Moje ukochane Hoje i inne doniczkowe , cz.II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje ukochane Hoje i inne doniczkowe , cz.II

Post »

o rany! takiego płodnego skrętnika to nie widziałam :shock: :;230 fantastycznie to wygląda ;:108 trzymam kciuki aby puściły korzonki te maleństwa, bo to bardzo ciekawy przypadek ;:108 ja osobiście rozmnażanie poprzez cięcie wzdłuż nerwu mam na koncie po stronie porażek, ale próbuj, każda z nas ma inne rączki ;:108

hipek cudny ;:167 miałam takiego samego, juz mi po nim wspomnienia zostały...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko,polecam , bo warto.Mój to właśnie biedronkowy okaz.Tylko,że z tego,co było na opakowaniu,to miał być zupełnie inny kolor,ale i ten też piękny :)
Witaj Tereniu,miło,że zaglądnęłaś,dziękuję ;:196
Aguś,to może ich postrasz,to czasem pomaga :wink: Wybiją sobie z głowy strajkowanie i zakwitną :) Ja tak postraszyłam swoją hoyę lacunosę i efekt jest
Aguś(mniodkowa), masz rację,ten maluszek na liściu super śmiesznie wygląda :) Zobaczymy,co dalej z nim będzie.A cięcia wzdłuż nerwu jeszcze nie próbowałam.Następnym razem wypróbuję ten sposób rozmnażania :)

Dzisiaj u mnie baaaardzo pachnąco.Zakwitła hoja lacunosa.Zawiązywała mnóstwo pąków,jednak większość z nich zrzucała.Wkurzyłam się i postraszyłam ją,że skończy w śmietniku .No i proszę - oto efekt ,kwitnie i jeszcze mnóstwo pączków ma , pomogło :;230
Uwielbiam jej zapach.Mogłabym godzinami stać z nosem przy jej kwiatuszkach :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

to prawda pieknie pachnie ale ja jak bylam mala i cioci zakwitla hoja i to tak okazale to az zemdlalam mam nadzieje ze juz mi przeszlo bo nie moge sie doczekac az moja zakwitnie :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No to rzeczywiście zapach hoi, w Twoim przypadku zadziałał powalająco - dosłownie :;230 Doczekasz się kwitnienia i u swoich ,wtedy się okaże ,czy dalej tak reagujesz na zapach hoi :)
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

oby nie kochana bo one takie piekne :cry: :cry:
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Masz rację , można się zakochać się w nich na całego ;:167
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

moja jest malutka wiec jak cos to jeszcze daleko do kwitnienia wiec musze sie nia cieszyc a jak co to wyniose na korytarz tam sie czesto drzwi otwiera to zapach sie rozniesie i nie bedzie az tak intensywny :;230 :;230 ale wymysllilam co :;230 :;230
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dobry pomysł , a póki co,niech rośnie zdrowo.Hoje mają również liście piękne,więc niekoniecznie muszą kwitnąć :)
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Aguś tak pachnie że aż ja poczułam u siebie :wink: jest piękna a jeśli chodzi o liście to dokładnie tak jak mówisz liście też są urocze

Monik27 no niezły sposób wymyśliłaś na to by nie mdleć znaczy by Cię kwiaty nie powalały na kolana :;230
rozumie to bo daaaaawno temu miałam w swoim pokoju hoję tą "tradycyjną" jak zakwitła to jednego razu mama nie mogła się mnie dobudzić miała taki intensywny słodki zapach ;:108
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

agarowa takie piekne a takie niebezpieczne ale i tak wszyscy chca je miec :;230 :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ależ macie dziewczyny doświadczenia :shock: :;230

ale pączków Aga masz masę :shock: cudownie wyglądaja ;:108 ;:63 dla Ciebie za pomysł z groźbą ;:224 ja też czasem grożę, ale hoja (carnosa) to chyba nie posłucha, bo wie, że jest duża i ładna i nawet jakby nie kwitła to "jakiś" czas żyć będzie :wink: :;230
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Hej Aga :!: to i Ty widzę miałaś przejścia z hojką. U mnie w domu ,jak byłam mała też była ta najpowszechniejsza odmiana-carnosa.Ja z kolei razem z siostrą zlizywałyśmy nektar z kwiatuszków :) Ale był słodziutki,a czy trujący :?: ,to chyba nie ,bo żyję :wink: A może wraz z tym miodkiem połknęłam bakcyla na hoje i teraz na nie choruję :;230 tzn.na hojozę choruję i to pewnie jest skutek uboczny zlizywania nektarku :;230

No właśnie Moniko ,cóż one w sobie mają :?: :D
mniodkowa-Agusiu,pewnie twoja hojka już za stara,żeby się przestraszyć grózb i zrobi jak zechce :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zlizywanie nektaru :;230 :;230 :;230 ;:14 :;230

moja hojka nie jest stara ;:78 owszem trochę latek już ma ;:224 ale była niewielka, zabrałam ją od mamy, odmłodziłam i wystrzeliła jakby kto jej nowe życie dał :heja po 3 miesiącach zakwitła i to kilka razy :shock: i zrobiła się wielka :shock: mam nadzieję, że powtórzy to w tym roku ;:180 a jak nie... to i tak mam do niej sentyment i będę szukać sposobów ;:108
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

aga oj kochana ale mialas pomysl zlizywanie nektaru co ty pszczolka jestes :;230 :;230 :;230 ja tylko wachalam a potem gleba :;230 :;230 :;230
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Poważnie dziewczyny,robiłam to :oops: Do dziś pamiętam , jaki był słodziutki.Ale chociaż już tyle hoi obecnie u mnie kwitło i kwitnie,jakoś nie mam odwagi , żeby to powtórzyć. :) :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”