Witajcie
Nareszcie wyszło słoneczko i odrazu człowiek się lepiej czuje
Agatko dziękuję

Lubię lilije i jeszcze sobie muszę nabyc...
Wiolu "Big Brother" to największa lilia jaką widziałam...duża,ładna i pachnąca...
Dokup sobie,bo na prawdę warto je miec...Ja teraz sobie nie wyobrażam ogrodu bez lili...
Stasiu tak wielki brat jest duuuuży...pewnie są większe ale u mnie ta jest najjjj...
Klikam,klikam,codziennie
Beatko ja nie wszystkiego mogłam dopilnowac bo chodziłam do pracy gdy eM przy domu pracował i mimo że obiecywał że nic nie zniszczy...niestety stało się inaczej
Jacku żabka bardzo chętnie pozowała...one jakieś oswojone i można je bez problemu złapac...
Właśnie dzięki niej widac jaka ta lilia jest duża.
A ten floks rozkwitł tylko jednym kwiatkiem(znaczy jednym baldachimkiem) i wszystkie kwiatuszki były takie...Nie wiem czy to skutek deszczu,czy może taki ma byc.Zobaczę póżniej bo jeszcze coś tam u niego szykuje się do kwitnienia.
Agnes "Afrykańską Królową" nabyłam w zestawie z innymi trąbkowymi i orientalnymi w cebulach pl. wszystkie są piękne i się zgadzają odmianowo...Wiem że i Ty tam zamawiałaś,jak u Ciebie ze zgodnością
Iwonko u mnie jeszcze "Muskadet" nie kwitła,ale może będzie bo mam jeszcze kilka w pączkach.
A ta różowa to z tamtego roku...była bez nazwy bo z bazarku...może i "Con Amore"...jest strasznie delikatna...powiem nawet że wątła,ale pięknie pachnie
Jolu biały mam,a różowy...hmmm tyle ich jest...muszę do Ciebie zaglądnąc
Przypomnij mi po przekwitnięciu to Ci wyślę wszystkie które będą nadawały się do dzielenia
To dziś może na początek kawałek kolorowego buszu
kolorowy łuczek żurawkowo-portulatkowy
a to najpiękniejszy kwiatuszek jaki mam...Hortensja "Hayes Starburst" u mnie jest jeszcze malutka ale ma trzy kwiatuszki...bardzo mi się podoba i bardzo mnie cieszy...patrzę na nią po kilka razy dziennie

(Wiolu dzięki

)
i jeszcze jedyny na 'Anabelce'

i to by było na tyle hortensjowych kwitnień u mnie...ogrodowe przemarzły i nie kwitną,a Grandiflora,Bounty i kolejna Anabelle nie zakwitły...są młode i małe więc może dlatego?