Venus- odpisałam i dziękuję za pw dotyczące brassii
Dusiu- mają młode korzonki. Myślę, że do jesieni ładnie podrosną
Kasiu74- polecam ;) Ja sie bardzo cieszę, że je mam. Potrafi radować każdym nowym korzonkiem lub listeczkiem. Mam 7 sztuk na razie
Zabka_Monis- te parapety całosezonowo mogą być tylko na chłodoluby, bo zimą temperatura spadać tam będzie do około +10 stopni
Tak, jeden dzień i były u mnie

Są odrobinkę mniejsze ( listeczki o jakieś 0,5cm krótsze od Dawida Lima). Natomiast są dużo większe od siewek kupowanych na all...
Gosiaczku- ale w lidlu są storczyki tylko wtedy, kiedy w gazetce są. Ostatnio chyba to było w okolicy "Walentynek" ;)
Arlet- bo większy pojemnik mam. Więcej maluszków się w nim mieści
ziś wielkie moczenie u mnie, a jakby takie mniejsze... Hihi, zapomniałam, że część kolekcji wymoczona na działce była
Zauważyłam też kilka młodych przyrostów - w tym ( na podzielonym niedawno) dendrobium phalaenopsis.
Cambrie w nowych doniczkach zaczęły ładnie przyrastać. Zauważyłam młodą psb na Ballearze Peggy Ruth Carpenter.
Znalazłam też jeden pędzik na niespodziankowej cambrii (poprzedni niestety usechł, bo pojawił się tydzień, po długiej podróży ). I teraz zastanawiam się, czy tę cambrię wywieźć na działkę w tym tygodniu, czy jednak poczekać na jej kwitnienie i zostawić w mieszkaniu