Ogród Sylwi :) Zapraszam

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Sylwi :) Zapraszam

Post »

Sylwia to Ty przyszła Panna Młoda ;:224 gratulację . Pazury zregenerujesz szybciutko :;230 ale jak pieknie w lecie będzie
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00

Post »

Edi, dziękuję :* taa moje pazury codziennie grzebią w ziemi, pikują, przesadzają, kopią :D i rękawic rzadko używają :D ale na 2 tyg przed dam sobie spokój, choć 2 tygodnie to jak nie obrywanie wilków z pomidorów, to chwasty, codzienne podlewanie, choćby nawet zrywanie sałatek :D i jak tu - patrząc na chwast w między czasie nie wyrwać go :D
Uwielbiam dużo kwiatów :) Iglaki też, ale między nimi sadzę jednoroczne :) W tym roku będzie mnóstwo :D i do tego dojdą rabaty na przodzie domu, takie falowane, ajj idę grabić ziemię którą tam nawieźliśmy pod trawnik i rabaty, a nie bujać w obłokach ;:170
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

11 parapetów.... ;:202 ja mam jeden i mnie gonią....
A gdzie wiosna ?? ja się pytam ;:3
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Paula, brak czasu z powodu wiosny :) haha nawet niedzielę spędziłam na pikowaniu pomidorów i papryk :D a przede mną widzę kolejna niedziela na pikowaniu :D a na co dzień nie mam czasu na zdjęcia :D może jutro coś specjalnie dla Ciebie popstrykam, ale uważaj bo jak się wezmę za pstrykanie to trzy strony to zdjęcia będą:D
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29

Post »

Ja chcę zobaczyć Twoją wiosnę - koniecznie fotki pstrykaj bo się pogniewamy :;230 ;:134
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Jak na razie moja wiosna w domu wygląda tak : 141 papryk :D 409 pomidorów :D plus po około 100 sztuk, które już rozdałam :D
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Wreszcie kilka zdjęć :) Jak to czasem dobrze, że pada deszcz, człowiek ma czas zrzucić z aparatu zdjęcia :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz kilka zmian :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ławeczka dopiero co powstała, ledwo co się trzyma, także czeka mnie etap - jak by to zrobić, żeby ona się nie zawaliła :D - i do pomalowania na zielony khaki, niestety nie surowe drewno bo za dużo mam cegły, brązów, beżów, kremów itp, a zieleń jakoś tak ożywia :) i oczywiście ścieżka z marmurów i granitów do dopracowania i obrzeże z piaskowca, także. Muszę wysępić od wujka jeszcze kamień :) brzegi rollborderów oraz między kamieniami, - brzegi ścieżki będą w rozchodnikach :) a środkiem będzie rosła trawa między kamieniami. ot wytłumaczyłam :) na rabacie powoli się zagęszcza, na pewno wyjdzie kilka set siewek jednorocznych, między bylinami. Pod klonem, kocimiętka i funkie w półcieniu.
Przed domem nawieźliśmy ziemi, bo straszny mech był, posiana świeża trawka, rabaty troszkę zmienione, pod płotem, tam gdzie teraz troszkę trocin jest wyjdą malwy i irysy fioletowe, i chyba liliowce z tego co pamiętam :D posadzę tam jednorocznych : słoneczniki, aksamitki, oraz dalie, zliczyłam ich ponad 40 kłączy i ok 28 różnych kolorów :) w kółku - na razie widać brzydkie obrzeże plastikowe ale niebawem zarośnie trawą, będzie to rabata wyłącznie w tonacji fioletu, niebieskiego, bieli i szarego :) zarówno bylinki, jak i jednoroczne :)

i jeszcze makro wiosna :)

Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Wieczorną porą kilka zdjęć ...
Moje ukochane orliki :) uwielbiam ich liście :)
Obrazek
To moja parapeciarnia :D
Obrazek
Kobea rośnie i pnie się wyżej z dnia na dzień :)
Obrazek
Kolejne dalie do kolekcji :) mam obecnie 48 kłączy, ok 25 odmian :) jupppi :) a dwa lata temu miałam 2 sztuki ...
Obrazek
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Baardzo mi się u Ciebie podoba. Naparstnice przepiękne. Fajny pomysł na grządki pod warzywa :D Na wszystko masz miejsce i na kwiaty i na warzywka. Super. Ciekawa jestem następnego lata u Ciebie.
Pozdrawiam
Asia
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Asiu co chwilkę coś zmieniam, mam jeszcze grządki w polu za ulicą :) i mój przyszły M. nawet o dziwo wyraził zgodę na dalsze glebogryzowanie pola :) a co posadzę tak pozostawił mi :D także pewnie założymy sad, maliny już mają swoje długie grządki, może przeniosę jagody amerykańskie za ulicę, i oczywiście szparagi. Na podwórku powstanie jeszcze mały foliak, na co jeszcze do końca nie mam zgody :D ale zrobię to już będzie :) na max 36 pomidorów, reszta w polu.

Muszę zaraz zaglądnąć do Ciebie, pooglądać :) Pozdrawiam i dziękuję za wizytę :)
aaa już kojarzę ! Ty nadal nie masz swojego wątku ? Ojjjj chyba, że masz to poproszę o link bo w podpisie nie ma, tylko ta słynna Oliwa :)
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie mam swojego wątku....może kiedyś :roll: Na razie podgladam innych. Może ,gdybym miała orród koło domu,prędzej zdecydowała bym się czyms pochwalić ;:173
Asia
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Na pewno miałabyś :) zakładaj wątek zakładaj :) a na forum i tak Twoja wiedza jest bezcenna :)
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozazdrościć siewek no u mnie to masakra :evil: jak coś mi zostanie z wysianych to będzie cud .
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia_2721
100p
100p
Od: 21 paź 2009, o 12:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj będę często zaglądac ;:108 ,bo pięknie u Ciebie ;:138
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Asiu, z siewkami zaszalałam w tym roku przyznam się, gorzej z posadzeniem tego :D ale już zacznę niebawem sadzenie bo jest tego faktycznie dużo.
Kasiu, zapraszam na wizyty, no dużo pomysłów przede mną i pracy jeszcze, ale nie wiem czy nie na jesieni reszta :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”