematisy mocno już wybujałe... Trzymam je na razie w garażu, bo chłodno...
Comciu, zobaczymy, mam nadzieję, że im ta woda nie zaszkodzi... Wyjmę je jutro na jakiś czas, do wietrzenia korzeni

Aneczko, super, cieszę się, że tak będzie ok!
Ewa, też tak sądzę zwłaszcza, że nie włożyłam je do wody 'po szyję' ;)
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A w sezonie będą kwitły 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Super zakupy Aga
U mnie też dostawa róż pod koniec tygodnia, w weekend zapowiada się wielkie sadzenie
Powojniczki wyglądają lepiej niż moje, od konkurencji

Powojniczki wyglądają lepiej niż moje, od konkurencji

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Zaglądam do Ciebie codziennie, ale nie wpisuję się, bo już brak czasu na wszystko.
Ale dzisiaj odezwę się, bo kawal dobrej roboty zrobiłaś i drugi kawał przed Tobą.
Sporo zakupów do przerobienia.
Uciekam, będę towarzyszyła Ci po cichu...
ewa
Ale dzisiaj odezwę się, bo kawal dobrej roboty zrobiłaś i drugi kawał przed Tobą.
Sporo zakupów do przerobienia.
Uciekam, będę towarzyszyła Ci po cichu...

ewa
Widzę, że roślinki bardzo ładne. Ja jakoś do tej pory bałam się sklepów wysyłkowych.W tym roku jednak się odważyłam i złożyłam zamówienie w e-clematis.Teraz z niecierpliwością czekam na przesyłkę.
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Aguś, niezła ta paczuszka, już widzę jak pięknie będą kwitły róże i znowu trochę pracy przed Tobą...
Miłego pierwszego dnia wiosny
Miłego pierwszego dnia wiosny

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Cześć Małgolinko, dochodzę do wniosku, że nie bardzo mogę żyć bez pracy w ogrodzie - zawsze coś sobie wymyślimy, znajdziemy do roboty, prawda?
Liczę na piękne kwitnienie róż
Miłego dnia także! wiosna trochę pochmurna, ale jest
Aniu, witaj - dawno Cię tu nie widziałam! Z jakości powojników z e-clematisa będziesz zadowolona; mnie jeszcze nigdy nie zawiedli...
Ewa-tuli, mnie też nie wystarcza czasu na odwiedziny i wpisy we wszystkich zaprzyjaźnionych wątkach... Taki czas - mamy ogrom pracy w ogrodzie, a na FO trochę mniej siły... Miło mi jednak, że zaglądasz
Przerabiać będę chyba od jutra...
Kasiu, powojniki są dość wysokie, ok. 60-70cm i mają sporo pędów - powinny być ładnymi okazami... W weekend kolejna dawka pracy, my tym razem zabieramy się za trawnik
Ewa-maj, no właśnie, na to kwitnienie różane wszystkie najbardziej czekamy
Dziś pierwszy dzień wiosny; szkoda, że nie można pójść na wagary, ale moja latorośl idzie ;-)
Miłego dnia wszystkim!

Aniu, witaj - dawno Cię tu nie widziałam! Z jakości powojników z e-clematisa będziesz zadowolona; mnie jeszcze nigdy nie zawiedli...
Ewa-tuli, mnie też nie wystarcza czasu na odwiedziny i wpisy we wszystkich zaprzyjaźnionych wątkach... Taki czas - mamy ogrom pracy w ogrodzie, a na FO trochę mniej siły... Miło mi jednak, że zaglądasz

Kasiu, powojniki są dość wysokie, ok. 60-70cm i mają sporo pędów - powinny być ładnymi okazami... W weekend kolejna dawka pracy, my tym razem zabieramy się za trawnik

Ewa-maj, no właśnie, na to kwitnienie różane wszystkie najbardziej czekamy

Dziś pierwszy dzień wiosny; szkoda, że nie można pójść na wagary, ale moja latorośl idzie ;-)
Miłego dnia wszystkim!
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Widze,,że pierwsze dostawy masz już za sobą.Ja ciągle czekam,nigdy nie zamawiałam przez internet,to mój pierwszy raz i oby nie ostatni.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Aguś, fajne zakupy zrobiłaś. Chyba się odważę na zamawianie w internecie skoro piszesz że e-clematis godny zaufania. Do tej pory tego nie robiłam.
Aguś czy róże moczysz bo nie masz czasu ich od razu wsadzić, czy powinno się je pomoczyć wcześniej. Tylko w wodzie czy z jakimś dodatkiem.?
Muszę przesadzić swoje (sztuk 2) do bardziej osłoniętego od wiatru miejsca i zabieram się do tego jak do jeża.
Aguś czy róże moczysz bo nie masz czasu ich od razu wsadzić, czy powinno się je pomoczyć wcześniej. Tylko w wodzie czy z jakimś dodatkiem.?
Muszę przesadzić swoje (sztuk 2) do bardziej osłoniętego od wiatru miejsca i zabieram się do tego jak do jeża.