tija po liście Twych Kloników wywnioskowałam ,że mamy identyczny gust i oczekiwania w stosunku do nich bo w 100% pokrywa się moja lista z Twoją, z której dopiero część zdobyłam.
Victorian Lady ma pełne kwiaty,Variegatka to pewnie chodzi Ci o tą zwykłą pstrokatkę - ma śliczne liście, żółty (ponoć) mam a białego poszukuję.
Różowe i pomarańczowe mam 2 z ubiegłego roku spore okazy i 3-ci mały siedzi w uprawie hydroponicznej, już skubnęłam mu sadzonki dla potrzebującej osoby.
Z tego koloru tez mam nasiona - ich kwiaty są na stronie 9 tego wątku.
Ewciu odmianę Victorian Lady chciałabym uprawiać w domu w hydroponice i gdybyś miała zbędną sadzonkę to

się już teraz o nią. Do tej uprawy lepiej pozyskiwać sadzonki i samemu ukorzeniać wtedy roślinki nie przechodzą stresu bo przy zmianie podłoża roślina całkowicie zmienia system korzeniowy na inny.
hala67 zima to cudowne krajobrazy i cieszę się,że Ci się podobają.
takasobie Miłko życzę Ci więcej śniegu - u nas znów dziś padało prawie cały dzień.
Dziękuję za miłe słowa.
Siberia no właśnie - wreszcie nastała normalność...
HalinaK skoro sie podobają to proszę dla Ciebie i wszystkich gosci kolejne z zimową scenerią
tade k Tadziu cieszę sie razem z Tobą - niech pada będzie świeży i puszysty.
U nas dzieci za kilka dni rozpoczynają ferie zimowe a dla nich śnieg to wielka frajda i okazja do zabaw na świeżym powietrzu.