Wreszcie kilka zdjęć

Jak to czasem dobrze, że pada deszcz, człowiek ma czas zrzucić z aparatu zdjęcia
Teraz kilka zmian
Ławeczka dopiero co powstała, ledwo co się trzyma, także czeka mnie etap - jak by to zrobić, żeby ona się nie zawaliła

- i do pomalowania na zielony khaki, niestety nie surowe drewno bo za dużo mam cegły, brązów, beżów, kremów itp, a zieleń jakoś tak ożywia

i oczywiście ścieżka z marmurów i granitów do dopracowania i obrzeże z piaskowca, także. Muszę wysępić od wujka jeszcze kamień

brzegi rollborderów oraz między kamieniami, - brzegi ścieżki będą w rozchodnikach

a środkiem będzie rosła trawa między kamieniami. ot wytłumaczyłam

na rabacie powoli się zagęszcza, na pewno wyjdzie kilka set siewek jednorocznych, między bylinami. Pod klonem, kocimiętka i funkie w półcieniu.
Przed domem nawieźliśmy ziemi, bo straszny mech był, posiana świeża trawka, rabaty troszkę zmienione, pod płotem, tam gdzie teraz troszkę trocin jest wyjdą malwy i irysy fioletowe, i chyba liliowce z tego co pamiętam

posadzę tam jednorocznych : słoneczniki, aksamitki, oraz dalie, zliczyłam ich ponad 40 kłączy i ok 28 różnych kolorów

w kółku - na razie widać brzydkie obrzeże plastikowe ale niebawem zarośnie trawą, będzie to rabata wyłącznie w tonacji fioletu, niebieskiego, bieli i szarego

zarówno bylinki, jak i jednoroczne
i jeszcze makro wiosna