Zobaczymy co się lepiej przy nich sprawdzi i może w końcu dowiem się co to za odmiana przy okazji zakupów

Wszystkie środki chemiczne otrzymują corocznie certyfikaty dopuszczające je do obrotu.Nie należy się wiec sugerować środkami chemicznymi podawanymi na rożnych forach ogrodniczych.Dokonane tam wpisy pochodzą z różnych okresów i nie należy więc przywiązywać do tego wagi.Ważne są natomiast inne dane dotyczące zasad uprawy różnych roślin,które są uniwersalne i można z nich skorzystać .A ten Azotox został już dawno wycofany z obrotu.Janhel, to nie to że mi się nie podobał, przepraszam że tak ostro napisałem. Ale to nie było do Ciebie, tylko do właściciela witryny. Domena sugeruje, ze mają powiązania z poważnym periodykiem przeznaczonym dla amatorów, a walą takiego byka jak Azotox.
O ile się nie mylę to Azotox jest zakazany od lat w większości krajów świata (DDT), no chyba, że jednak wrócił do łask, albo może wolno to stosować w jakichś śladowych dawkach.
Czy zawodowo zajmujesz się ochroną roślin? Interesuje mnie wywoływanie odporności na chorobyjanhel41 pisze: Szczegółowe informacje zostały zawarte we wspomnianych programach.
Tez mam kilka krzaków pomidora San Marzano, wiec skorzystam z rad i poprowadze go na jeden pęd.SandraABC pisze:A przy tej odmianie zakładając ,że to coś w typie san marzano lepsze plony są przy jednym czy dwóch pędach ?No i jak łatwiej uniknąć ewentualnego połamania pędów prowadząc go na 1 czy 2 ?
Nie zajmuję się zawodowo. Jestem działkowcem amatorem.Czy zawodowo zajmujesz się ochroną roślin? Interesuje mnie wywoływanie odporności na choroby
grzybowe,czytałem trochę o kwasie salicylowym.Chciałbym coś na ten temat poczytać.
Temat ciekawy,dobrze by było,aby jakiś fachowiec powiedział coś o wykorzystaniu tego kwasu.janhel41 pisze:Mirzan napisał
Nie zajmuję się zawodowo. Jestem działkowcem amatorem.Czy zawodowo zajmujesz się ochroną roślin? Interesuje mnie wywoływanie odporności na choroby
grzybowe,czytałem trochę o kwasie salicylowym.Chciałbym coś na ten temat poczytać.
mirzan pisze:Temat ciekawy,dobrze by było,aby jakiś fachowiec powiedział coś o wykorzystaniu tego kwasu.janhel41 pisze:Mirzan napisał
Nie zajmuję się zawodowo. Jestem działkowcem amatorem.Czy zawodowo zajmujesz się ochroną roślin? Interesuje mnie wywoływanie odporności na choroby
grzybowe,czytałem trochę o kwasie salicylowym.Chciałbym coś na ten temat poczytać.
rafik_ptp pisze:Z tą rosyjską ruletką to był raczej żartJa od kilku lat sadzę 1 ha czasem 2 ha pomidora gruntowego i zawsze zbieram plon, mniejszy lub większy ale nigdy nie musiałem zaorać plantacji z powodu np zarazy. Spójrzcie na to inaczej w Polsce produkuje się koncentrat pomidorowy, ketchup, soki pomidorowe i to z milionów ton pomidorów gruntowych które co rocznie rolnicy dostarczają do przetwórni więc znaczy że można
![]()
ja średnio z 1 ha zbieram 60 ton pomidora ale najlepszy producent w mojej okolicy nawet w lata chłodne i mokre zbiera około 100 ton z 1 ha![]()
![]()
Więc w sumie można