W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: W wężowym cz.2

Post »

Pogoda nas nie rozpieszcza oj nie, wiem co czujesz jak jest remont ja to miałam w zeszłym roku - pilnowałam dosłownie każdego kroku M a potem ekipy od elewacji :wink: Pięknie podstrzygłaś iglaczki i śliczne masz lilie :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcie żabki na 'Big Brotherze' rewelacyjne :!: Dopiero w takim zestawieniu uświadomić sobie można wielkość tej lilii :shock: Piękna też kolekcja floksów. Jeden ma płatki w plamki czy to skutek deszczu :?:
Pięknie poprzyjmowały się rośliny od Ciebie przy takiej pogodzie (jedyny plus) i dzielżan ma już pączki :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko lilie wspaniałe.....bardzo mi sie podoba Afrykańska Królowa, muszę jej poszukać :D Pewnie pięknie też pachnie :D
Żabka na Brotherze niesamowicie wygląda....jak kruszynka....uwielbiam tę lilię :D
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

ta różowa to chyba con amore u mnie właśnie ona miała ten pojedynczy i pełny kwiat Grażynko ja widziała :uszy bo była po ogórki. A u mnie jeszcze stargazer nie kwitła ma pąki i niedługo zakwitnie. A kwitła ci juz muskadent bo ta jest ogromna. Zerknij do mnie to zobaczysz tego kolosa :uszy
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Grażynko z tych floksów co pokazałaś nie mam żadnego , chociaż mój różowy może podobny do Twojego. Ja mam różowego i białego to możemy się wymienić.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witajcie :wit
Nareszcie wyszło słoneczko i odrazu człowiek się lepiej czuje :D
Agatko dziękuję ;:196 Lubię lilije i jeszcze sobie muszę nabyc...
Wiolu "Big Brother" to największa lilia jaką widziałam...duża,ładna i pachnąca...
Dokup sobie,bo na prawdę warto je miec...Ja teraz sobie nie wyobrażam ogrodu bez lili... :)
Stasiu tak wielki brat jest duuuuży...pewnie są większe ale u mnie ta jest najjjj...
Klikam,klikam,codziennie :)
Beatko ja nie wszystkiego mogłam dopilnowac bo chodziłam do pracy gdy eM przy domu pracował i mimo że obiecywał że nic nie zniszczy...niestety stało się inaczej :?
Jacku żabka bardzo chętnie pozowała...one jakieś oswojone i można je bez problemu złapac...
Właśnie dzięki niej widac jaka ta lilia jest duża.
A ten floks rozkwitł tylko jednym kwiatkiem(znaczy jednym baldachimkiem) i wszystkie kwiatuszki były takie...Nie wiem czy to skutek deszczu,czy może taki ma byc.Zobaczę póżniej bo jeszcze coś tam u niego szykuje się do kwitnienia.
Agnes "Afrykańską Królową" nabyłam w zestawie z innymi trąbkowymi i orientalnymi w cebulach pl. wszystkie są piękne i się zgadzają odmianowo...Wiem że i Ty tam zamawiałaś,jak u Ciebie ze zgodnością :?:
Iwonko u mnie jeszcze "Muskadet" nie kwitła,ale może będzie bo mam jeszcze kilka w pączkach.
A ta różowa to z tamtego roku...była bez nazwy bo z bazarku...może i "Con Amore"...jest strasznie delikatna...powiem nawet że wątła,ale pięknie pachnie :)
Jolu biały mam,a różowy...hmmm tyle ich jest...muszę do Ciebie zaglądnąc :)
Przypomnij mi po przekwitnięciu to Ci wyślę wszystkie które będą nadawały się do dzielenia :wink:

To dziś może na początek kawałek kolorowego buszu
Obrazek

kolorowy łuczek żurawkowo-portulatkowy
Obrazek

a to najpiękniejszy kwiatuszek jaki mam...Hortensja "Hayes Starburst" u mnie jest jeszcze malutka ale ma trzy kwiatuszki...bardzo mi się podoba i bardzo mnie cieszy...patrzę na nią po kilka razy dziennie :D (Wiolu dzięki ;:196 )
Obrazek

