Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Małgosiu, u mnie także pogoda pod psem... tylko kawa może nas uratować... Czytałam, że do Rozanki zawitał już bociek - biedny, trochę zmarźnie, ale widać równie niecierpliwie wygląda wiosny jak my 
Miłego dnia!

Miłego dnia!
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
U mnie też dzisiaj leje i wieje . Masakra jakaś 

- malgocha1960
Agunia,Agatko,witajcie.M ma do końca miesiąca urlop,od 1go zaczyna nową pracę,ciekawe czy będę mogła jechać do Szmita,jak nie to się chyba zastrzelę.
Jak nazywa się taq roślinka,bo zawsze zapomnę?

Uploaded with ImageShack.us
Jak nazywa się taq roślinka,bo zawsze zapomnę?

Małgosiu, a pociąg nie wchodzi w grę? Co prawda podróż z zakupami nie byłaby zbyt komfortowa, ale może?
- malgocha1960
Aguś, będzie bliżej maja będę coś wiedziała.Tam,gdzie idzie do pracy mają system niemiecki od 7,30 do 16ej,soboty wolne.ale jak zaczną się awarie ciągników byc może bedzie musiał jechać.W ostateczności poproszę dziewczynę syna albo tych znajomych, z którymi byłam w sierpniu.Przecież muszę jechać.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu , to Aptenia cordifolia ' Variegata ' . Jest śliczna , będziesz robić sadzonki ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu wrócę jeszcze do Twoich siewek, te które powschodziły, to tak jak radzą dziewczyny folię zdejmuj na dzień,póki są jeszcze maleńkie i część nie skiełkowała to zakładaj ją na noc z powrotem, później jak skiełkują wszystkie i ładnie podrosną to juz wcale nie zakładaj. Na tych pojemnikach , gdzie nasionka jeszcze nie kiełkują folia niech będzie przez cały czas.....najważniejszą potrzebą nasionek aby wykiełkowały jest wysoka wilgotność, a dalej ciepełko, a folia im to zapewnia. Tak jak pisałam wcześniej nie można zapominać później o wietrzeniu siewek ( zdejmowaniu folii) bo maluszki zgniją....
- malgocha1960
Jagódko,miałam w dwóch doniczkach,jedna była w garażu,druga na oknie w kotłowni,żadna nie przetrwała,juą w grudniu wyrzuciłam.
Dziękuję Aguś za poradę.Rano zdjęłam folię ze wszystkich,idę więc przykryć te,które jeszcze nie skiełkowały.
Dziękuję Aguś za poradę.Rano zdjęłam folię ze wszystkich,idę więc przykryć te,które jeszcze nie skiełkowały.

- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Małgoś ,Małgoś dzięki za porady,taka rabata z iglakami ,krzewami liściastymi i rh+ azalie na przykład będzie przecudna.
Teraz to nie mogę sie doczekac wiosny ,tylko bedze musiala bank obrabować tam jest 17 metrów
Teraz to nie mogę sie doczekac wiosny ,tylko bedze musiala bank obrabować tam jest 17 metrów

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może i ja załapę się na kawkę
Wygląda tak smacznie.Dzięki 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Ewuniu a może poszukaj jakiejś szkółki w okolicy i kupisz mniejszy materiał nasadzeniowy?
- malgocha1960
Witajcie dziewczyny,byłam u Bożenki Babopielki na herbatce i rozliczyć się za zakupy u Marka Podstolca.Fajnie się zamawiało,gorzej było płacić.
Ewunia,ja miałam 33 metry długości do zagospodarowania.Metr na dole możesz liczyć na szmaragda,bo one są wąskie,chyba,że kupisz cyprysiki i pewnie 1,5 szerokości na krzewy liściaste.Pęcherznice u Szmita kosztuję 6-8 zł i wcale nie maleńkie krzaczki.Za szmaragda płaciłam u nas na agrze po 10 zł za sztukę W marketach możesz kupić taniej brabanty.
Tak mam przed domem.

Ewunia,ja miałam 33 metry długości do zagospodarowania.Metr na dole możesz liczyć na szmaragda,bo one są wąskie,chyba,że kupisz cyprysiki i pewnie 1,5 szerokości na krzewy liściaste.Pęcherznice u Szmita kosztuję 6-8 zł i wcale nie maleńkie krzaczki.Za szmaragda płaciłam u nas na agrze po 10 zł za sztukę W marketach możesz kupić taniej brabanty.
Tak mam przed domem.

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Ale u was fajne ceny ja tutaj jakoś nie mogę nic dostrzec jak jakieś krzewiki to poniżej 10-20 nie schodzą.Albo ja ślepa jestem.
- malgocha1960
Widzisz,to musisz wrócić w rodzinne strony,bo 15 km ode mnie jest też fajna szkółka i tam wszystkie liściaste ma po 9 zł.Mam tam kupiony jasminowiec o cieniowanych liściach,pęcherznice luterus.pięciorniki i wielel,wiele innych.