Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2

Post »

Geniu ogromniasta ta twoja plantacja ;:180 ;:180.pw
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

OOO Gieniu piękne irysy ,ten mniejszy trawnik to dla naprawdę małej wnuczki :;230 :;230
piwoy
200p
200p
Od: 12 lis 2010, o 18:02

Post »

odmiany irysów wspaniałe I`m Yours na listę moich chciejstw, w jednej z wczesniejszch fotek taki biała góra ciemnogranatowy dół - też mnie zachwycił. I - zauważ - mamy praktycznie w większości inne odmiany - mało co się powtarza :) Popatrz jaki bogaty ten świat.
U ciebie one rosną w warunakch słonecznych - a u mnie - stare drzewa i wszędzie półcień - aż dziw, że sobie dają radę. Nie masz co zazdrościć idze i zannie - przeciez możesz mnie odwiedzić w porze kwitnienia - ale to juz pewnie w przyszłym roku - bo sie sezon irysowy kończy :( pozdrawiam
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

kammo ten większy trawniczek dla Amelki , dziś pięknie odpoczywała sobie na końcu .
Piotrze to będzie co na wymianę , tylko trzeba poczekać choć rok żeby się rozrosły
Bo te o których piszesz mam pierwszy rok .Tylko u mnie problem jak przekwitną to będzie problem znaleźć te iryski w sierpniu , nie mam tabliczek z nazwami a ja musiałabym mieć też zdjęcie tych irysków przy każdej kępie :;230 .

To te 2 o których pisałeś ?

Obrazek

I m Yours

Obrazek

Dramatic Style

Bardzo chętnie w przyszłym roku odwiedzę Twój ogród .
Genia
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu śliczne masz te iryski :D :D
Moje te od Ciebie też mi rozkwitły , też bardzo ładne :D :D :wit :wit
x_Adasko

Post »

Jak zwykle gdy zaglądam do Twojego wątku, to widzę multum zdjęć i nie wiem które opisać :D
piwoy
200p
200p
Od: 12 lis 2010, o 18:02

Post »

a u mnie są tabliczki! ale w plątaninie klączy czasem bywa różnie. Co do rozrastania to też rozmaicie bywa. Np taki biało niebieski z czerwoną bródką (Ruban Bleu) który zachwycił zannę praktycznie się prawie nie rozrasta - kwitnie co roku, ale nie przbywa mu kłącza... a mam go juz kilka lat... Obiecałem zannie że z nim powalczę... ale sam nie wiem jak to zrobić.
U mnie dziś się rozwinęły dwa i został ostatni - Cerf Volant zapewne na jutro sądząc po pąku.
Nie mam czasu zająć się wstawianiem zdjęć - obawiam się, ze odłoże to na weekend bo to i koniec semestru i szczyt sezonu konferencyjnego i żniwa eksperckie... no zarobiony jestem po prostu... A i ten upał swoje robi... A na oglądanie irysów umówimy się za rok - jak przyjdą "Schreinery" w sierpniu to może już na maj niektóre zakwitną... będzie się działo. W tym roku zamierzam rozsadzać tylko kundelki bo się już bardzo zagęściły w szpalerze przy płocie. Chyba że na któregoś odmianowego masz szczególną ochotę, to mogę sprawdzić czy coś się da uszczknąć (na pw)
Trafnie wybrałaś te dwa, które mi się najbardziej podobają... Ten biało granatowy ma jakąś nazwę? po omaku znaleźć w necie nie łatwo...
PS a co to takiego ta intensywnie niebieska kępa na prawo od wiatraczka przy ścieżce? Fajny kolor
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Gieniu ,ale pędzisz z tymi wątkami ,troszkę mnie nie było a tu już 14 stronka :lol: Jak róże :?: Moje te na podjeździe tak dostały w kość przez te mrozy ,że chyba w ogóle nie będą kwitły ,coś tam wypuszczają ale nie mają pąków ,szkoda ,bo tyle nowych odmian posadziłam , :( Z tyłu domu są w trochę lepszym stanie i coś niecoś zakwitnie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu co do Ciebie wejdę to rozpływam się z zachwytu....te iryski....masz nieprawdopodobnie piękne odmiany.....i te kolory....cudo.....co przyjdę to aż wzdycham..... ;:180
Piszesz, ze niektóre to małe kępki, przecież się rozrosną.......oczywiście jeśli im na to pozwolisz 8-) ;:196 ......ale one nawet niewielkie to już wyglądają bajecznie :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotr w końcu znalazłam nazwę tego drugiego iryska , ale się namęczyłam , chyba z godzinkę szukałam wątku Kacera ,
wyczerpująca odpowiedź na p.w
Adamie , Agnieszko ,dziękuję nie wszystkie iryski tak pięknie się rozrastają , ale z czasem na pewno troszkę się rozrosną .
Bożenko róże słabe, ale chyba tylko ze 3 zmarzły na amen , reszta rośnie , w przyszłym roku będzie lepiej .
U mnie tez na razie nie mają pąków , ale do jesieni daleko , na pewno zakwitną .
Genia
.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Geniu obcinasz czosnkom kwiatostany czy pozwalasz produkować nasionka? ;:196
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulko ja obcinam kwiatostany czosnków ,żeby nie osłabiać cebulki .
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Geniu Irysy odwdzięczyły się wspaniałym kwitnieniem. Zachwycają wszystkie, a w szczególności Dramatic Style :shock: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam na razie jeden z Twoich zakwitł , 2 to chyba podobne do czarnego mojego bo mają ciemne pąki zobaczymy czy jutro zakwitną , żeby tylko nie połamały się podczas burzy bo właśnie nadciąga ,już nawet pada .

A jak kwitną w tym roku Twoje iryski ?

Obrazek
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Geniu to podczas burzy musisz im jakiś parasol ochronny zmontować ....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”