Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Podobają mi się te celozje,ale ja nie mam ręki do nich,po 2-3 tygodniach padaja u mnie.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Małgosiu mam wrażenie, że one bardzo nie lubią przesadzania z wielu wysianych tylko sześć przeżyło po pikowaniu z czego trzy tak naprawdę rosną, pewnie zależy to też od nasion, mam zamiar zebrać w tym roku i zobaczymy w przyszłym
jeszcze jedna z nich też pomarańczowa z tym, że ma trochę inny ten pióropusz

zakwitł drugi liliowiec Forgotten Dreams

i następne dalie

i jeszcze różyczki

jeżówki też zaczynają

jeszcze jedna z nich też pomarańczowa z tym, że ma trochę inny ten pióropusz

zakwitł drugi liliowiec Forgotten Dreams

i następne dalie

i jeszcze różyczki

jeżówki też zaczynają

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Ilonka piękne dalie i celozje .Moje celozje wyrosły do nieba i kwiatostan słaby.Czym je obniżałaś ?
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ta celozja pomarańczowa
wielce oryginalna jest. Ogólnie gratuluję., bo podobnie do Gosi nie mam do nich ręki. Jeśli uważasz że słabo się przesadzają to może spróbuj torfowych doniczek. Wtedy sadzisz na stałe miejsce wraz z doniczką, która rozpuszcza się w końcu w ziemi i jest dodatkową pożywką dla roślin.

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- ilona2715
Dzięki, dzięki
Andrzejku niczym ich nie obniżałam
Jagusiu co do tych torfowych doniczek to możesz mieć rację jak nie zapomnę
to może za rok tak zrobię.
Andrzejku niczym ich nie obniżałam

Jagusiu co do tych torfowych doniczek to możesz mieć rację jak nie zapomnę

- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Pięknie i kolorowo
ja niestety nie mogę dziś żadnej fotki zrobić - deszcz :/

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Witaj Ilono odwiedziłam twoje włości, przeszłam spacerkiem i podziwiam piekny ogród 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Podziwiałam już i podziwiać będę zawsze... mało tego... zazdroszczę Ci takiej wielkiej kępy trytomy.... W takiej masie to ona dopiero wygląda

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- gajeczka
- 200p
- Od: 1 cze 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko, wpadłam z rewizytą i z przyjemnością przejrzałam cały wątek. Masz pięknie dobrane roślinki, tworzą super całość, a obrzeża i murki, taras, grill.. no cudo! Ciekawe czy uda mi się kiedyś namówić kogoś chociaż na zrobienie takich ślicznych doniczek drewnianych.. Powtórzę to, co wiele osób przede mną, ale co jest jak najbardziej prawdziwe: przepiękny ogród stworzyłaś, gratuluję, oj napatrzyłam się na cuda u Ciebie
Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć 

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja byłam u Ciebie na spacerze
wszystko pięknie rozrośnięte , a ogromne kępy kwitnących robią duże wrażenie. Grillo -wędzarnia superowa i widoczki ogólne bardzo ładne.
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Trytomy-powalający widok. Czy ja doczekam choćby jednego kwiatka?
Szałwię mam 3 rok i co roku pojawia się dodatkowy odrost. Zawsze kwitła, ale mnie denerwuje, bo kwiatostan długi i się wykłada, wyciągając ciężarem roślinę z ziemi, więc ucinam. Nasiona nie mają szansy się zawiązać, a nie mówiąc o wysianiu. W tym roku spróbuję. Jutro ją cyknę.
Szałwię mam 3 rok i co roku pojawia się dodatkowy odrost. Zawsze kwitła, ale mnie denerwuje, bo kwiatostan długi i się wykłada, wyciągając ciężarem roślinę z ziemi, więc ucinam. Nasiona nie mają szansy się zawiązać, a nie mówiąc o wysianiu. W tym roku spróbuję. Jutro ją cyknę.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem pod wrażeniem Twoich kwitnących kęp , tak trytomy , jak i jeżówek i pieknych dalii , róż itp.
Celozje dawno kupowała moja Ciocia , ja raczej podziwiałam mając naście lat . Sama w sianie się nie bawię , bo za dużo mnie to nerwów kosztuje , wolę z sadzonek rośliny rozmnażać .
Celozje dawno kupowała moja Ciocia , ja raczej podziwiałam mając naście lat . Sama w sianie się nie bawię , bo za dużo mnie to nerwów kosztuje , wolę z sadzonek rośliny rozmnażać .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem pod wrażeniem kępy trytomy i celozji, są piękne
. Ja w tym roku wysiałam pierwszy raz celozję, ale jest tak mizerna, że w przeszłym na pewno tego nie zrobię. Nie mam pojęcia jak Ty to robisz, że masz tak okazałą trytomę, ile trzeba czekać żeby zakwitła tak pięknie?

- ilona2715
Jak miło, ile osób mnie odwiedziło (ale mi się zrymowało
), dzięki, dzięki i ja wpadnę z rewizytą.
Celozje tak naprawdę siałam na rozsadnik pierwszy raz, kiedyś dawno temu wysiałam wprost do gruntu i też były, ale nie takie, chyba nasiona były dość dobre, bo nic takiego z nimi nie robiłam. Fakt, że na ileś popikowanych przetrwało 6 sztuk z czego 3 ładnie rosną.
Trytoma ma chyba wyjątkowo dobre miejsce, mam jeszcze jedną w innym miejscu i miała aż dwa kłosy
, ta wsadzona na wiosnę w ubiegłym roku już kwitła, ale zima byłą okryta agrowłókniną. Chyba już o tym pisałam, że przedtem w tym miejscu była inna jeszcze ładniejsza, ale zapomniałam o okryciu i wymarzła.

Celozje tak naprawdę siałam na rozsadnik pierwszy raz, kiedyś dawno temu wysiałam wprost do gruntu i też były, ale nie takie, chyba nasiona były dość dobre, bo nic takiego z nimi nie robiłam. Fakt, że na ileś popikowanych przetrwało 6 sztuk z czego 3 ładnie rosną.
Trytoma ma chyba wyjątkowo dobre miejsce, mam jeszcze jedną w innym miejscu i miała aż dwa kłosy