i jeszcze jedyny na 'Anabelce'
Obrazek
i to by było na tyle hortensjowych kwitnień u mnie...ogrodowe przemarzły i nie kwitną,a Grandiflora,Bounty i kolejna Anabelle nie zakwitły...są młode i małe więc może dlatego?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widoczek uroczy ;:108 A portulaki nie wcinają ślimaczydła? u mnie jednego roku wydziubdziane były do korzonka.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Jolu u mnie jest wiele różnych szkodników ale ślimaków w większych ilościach nie ma...czyli chociaż od tego roślinki są wolne.A portulatki miałam w poprzednich latach na takich stojakach...same się wysiały i gdy stojaki szły do wyrzucnia portulatek zrobiło mi się żal i posadziłam je pomiędzy żurawkami.Teraz się tak rozbujały że muszę je trochę ograniczac bo by mi żurawki podusiły :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Twój łuczek zachwycający...Najbardziej przy łuczku podobają mi się trawy...jakoś tak takie kamienne otoczenie mi się z trawami kojarzy...No i z moimi planami trawiastej rabaty :wink: Hortensja Hayes Starburst póki co u mnie w planach...A jeśli można spytać, gdzie ją kupiłaś?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Grażynko, witaj :wit
Bywałam w poprzednim wężowym cichaczem, potem gdzieś mi zaginęłaś a ostatnio spaceruję po nowej części.
Pomysł z kolumnami i altanką BARDZO mi się podoba. Jak kolumny obrosną zielenią będzie po prostu przepięknie.
Widzę, że konsekwentnie realizujesz swoje plany. Oczko z kamiennym otoczeniem i mostkiem (wyobrażam sobie, że będzie taki lekko łukowaty?) wspaniale się prezentuje. Bardzo dużo zmieniło sie w twoim ogrodzie odkąd byłam w nim ostatnio. Brawa, tym bardziej, że chyba masz malutkie dziecko, dobrze pamiętam?
Wiem ile wysiłku kosztują takie przeróbki.
Mam nadzieje, że teraz juz będę na bieżąco śledzić zmiany u ciebie.
Pozdrawiam
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Martuś mnie trawy zawsze też się kojarzyły z kamienistym otoczeniem...wcześniej myślałam o żwirku ale w trakcie wyszło coś takiego...i na razie mi się podoba...Jak mi się znudzi to przerobię -jak to ja :wink:
A hortensji Hayes Starburst nie kupiłam...dostałam w prezencie od Wiolki(tulipanki) :D
Dorotko ja byłam u Ciebie a Ty u mnie w tym samym czasie...telepatia czy co :?: :wink:
Miło mi bardzo że mnie wcześniej odwiedzałaś...i jeszcze milej że postanowiłaś się odezwac :D
U mnie prace przy altance i filarach staneły w martwym punkcie niestety...Mąż pracuje do póżna i nie ma czasu żeby się zabrac za pergole i daszek.A ja sama też nie mam kiedy...bo mój synek zaczyna chodzic i...i właśnie ani minuty go z oka spuścic nie można :roll:
Oj żeby tylko udało się to wszystko przed zimą pokończyc...Jeszcze brakuje pokrycia daszku na altance,pergolek między filarami,mosteczka,miejsca na ognisko i kilku drobnych elementów :roll: A i jeszcze co pierwsze i najważniejsze to mąż jeszcze nie skończył pracy przy ocieplaniu...Więc zanim weżmie się za coś ogrodowego najpierw przy domu musi skończyc :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Serce mi się raduję, jak czytam o tej Hayes. Super, że rośnie, kwitnie i Ciebie uszczęśliwia :D

Ten łuczek nie do poznania. Gdy byłam u Ciebie jeszcze pustawo na nim było a teraz .... :shock:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Grażynko, mnie też bardzo się podoba łuczek i połączenie traw i żwirku.

Takiej hortensji, to nigdy nawet nie widziałam, a co dopiero posiadać. Kwiaty niesamowite, takie zielone gwiazdki. Zapisana w kajeciku ;:108
Żabka w odwiedzinach u Wielkiego Brata/Siostry (chyba?) piękna. U mnie tylko takie zwykłe żaby...
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Grażynko, ten zakątek żwirowy z żurawkami i trawkami- pięknie się prezentuje, każda roślinka wyeksponowana ;:224 Czy jesteś zadowolona z kwitnienia portulaki? Bo moje mają kwiat przez jeden dzień i na drugi dzień rano on juz sie nie otwiera,zasycha....nie wiem,czy to tylko u mnie, czy tak ma byc....
Za rok pewnie nie będę ich siała...coś innego poszukam, co dłuzej kwitnie...

Napiszę PW. ;:196
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06

Post »

Śliczne masz floksy z pewnością cudownie pachną.....prześliczny ten łuczek żurawkowo-trawkowy. ;:138
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”