Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Fajne te zakupki, zwłaszcza hosta bjuti.

Aniu, czy Wy nie możecie się gdzieś przeprowadzić?
Ona Cię wykończy psychicznie :( , przechodziłam takie coś i na to nie ma rady :?
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu współczuje bardzo. a jak do tego wszystkiego odnosi sie mąż/?
zakupym super. ja jakoś hortensji dębolistnej nie widziałam. w ogóle to mam wrażenie że szkółki które odwiedzam oferują nam prawie to samo. jak poszukujesz czegoś konkretnego to niestety tego nie ma (przynajmniej tak jest w moim przypafdku).
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Cebullko-dzięki za wsparcie ;:196 A choroba hortensjowa mnie dopadła na całego :wink: Pewnie jeszcze w tym roku dokupię resztę tych,co mam zapisane w kajeciku :)

AniuDS-przeprowadzka na razie nie wchodzi w rachubę-mąż przenosi firmę(skład mat.budowlanych) -oczywiście ze wzgl.na teściową-musi ogrodzić nowy teren,utwardzić,pobudować skład,magazyny a to będzie koszt ok.100 tys. :( i wtedy będzie można dopiero po przeniesieniu firmy odgrodzić się jakos od teściowej , a jak to nic nie da , to dopiero budowa nowego domu. Nie mamy działki pod budowę domu-a u nas poszło wszystko bardzo w górę,po prostu w tej chwili nie stać nas na zakup działki i budowę składu.
Ta hosta mam nadzieję,że dopiero będzie ładna,bo teraz to wygląda jakby wpadła pod samochód. :;230

Jojolu-cóż mąż może zrobić?Nic. Do niej nic nie dociera, jej syn to dla niej wróg,bo jeszcze się ze mną nie rozwiódł i mnie nie pogonił. u nas można spotkać dużo nowości,ale ja nie zawsze mogę jechać do szkółki.Ostatnio jak dzwoniłam to był duży wybór host, a kiedy zajechałam to była jedna duża spalona przez słońce i jakieś zwykłe,małe. Gdybym mieszkała bliżej,to byłabym na bieżąco co mają w ofercie. :)

Trochę popracowałam na skalniaku w cieniu.Oczywiście mam za mało roślin i prawie połowa skalniaka obsadzona,ale jeszcze dokupię. Mam nadzieję, że postawi się też niedługo z tyłu przęsła drewniane,aby zakryć widoki u sąsiadów.Na razie tak to wygląda, jakby coś zmienić, to piszcie,jestem otwarta na propozycje. Smagliczkę na razie zostawiłam,bo gdybym ją przesadziła,to by uschła-więc póki hosty się nie rozrosną,to posiedzi trochę.Róża pnąca też na razie zostaje,bo nie mam gdzie jej przenieść.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Cebullko-dzięki za wsparcie ;:196 A choroba hortensjowa mnie dopadła na całego :wink: Pewnie jeszcze w tym roku dokupię resztę tych,co mam zapisane w kajeciku :)

AniuDS-przeprowadzka na razie nie wchodzi w rachubę-mąż przenosi firmę(skład mat.budowlanych) -oczywiście ze wzgl.na teściową-musi ogrodzić nowy teren,utwardzić,pobudować skład,magazyny a to będzie koszt ok.100 tys. :( i wtedy będzie można dopiero po przeniesieniu firmy odgrodzić się jakos od teściowej , a jak to nic nie da , to dopiero budowa nowego domu. Nie mamy działki pod budowę domu-a u nas poszło wszystko bardzo w górę,po prostu w tej chwili nie stać nas na zakup działki i budowę składu.
Ta hosta mam nadzieję,że dopiero będzie ładna,bo teraz to wygląda jakby wpadła pod samochód. :;230

Jojolu-cóż mąż może zrobić?Nic. Do niej nic nie dociera, jej syn to dla niej wróg,bo jeszcze się ze mną nie rozwiódł i mnie nie pogonił. u nas można spotkać dużo nowości,ale ja nie zawsze mogę jechać do szkółki.Ostatnio jak dzwoniłam to był duży wybór host, a kiedy zajechałam to była jedna duża spalona przez słońce i jakieś zwykłe,małe. Gdybym mieszkała bliżej,to byłabym na bieżąco co mają w ofercie. :)

Trochę popracowałam na skalniaku w cieniu.Oczywiście mam za mało roślin i prawie połowa skalniaka obsadzona,ale jeszcze dokupię. Mam nadzieję, że postawi się też niedługo z tyłu przęsła drewniane,aby zakryć widoki u sąsiadów.Na razie tak to wygląda, jakby coś zmienić, to piszcie,jestem otwarta na propozycje. Smagliczkę na razie zostawiłam,bo gdybym ją przesadziła,to by uschła-więc póki hosty się nie rozrosną,to posiedzi trochę.Róża pnąca też na razie zostaje,bo nie mam gdzie jej przenieść.

