witam cieplutko

i słonecznie

choc za oknem mrozek a do niedawna padał snieg i wiało okropne wiatrzysko.
Marysiu
ja obecnie mam tylko żółtego. kiedyś miałam jeszcze inne kolory ale gdy urodził sie Marcin - zapalony ogrodnik grzebiacy w doniczkach - trochę roslin musiałam usunąć z mieszkania
Kasiu
jestes juz druga osoba która zwraca mi uwage na tę rosline. i tak myslę sobie że chyba muszę ja usunąć aby nie miec kłopotów później. a tak sie cieszyłam że wreszcie cos rosnie tam gdzie nic nie chce
Misiu nie wiedziałam że moze zmienic kolor. u mnie jakos nigdy nic takiego nie nastapiło

.
a bukszpan ukorzeniam po raz pierwszy. sama byłam ciekawa

czy cos z tego wyjdzie. sadzoneczki sa jeszcze malutkie i nie wiem czy już rozsadzac do oddzielnych doniczek czy też jeszcze poczekać?
Moniczko
szafirki i sniedki rosna jak szalone (jutro wstawie zdjecia) i mam nadzieję ze zakwitna w domciu. moze zaczaruje i wiosna szybciej przybedzie

a pogoda i umnie jeszcze zupełnie zimowa. co prawda od dwóch dni w południe swieci słońce i niby jest cieplej ale dzis padał snieg i po południu okropnie wiało
Olu
kalanchoe jest rosliną wieloletnią jednak z doswiadczenia wiem że co jakies dwa lata trzeba ja odmładzać czyli ukorzeniać młode pedy aby roslinka była zwarta i ładnie kwitla.
rącznik niestety

jednoroczny nie wiem czy odstrasza krety (bo tych u mnie juz nie ma odkąd mam sasiadów z kazdej strony) ale w miejscach bardzo słonecznych - przy południowej scianie_ sprawuje sie idealne.
Alu
ja tez tesknie za wiosną. przed wczoraj wychodziłam do pracy a tu sikorka siedziała na sliwie i tak pieknie spiewała... zaraz serducho

mocniej zaczęło bic i juz poczułam wiosnę. a racznika kiedy wysiewasz

?
Moniko
mam nadzieję ze cebulowe zakwitna i poczuje trochę wiosny zima. niestety nie wiem ile czasu potzrebuja aby zakwitnąć. na razie rosna

i to powiedziałabym że jak na drożdzach. a co do pnączy to nie kupiłam ich niestety wiele nawte bym powiedziała że bardzo mało (ale jak tu kupowac gdy wyjeżdza sie na wczasy i jeszcze ciagle przerabia dom0. kupiłam tylko wiciokrzew Tellmana i japonski. zobaczymy jak przezimuja. oprócz tego jeszcze kupiłam azalke i rh. dostałam nasiona glicynii :P ale nie wiem czy to jeszcze nie za wczesnie aby wysiewać?
Arturze
po raz pierwszy ukorzeniam bukszpan w doniczce

. ma już jasne przyrosty. ale zastanawiam się czy już przesadzac roslinki do oddzielnych doniczek czy jeszcze poczekać?