Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
-
Lucy2na
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
fajnie , że wierzba budzi się do życia ...
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super rabaty... trawnik normalnie extra... Też bym taki chciała, ale dużo pracy mnie czeka żeby miał taki wygląd...
A te wiklinowe koszyki normalnie świetne
bardzo mi się podobają 
A te wiklinowe koszyki normalnie świetne
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
-
Lucy2na
pięknie wybarwione te tulipanki na przedostatnim zdjęciu
Małgosiu
podziwiam cię za pomysłowe i super uporządkowane rabaty, wyobrażam sobie i ile to pracy kosztowało, żeby kamienie tak dokładnie poukładać i dobrać odpowiednie rośliny. Piękny i wypielęgnowany ogród a pupilkowi zazdroszczę tego leniuchowania
.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu śliczny widoczek na pierwszej fotce. Zawsze zachwycają mnie kamienie, one tak wspaniale podkreślają urodę roślin
Wierzba faktycznie jakaś leniwa, ale jak już zaczyna się coś pokazywać, to pewnie wreszcie ruszy....
Wierzba faktycznie jakaś leniwa, ale jak już zaczyna się coś pokazywać, to pewnie wreszcie ruszy....
- malgocha1960

- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosiu ,ale u Ciebie nasypy kamyczków ładnie prezentują się z kolorowymi kwiatami .
Rh zasadziłam parę dni temu, i te łupki sypnęłam teraz
, trochę tak dla ozdoby, bo wiem jak wyrosną chwasty to wszystko się wymiesza podczas pielenia.
Rh zasadziłam parę dni temu, i te łupki sypnęłam teraz
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Gosia - już pisałam u siebie ,że to jest brunnera macrophylla
Parzydło widziałaś u mnie -wygląda zupełnie inaczej .
Spróbuję Ci odkopać z kawałek od mojego ,teraz pada , to
łatwiej będzie to zrobić .
Parzydło widziałaś u mnie -wygląda zupełnie inaczej .
Spróbuję Ci odkopać z kawałek od mojego ,teraz pada , to
łatwiej będzie to zrobić .
- malgocha1960

- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Brawo Małgosiu roboty pełną parą idą do przodu..będziesz miała piękne ogrodzenia..i nareszcie spokój od "psów sąsiadów"
Rabatki pięknie robisz...ale ja bym pod tą kostkę co układasz jednak dała grubą czarną włókninę....bo zawsze trawsko w nie wrasta):
Wybacz że się wtrącam ..ale też tak miałam z kamieniami przez parę lat i ciągle musiałam plewić między nimi..
Rabatki pięknie robisz...ale ja bym pod tą kostkę co układasz jednak dała grubą czarną włókninę....bo zawsze trawsko w nie wrasta):
Wybacz że się wtrącam ..ale też tak miałam z kamieniami przez parę lat i ciągle musiałam plewić między nimi..
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
już dawno posadziłaś jednoroczne , a ja jeszcze nie
widać ze nie leniuchujesz, leżaczek zajęty
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pięknie prezentują się kępy wiosennych kwiatuszków na Twoich rabatach ! Postęp w pracach ogrodowych est widoczny , a ogrodzenie będzie solidne i efektowne ! Cóż - majstra pogonić nie zawadzi, a " depcząc mu po piętach " może rzeczywiście spowodujesz ,że prędzej skończy
Co do "świeżego powietrza " i "słońca" , o czym pisałaś ... też tak mam - uwielbiam spędzać czas w ogrodzie i żal mi każdej chwili , gdy muszę być w domu. Obojętnie, czy pracuję w rabatkach ; czy odpoczywam ( lektura w cieniu sosny
) ; czy podejmuję gości ; czy wieczorem siadam z mężem na tarasie , by wysączyć po całym , niekiedy ciężkim dniu ,lampkę wina i pogadać ;czy zwyczajnie rano, siadam na tarasowym schodku ( w pidżamie !) by wypić pierwszą kawę i pogapić się na zieleń i pomrużyć oczy w porannym słońcu... Ech, to przecież najpiękniejsze chwile dnia i chyba najlepsze uzasadnienie ,że warto mieć "swój kawałek zielonego ". Twój psiak tez jak widać lubi wypoczywać na tarasie !
Zastanowiło mnie jedno z ostatnich zdjęć :
Co do "świeżego powietrza " i "słońca" , o czym pisałaś ... też tak mam - uwielbiam spędzać czas w ogrodzie i żal mi każdej chwili , gdy muszę być w domu. Obojętnie, czy pracuję w rabatkach ; czy odpoczywam ( lektura w cieniu sosny
Zastanowiło mnie jedno z ostatnich zdjęć :
Wykończenie rabaty kamieniami jest bardzo efektowne , widzę jednak, że nie dałaś pod spód folii ? Jeśli tak , obawiam się ,że w krótkim czasie będziesz miała kłopot z pieleniem spomiędzy kamieni chwastów !
- malgocha1960

dziękuję za odwiedziny.Dzisiaj prawie cały dzień pada,ale w przerwach wyszłam na spacer po ogrodzie.
Pod kostką nie mam folii ani agrowłókniny, natomiast pod kamienie, gdzie wsadziłam berberysy dałam folię.Wiem,że bliżej kostki będę miała problem z trawą, bo wzdłuż działki też tak mam, bedę musiała pomysleć,ale jak to dać pod samą kostką kiedy chodzi o ten pas przed nią?

Pod kostką nie mam folii ani agrowłókniny, natomiast pod kamienie, gdzie wsadziłam berberysy dałam folię.Wiem,że bliżej kostki będę miała problem z trawą, bo wzdłuż działki też tak mam, bedę musiała pomysleć,ale jak to dać pod samą kostką kiedy chodzi o ten pas przed nią?

-
Stachu 1956
widzę ,że podmurówka pod płot już zrobiona . Miejsce przy płocie zagospodarowane , roślinki już rosną .