Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Jolu cudowna Red Baron u Ciebie.
Pięknie Ci się zagęściła :roll: , u mnie taka bardziej przestrzelona. :)
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurde nawet nie wiedziałam, że masz takie ładne trawki ;:138 Red baron chyba nie jest ekspansywny?Mam ochotę na tę trawę.Do zakupienia zapewne na wiosnę?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

pamelka pisze: Agness, to jest tegoroczne nasadzenie, jak wszystko prawie u mnie :;230 pamiętasz wiosnne pustki?
Trawka ta rośnie na wzniesionej rabacie i chyba z nią nie ma problemów w zimie.
Jolu idziesz jak burza z tworzeniem ogrodu :D aż trudno uwierzyć, że te rabaty i nasadzenia to tegoroczne, a widoki wiosennej pustki już dawno się zatarły przy takich obecnych widokach ;:138 ;:138 ;:138
Co do tej trawki czytałam, że ona trudno zimuje i przemarza, mam nadzieję, że Twoja pięknie przetrwa :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Gosiu napisałam na pw :wit
Tajeczko, zagęści się i u Ciebie, u mnie zaczyna już rosnąć w bok, niech rośnie :uszy
Steasi, na zdjęciu obok Red Barona jest kostrzewa sina, wysiewana przeze mnie :roll: też piękna niebieska trawka.
Ale hakonechloe musisz dopisać do listy, koniecznie, obejrzyj w sieci zdjęcia starszych roślinek, cudo :uszy
U mnie małe jeszcze
Obrazek

I mam pytanko, czy nie sądzicie, że mi jakoś dziwnie mutuje Krejca Mutation? Co to za olbrzymiaste gałęzie rosną u tego malucha? Ciachnąć, czy tak ma być?

Agness, spróbuję, bo warto. Mam nadzieję na skuces, ale wszystko okaże się wiosną :roll: Okryję podziemne kłącza i może ;:224
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

A nie widziałaś starszych roślin?
Krejca Mutation jest nie przewidywalny, dlatego kupiłam wysoko szczepionego. ;:224
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Red Baron dość szybko się rozrasta, zdecydowanie ekspansywna. Radzę posadzić do ziemi w dużej donicy. Zagęści się też dzięki temu.

Jolu, wydaje mi się, że modrzew odbija z podkładki, dzikie przyrosty do wycięcia bo zagłuszą szlachetną, szczepioną odmianę.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kosodrzewinie myślałam, toś nawet miał nasionka na forum do sprzedania.Ale kurde za dużo srok za ogon łapie :?
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Dzięki za podglądowe fotki,jak trawki sie zmieniają.Ten czerwony kolorek - piękny. Mam na razie Zebrinusa/strictusa - pani ze szkółki mówiła,że to strictus,ale ja ich nie odróżniam... no i szukam coś jemu do towarzystwa,żeby nie był taki samotny :;230
Rabata super.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też mi się wydaje, że jakiś dzikun rośnie Ci z podkładki Krejca. Zobacz miejsce szczepienia i będziesz wiedziała co to za stwór :)
A wracając do kostki to pocieszyłaś mnie. Mam ją tak samo ułożoną :oops:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś widziałam różne, niektóre właśnie z takimi dziwnymi odrostami na boki i teraz jestem w kropce. Poczekam na opinie bardziej zorientowanych ;:108
Romku teraz jeszcze ograniczać Barona, czy na wiosnę raczej?
U mnie nie jest on aż tak agresywnie ekspansywny. Oby dał rade zimie, wiosną się zobaczy.
Steasi, pisałam o kostrzewie, to trawa, a kosodrzewina to już raczej drzewko ;:224
Witaj Aniu :wit w Lublinie i okolicach tyle ogrodniczych, że na pewno coś ciekawego znajdziesz :uszy A zebrinusowi do towarzystwa ;:224 raczej chyba jakąś zieloną planujesz?
Pawełku mam nadzieję, że dobrze się trzyma tak ułożona kostka :roll: Teraz przynajmniej lepiej sie u mnie kosi. Zmotywowany przeze mnie M wykosił dzisiaj pół działki, a dałby radę całość, ale kosiarka padła. Jutro do naprawy, a taką miałam nadzieję ,że zdążymy przed deszczami.
Jutro zerknę na miejsce szczepienia larixa.

Dzisiaj znów trytoma, ale odwiedziała mnie Marta ;:196 i stwierdziła, że jest cudna, więc proszę, żółta 8-)
Obrazek

Obrazek

i słoneczka ;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek

o i jeszcze takie słoneczko dzisiaj nabyłam, mam nadzieję, że przetrzyma zimę :roll: a po co pojechałam ;:224 tylko po korę oczywiście :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Piękne masz te trawki,a kobeę sama wysiewasz? do gruntu od razu czy robisz sadzoneczki,bo może się skuszę na wiosnę :lol:
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ze mnie gapa, dzia za sprostowanie :oops:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

A co sie podłączyło? u mnie wszystko ok
Jakieś hm... italiańskie śmieci. Widocznie było u mnie... Wolę nie zaglądąć :;230

Perłowe niebo ;:167

Baron u mnie zaczął się rozłazić - nie jest to zmasowany atak, ale kępa się rozluźnia. Romek ma rację - trzeba go będzie ograniczyć. Jak trawa to w bukiecie, źdźbłom solistom mówimy zdecydowane nie :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A niech tam się Red Baron rozłazi, taki łan to cudny widok! A do efektownego wybarwienia potrzebny mu fosfor albo potas, problem w tym, że nie pamiętam co :;230 Wygląda jednak na to, że Twój właśnie to ma, bo czerwień bardzo intensywna, moje bardziej wpadające w bordo, muszę doczytać i im tego czegoś podsypać :)
A ja dziś byłam u Joli, że pięknie, to każdy widzi...Ale ja zobaczyłam cebulowe zakupy :shock: Oj, na wiosnę to się będzie działo!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzanko, nasionka kobei można kupić. Wysiew do doniczek. U mnie wyglądało to tak, że przypomnę ;:224 I pięło się uż na makarony :roll:
Obrazek

Steasi no problem :wit
Izka ;:136 no nie wiem co zrobić z tym Baronem, taki piękny, a niebo dzisiaj szare, choć z przebłyskami ;:3
Obrazek

Marta i dobrze mówisz, a niech łazi, jak ma jeszcze miejsce :uszy
Wiosna sie u wszystkich będzie działo, a u nas może jeszcze jesienia poażą się zimowity, które dzisiaj w pudełkach już kwitły :roll:
A ja się cieszę z każdej Twojej wizyty, tylko jakoś tak nie za często jesteś :?
Oby do piąteczku ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”