Wiejski ogród
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród
Marysiu kurniczek jak marzenie, kurki będą bardzo zadowolone i odwdzięczą się mnóstwem jajek.
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No to kurnik wygląda teraz jak nowo zbudowany dom: wszystko wyszykowane i tylko lokatorów patrzeć
A że kury wykupione to i nic dziwnego, jak tak propagujesz Ty i inni forumowicze hodowle, to teraz każdy poleciał kupować
Mnie też właśnie wczoraj pan od elektryki namawiał gorąco, że na wsi kury trzeba mieć, więc pewnie w przyszłym roku i ja się skuszę 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
- Maska
- Kontakt:
nie nie to Krzeszowice koło Krakowastokrotka-77 pisze:Marysiu fajnie jak Ci się tam rozgdacze. Do Krzeszowic? Hmm..., to niedaleko Siedlca, często tam kiedyś bywałam. Pozdrawiam i zyczę udanych zakupów.
- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Marysiu no i są
. Tak własnie chodzi mi o te Krzeszowice i Siedlec koło Krakowa. Swego czsu mieszkałam i studiowałam w Krakowie. 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i proszę nowi lokatorzy są
W głowie się nie mieści co teraz się porobiło żywy towar kupowaś ukradkiem 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Cieszę się, że jednak udało się dostać kurki i to jeszcze odchowane
Też chcę mieć w przyszłości kurnik.
Cieszę się, że jednak udało się dostać kurki i to jeszcze odchowane

Też chcę mieć w przyszłości kurnik.

O jejku,ale fajne
,a kogucik gdzie
smutno im będzie
.Zdaj relację,co widziałaś fajnego na tym targu.Roślinki były?Kurki masz w dechę tylko jajeczka zbierać 

- Maska
- Kontakt:
Dziewczyny Drogie,
Kurki są spore i od połowy maja powinny coś znosić. Na razie są wystraszone. Nie bardzo chcą jeść. Najbardziej rzuciły się na wodę i trawkę. Dwie są bardziej odważne, jedna kompletnie dzika schowała się w domku i nie chce nic jak ją wygoniłam to wróciła za chwilę z powrotem, słuchajcie targ obłędny - ja tam wrócę. Tylko przez to ,że ja nie jeżdżę autem zawsze jestem zestresowana i robię zakupy szybko. Inna sprawa , że jest klapa parkingowa i tu jest problem więc to już psuje atrakcję. Na targu było wszystko roślin (drzewa, cebule, krzewy ozd. i owocowe, róże) nasiona zwierzęta narzędzia takie robione przez rzemieślników, wiklina, drewno, gołębie koguty takie do walki, drób ozdobny (ci się nie ukrywali ). Można się ubrać od stóp do głów, zaopatrzyć we wszystko umeblować a i ogród urządzić.
Takie stoisko z różnymi starociami do ogrodu. Dobrze może że nie miałam czasu.
Ja już dawno na takim targu nie byłam, bo te w Krakowie to są place- stragany sklepiki.
Teraz co chwilę chodzę do nich i patrzę co robią - żal mi tej co się chowa pewnie za kimś tęskni. ''
Kogutka ma mi załatwić koleżanka liliputka! więc może będzie kury najważniejsze bo żeby szybko niosły jajeczka. Kogucik może dojść trochę później!
-- 26 mar 2012, o 13:26 --
A jeszcze : Agnieszko jak pojadę następnym razem to zobaczę gdzie ten Siedlec bo przyznam się że nie wiem - wspomnienia
Kurki są spore i od połowy maja powinny coś znosić. Na razie są wystraszone. Nie bardzo chcą jeść. Najbardziej rzuciły się na wodę i trawkę. Dwie są bardziej odważne, jedna kompletnie dzika schowała się w domku i nie chce nic jak ją wygoniłam to wróciła za chwilę z powrotem, słuchajcie targ obłędny - ja tam wrócę. Tylko przez to ,że ja nie jeżdżę autem zawsze jestem zestresowana i robię zakupy szybko. Inna sprawa , że jest klapa parkingowa i tu jest problem więc to już psuje atrakcję. Na targu było wszystko roślin (drzewa, cebule, krzewy ozd. i owocowe, róże) nasiona zwierzęta narzędzia takie robione przez rzemieślników, wiklina, drewno, gołębie koguty takie do walki, drób ozdobny (ci się nie ukrywali ). Można się ubrać od stóp do głów, zaopatrzyć we wszystko umeblować a i ogród urządzić.
Takie stoisko z różnymi starociami do ogrodu. Dobrze może że nie miałam czasu.
Ja już dawno na takim targu nie byłam, bo te w Krakowie to są place- stragany sklepiki.
Teraz co chwilę chodzę do nich i patrzę co robią - żal mi tej co się chowa pewnie za kimś tęskni. ''
Kogutka ma mi załatwić koleżanka liliputka! więc może będzie kury najważniejsze bo żeby szybko niosły jajeczka. Kogucik może dojść trochę później!
-- 26 mar 2012, o 13:26 --
A jeszcze : Agnieszko jak pojadę następnym razem to zobaczę gdzie ten Siedlec bo przyznam się że nie wiem - wspomnienia
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Czyli był szybki skok na kurnik i łup masz?
Kurki śliczne, ta niesmiała może po prostu gorzej znosi zmiany, a może po prostu tak ma, myślę, że jak się rozmieszkają, to spokojnie się oswoi i przywyknie 

- Maska
- Kontakt:
Pati też mam nadzieję, ale wiesz że taki osobnik zawsze wzrusza . Ten przebojowy wszędzie sobie da radę. Widzę, że nie dajesz się wciągnąć w wir pracy - bardzo dobrze
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, ale masz fajne kurki
a potem jajeczka będziesz miała swoje, supcio 

- Maska
- Kontakt:
tak będą jaja od baby hi hi
Marysiu nie ważne skąd jajka ważne że kurki już są.Każdy nowy zwierzaczek cieszy,ale Marysiu ja bym już tych kurek nie zjadła
Mój królik ma 7 lat miała być miniaturka
Odkąd królik jest w domu ja króliczków nie jadam nie przejdzie mi przez gardło