-do głównego ogrodu prowadzą dwie bramki /wcześniej z przodu była siatka -przeszkoda naszego pupilka/w zeszłym roku siatka została usunięta a bramki pozostały
Gratuluję obcinania żywopłotu
Ja mam go w 3 miejscach w sumie jakieś 60 m bieżących Po koszeniu przez 2 dni ręce i wibrują w rytm pracy maszynki do żywopłotu
SABCIU- z żywopłotem jest trochę roboty / od sąsiada i od ulicy ok.70m /M obcina na raty .Na początku, jak jeszcze nie mieszkaliśmy posadziliśmy - tuje szmaragdy ale były tylko przez dzień- w nocy zniknęły zostało 7szt .Złodzieje nawet nie wiedzą jaka zrobili nam przysługę , bo opóźniliśmy przenoszenie krzewów z działki ogrodowej a tak może pokradliby dużo,dużo więcej -pozdrawiam Maria
Nie pamiętam, na jakiej głębokości posadziłam swoje irysy, czy nie za głęboko, może dlatego mi nie zakwitły. Powinno się sadzić 5 do 10 cm.
Bardzo ładny biały krzak w żywopłocie. To jaśmin?
Witam Megi jest mi bardzo miło ,że mnie odwiedziłaś
wiem że, irysy sadzi się płytko i korzeniem do słońca może są posadzone za głęboko. Na żywopłocie są róże - dzikie, same się zasiały zostawiłam je bo ładnie kwitną chociaż tylko raz-pozdrawiam Maria