Obrazek

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Oj, wyłączyli prąd i w ostatniej chwili zdążyłam wysłać-ups działał- i się coś zdublowało :) :)
Może Moderator mógłby usunąć ten drugi post. :wit :wit
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aniu widzę że skalniaczek nabiera wyrazu ;:138 Po mału cały obsadzisz...a jak roślinki się rozrosną to będzie ładniutko ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania

dziwię się, ze koleżanka nie podpowiedziała furtki - złóż na policji doniesienie, z opisem co ci robi....a na końcu absolutnie musisz napisać,że czujesz się zagrożona...wtedy policja musi interweniować.MI kiedyś policjanci doradzili,żeby kupic nową taśmę do dyktafonu i nagrać co fachowiec wygaduje ( miałam takiego jednego w czasie budowy) wtedy to jest dla nich wiarygodny dowód...więć nagraj co wygaduje teściowa i co wyrabia.
wspólczuję, ja ze swoją teściową nie widzię się już ponad 10 lat...wiesz- mam zdrową wątrobę.Też nie odzywa się do swojego syna...bo też mnie jeszcze nie pogonił ha ha ha,mają baby JESTEM_ WULGARNY /-NA w głowach
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Grażynko,dziękuję za miłe słowa :) Mam nadzieję,że z czasem jak hosty będą miały co najmniej pół metra szerokości i wysokości,to będzie na co popatrzeć,bo teraz to tak sobie...

Tess- dziękuję, tak zrobię, ale chyba takie pismo lepiej do prokuratury,bo z tego co widzę, to policja jakoś nie bardzo tym się przejmuje,nawet nie zawsze przyjeżdżają jak dzwonię po nich...A jak przyjadą, to jestem upominana,żebym nie prowokowała t. i nie kradła... :evil: Ale wolę poczekać,aż umorzą to jej pismo,żeby z czystym kontem działać. Koleżanka mówiła,żeby napisać -zapomniałam jaki wydział w sądzie, że jest z nią coś nie tak i stanowi dla mnie zagrożenie, że ma obsesję na moim punkcie,że boję się może zrobić coś mi jak wpadnie w furię, to mogą ją wziąć na obserwację,tylko to trwa.....zanim się ruszą. A jak trafi na okres zimy-kiedy jej przechodzi "faza",to wraz nic to mi nie da...i na drugi raz nie zechcą jej brać na obserwację. Ależ to trudne, nie wiadomo jak sie za to zabrać, żeby później nie zaszkodzić jeszcze bardziej sobie.
No właśnie, nie wiem skąd to się bierze, kiedyś taka nie była. :?

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

ojejku współczuję Ci, to straszne co opisujesz, czemu u ludzi następuje taki etap ? co się dzieje choroba czy po prostu złość żal zawiść?
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Nie wiem Trzynastko....Na pewno teraz choroba nałożyła się na zazdrość. A może zazdrość wywołała tą obsesję na moim punkcie...
Na razie mam spokój, ale widzę ,że cała aż się gotuje,niewiele brakuje aby wybuchła-schodzę jej z oczu po prostu.Pracownik to się jej teraz boi,dzwoni do mnie,że przyszła,żebym uważała a sam idzie w drugi koniec placu. 8-)

Dzisiaj będę w końcu miała moje rośliny.Nie mogę sie doczekać.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To sięnam zaraz pochwal ja też czekam na paczuszkę z hostą :)
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Już mam :)
Żurawka jedna jakaś mała, ale pewnie tak wybrałam, tylko nie pamiętam ,miałam wtedy w ogóle jakieś zaniki pamięci:wink:

Perukowiec-nie wiem,czy lepiej go posadzić w półcieniu,czy na pełnym słońcu. Myślałam,że te żółte są droższe, zapłaciłam za niego 15 zł. :)
Obrazek

Trawa Zebrinus czy jakoś tak...

Obrazek

Żurawki.

Obrazek

Obrazek

I kilka fotek z ogrodu.

Skalniakowe impresje.... w piątek na ryneczek znajoma pani ma mi przywieźć lewizje,to posadzę na skalniaku.

Żagwin i porcelanka,przytuliły sie do siebie-chyba bardzo sie lubią,wyglądają jakby to była jedna roślina.

Obrazek

Mydlnica bazyliowata.

Obrazek

Pieris- kupiłam go w ubiegłym roku latem, w tym roku nie kwitł,bo przymarzł...teraz coś sie pojawiło między listkami-myślałam,ze to mszyca oblazła :lol: :lol: Chyba są to kwiaty-czy on zakwitnie teraz czy to już na następny rok szykuje się do kwitnienia?

Obrazek

Krokosmia-ależ one są piękne ;:167 ;:167 Dobrze,że mam ich trochę od Krysi(jeszcze wszystkie nie kwitną), to w następnym roku będzie jeszcze piękniej jak zakwitną. :D

Obrazek

Powojnik biedronkowy- kwitnie ładnie jak na taką mizerotę,którą był, kwiaty są coraz większe. Nie ma po czym się piąć, ale chyba mu to nie przeszkadza.Mąż nie ma czasu zająć się tym. 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale fajne zakupy :) ładna ta bordowa żurawka :heja Perukowce lubią słonko przynajmniej moj :D a porcelanka mnie urzekła takie małe śliczne kwiatki :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pierwszy raz widzę taką porcelankę, śliczna :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, z przykrością czytam o Twoich perypetiach z t...
Sama przeżyłam coś podobnego i śmiem twierdzić, że to żadna choroba, tylko wredny charakter. U nas nic nie pomagało, więc zmuszeni byliśmy do sprzedaży domu w najlepszym miejscu Warszawy i wyprowadzki do lasu. Nie żałuję, bo od siedmiu lat mamy spokój, a baba nie wie, gdzie mieszkamy :lol: :lol:
Podejrzewam, że będziecie musieli na coś się zdecydować, bo po dobroci się nie da, a szybciej Ty się wykończysz niż ona...
Gratuluję zakupów!!!
Trzymaj się ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”