Na pół... i usuń oczka. Z góry robisz dziurkę czymś i potem wstawiasz patyczek.nena08 pisze:W jaki sposób ziemniaki przyczyniają się do ukorzeniania róż
Moja Baraka
Re: Moja Baraka
Tak... nie jest to lekko mi - pisać po polsku...kogra pisze:No i zarzucili Cię wszyscy pytaniami.......ja też.![]()
dzięki za te wszystkie informacje, które wyjaśniły nam wszystkie wątpliwości.
![]()
Ale jeszcze o coś zapytam.
Jaki jest najlepszy termin do ścinania różanych patyczków, żeby najszybciej się ukorzeniły ?

O terminach ścinania... nie powiem Cie odnoznaczne... chociaż w czerwcu i lipcu lepsze warunki klimatyczne... Ale dużo wplywów dodatkowo, na przyklad zdolność k ukorzenieniu konkretnego gatunku, utrzymanie wilgoci, obecność patogenów na patyczke i w ziemie i wiele innych...
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trening czyni mistrza......
.....idzie Ci bardzo dobrze.
Wszyscy wszystko rozumieją już po pierwszym wpisie, więc jest OK.
Skoro to pochłania tyle kalorii to ja zaczynam się uczyć twojego języka.....
........a jaki to dokładnie ?
A tak poważnie, to widzisz......nie wzięłam tego wszystkiego pod uwagę.
Ale masz rację, nie wszystkie można tak łatwo ukorzenić.

Skoro to pochłania tyle kalorii to ja zaczynam się uczyć twojego języka.....

A tak poważnie, to widzisz......nie wzięłam tego wszystkiego pod uwagę.
Ale masz rację, nie wszystkie można tak łatwo ukorzenić.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Grażynka ma rację nie jest źle z Twoim polskim więc spoko Kalinno
Ciutek już zapomniałam rosyjskiego ,ale zaglądając na stronki różane to sobie powoli przypominam to co się naumiałam za młodu 

Dobrze że uda się mi dokładnie powiedzieć...kogra pisze:Trening czyni mistrza...........idzie Ci bardzo dobrze.
![]()
Skoro to pochłania tyle kalorii to ja zaczynam się uczyć twojego języka.............a jaki to dokładnie ?

Moze będę Cie łatwiej jezeli zaproponuję Ci uczyć rosyjskiego...

Dzięki Jadzia... twoje słowa dodają mi pewności siebie...JAKUCH pisze:Grażynka ma rację nie jest źle z Twoim polskim więc spoko KalinnoCiutek już zapomniałam rosyjskiego ,ale zaglądając na stronki różane to sobie powoli przypominam to co się naumiałam za młodu

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Chyba nie napisałam dość jasno
W czym pomaga ziemniak przy ukorzenianiu róży. Chodzi mi o wpływ ziemniaka na utworzenie korzeni.
Dlaczego patyczki wkładane są w ziemniaka, a nie w coś innego,na przykład buraka
Czy autor tej metody to wyjaśnia?

W czym pomaga ziemniak przy ukorzenianiu róży. Chodzi mi o wpływ ziemniaka na utworzenie korzeni.
Dlaczego patyczki wkładane są w ziemniaka, a nie w coś innego,na przykład buraka

Jestem nie naukowcem... jestem praktykiem...nena08 pisze:Chyba nie napisałam dość jasno![]()
Dlaczego patyczki wkładane są w ziemniaka, a nie w coś innego,na przykład buraka![]()

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kalinna bardzo dużo róż zgromadziłaś. Jestem ciekawa jak będzie wszystko kwitło w tym roku u Ciebie. Spróbuję wiosną ukorzenić róże tak jak pokazałaś, w gazecie. Bardzo ciekawy sposób.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Pozdrawiam - Justyna
- kogra
- Przyjaciel Forum
Rosyjskiego uczyłam się w szkole i nawet coś tam po 50 latach jeszcze pamiętam.
Mimo, że nie używałam tego języka od dawna.
Studiując ukraińskie strony forumowe z różami nawet sporo udaje mi się zrozumieć bez tłumaczenia, więc chyba nie jest tak żle.
Kalinno idą mrozy, możesz pokazać jak teraz wygląda zabezpieczenie na różach ?
I pytanie nieco osobiste
......jak przetłumaczyć na polski twoje imię?

Mimo, że nie używałam tego języka od dawna.
Studiując ukraińskie strony forumowe z różami nawet sporo udaje mi się zrozumieć bez tłumaczenia, więc chyba nie jest tak żle.

Kalinno idą mrozy, możesz pokazać jak teraz wygląda zabezpieczenie na różach ?
I pytanie nieco osobiste

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Justyna...duju pisze:Kalinna bardzo dużo róż zgromadziłaś. Jestem ciekawa jak będzie wszystko kwitło w tym roku u Ciebie. Spróbuję wiosną ukorzenić róże tak jak pokazałaś, w gazecie. Bardzo ciekawy sposób.
Pozdrawiam![]()

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Twoim różom Kalinno nie straszna zima przy takim zabezpieczeniu .Będziemy podziwiać ich kwitnienie .U mnie tylko -9 więc spoko jak na razie .Czy te wszystkie ukorzenione różane sadzonki znajdą miejsce w Twoim ogrodzie, bo widzę ,że masz wielgaśny ten ogród.Też mam gazetowe sadzonki
- kogra
- Przyjaciel Forum
U Ciebie jak widzę trochę więcej śniegu niż u mnie.
Tak jak Jadzia spokojna jestem na razie o moje róże a co dalej zobaczymy.
OK, niech więc zostanie Kalina.
Tak jak Jadzia spokojna jestem na razie o moje róże a co dalej zobaczymy.

OK, niech więc zostanie Kalina.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kalino
byłam u Ciebie już kilka razy bez wpisów, podziwiam pracowitość przy zimowym zabezpieczaniu róż, pewnie będą całkowicie zielone na wiosnę.
Zaciekawił mnie sposób ukorzeniania róż, mnie dotąd nie udało się rozmnożyć z patyka ani jednej, chociaż coś tam kilka razy próbowałam, napisz jakie stosujesz podłoże do którego wtykasz patyczki czy są jakieś gatunki, które łatwiej można rozmnożyć z patyczków a które się nie dają?
Za Jadzią powtarzam, nie mogę doczekać się kwitnienia Twoich róż, ciekawa jestem jakie masz odmiany, ile masz krzaczków w ogrodzie, które sama rozmnożyłaś z patyczków i z nasion.

byłam u Ciebie już kilka razy bez wpisów, podziwiam pracowitość przy zimowym zabezpieczaniu róż, pewnie będą całkowicie zielone na wiosnę.
Zaciekawił mnie sposób ukorzeniania róż, mnie dotąd nie udało się rozmnożyć z patyka ani jednej, chociaż coś tam kilka razy próbowałam, napisz jakie stosujesz podłoże do którego wtykasz patyczki czy są jakieś gatunki, które łatwiej można rozmnożyć z patyczków a które się nie dają?
Za Jadzią powtarzam, nie mogę doczekać się kwitnienia Twoich róż, ciekawa jestem jakie masz odmiany, ile masz krzaczków w ogrodzie, które sama rozmnożyłaś z patyczków i z nasion.