Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy

Post »

ale kolorowe lato u Ciebie :)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No witaj, znalazłam cię przypadkiem, nie wiedziałam że założyłaś wątek. Ja też zostałam obdarowana i krokosmie pięknie rosną. Dziękuję
Piękne te łany kwiatów, a księżniczek ile masz jeszcze? Jak wysokie są twoje margerytki?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu a ja z innej beczki Kiedy się wykopuje te cebulki ze szczypiorku? U mnie już szczypior zasycha i zastanawiam się co dalej? Jest bardzo dobry tak jak już pisałaś a z placuszkami z Twojego przepisu pycha.I nie chcę go stracić.Proszę odpowiedz :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Krysiu, zawsze z przyjemnością oglądam Twoje włości. Wszystko dorodne, każde miejsce wykorzystane z pożytkiem. Nacieszyłam oczy liliami i jeżówkami :D
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witaj Krysiu :wit Są ogródki do których wracam częściej i zaglądam do nich częściej. Takim ogrodem jest właśnie Twój. Często jestem gościem u Ciebie mimo, że nie zostawiam śladu, ale dzisiaj mam więcej czasu na spacery po ogrodach, więc jestem ;:196
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2010, o 08:07

Post »

gosia07 pisze:Krysiu a ja z innej beczki Kiedy się wykopuje te cebulki ze szczypiorku? U mnie już szczypior zasycha i zastanawiam się co dalej? Jest bardzo dobry tak jak już pisałaś a z placuszkami z Twojego przepisu pycha.I nie chcę go stracić.Proszę odpowiedz :D
Pewnie już pora, ja swoją cebulę już wybrałam z ziemi. Jeśli lekko wychodzi z ziemi tzn korzonki nie trzymają, to już czas. Przesuszam cebulki do jesieni, a przez zimę trzymam w ciepłym suchym, miejscu. Piwnica wilgotna raczej nie wskazana, bo cebule wiosną zamiast rosnąć w szczypior, idą w pędy.Te mniejsze cebulki dodaję do korniszonów i do marynowanych grzybków. A gdy nie mam dużej cebuli także do innych potraw. Do sadzenia najlepsze są duże cebule. Cebulka szalotka to nie cebula dymka i z malutkich cebulek urosną jeszcze mniejsze i szczypior też będzie mikry. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lawenda pisze:No witaj, znalazłam cię przypadkiem, nie wiedziałam że założyłaś wątek. Ja też zostałam obdarowana i krokosmie pięknie rosną. Dziękuję
Piękne te łany kwiatów, a księżniczek ile masz jeszcze? Jak wysokie są twoje margerytki?
Księżniczek to u mnie mnóstwo, (4 córki, 4 synowe i 6 wnuczek), a margerytki jak margerytki, takie do kolan, może trochę wyższe zwłaszcza te dwuletnie bo one rosną w górę i są pojedyncze, te jednoroczne raczej się rozkładają i rozkrzewiają.

Aniu, Agusiu i Bogusiu dziękuję, że zaglądacie do mnie.
Oczywiście wszystkim innym też. ;:4
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Krysiu miło się wpada do Ciebie bo ... jak o czymś piszesz to od razu tak dokładnie i z przykładami a wiedzy nigdy dość i zawsze czuję jej niedosyt bo życie krótkie a tyle chciałoby się wiedzieć i widzieć.
Pisałaś kiedyś,że te cebulki zdobyte są bardzo dawno - nadal dobrze się sprawują i jesteś zadowolona z nich. Myślę, że nowe odmiany nie wszystkie są udane i czasami bardzo podatne na choroby i tzw wyradzanie się.
Nie zjadaj tej cebulki za dużo - wrzuć na Forum do sprzedaży - będziemy tez dbać o nią jak Ty i cieszyć sie jej smakiem.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Krycha pisze:
lawenda pisze:No witaj, znalazłam cię przypadkiem, nie wiedziałam że założyłaś wątek. Ja też zostałam obdarowana i krokosmie pięknie rosną. Dziękuję
Księżniczek to u mnie mnóstwo, (4 córki, 4 synowe i 6 wnuczek), a margerytki jak margerytki, takie do kolan, może trochę wyższe zwłaszcza te dwuletnie bo one rosną w górę i są pojedyncze, te jednoroczne raczej się rozkładają i rozkrzewiają.

Aniu, Agusiu i Bogusiu dziękuję, że zaglądacie do mnie.

No i dlatego u Ciebie zawsze tak rodzinnie :)
Krysia, jeśli pozwolisz, niebawem wstawię fotę kwitnących krokosmi, które mi podarowałaś :)
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ann_85 pisze:
Krycha pisze:
lawenda pisze: Krysia, jeśli pozwolisz, niebawem wstawię fotę kwitnących krokosmi, które mi podarowałaś :)
:shock: Jakoś nie przypominam, żebym komuś podarowała cebulki krokosmii. Od wszystkich brałam pieniądze jeszcze niektórzy pisali mi, że miały być tylko koszty wysyłki. Ale to szczegół. Teraz gdy napisałaś, że Ci podarowałam, może niektórzy ;:162 będą wołali o zwrot pieniędzy i mieliby rację, bo z jakiego powodu robiłam wyjątki

Oczywiście żartuję, :;230 u mnie też już zaczynają kwitnąć, jestem ciekawa jak u Was, chętnie obejrzę fotki.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Krycha pisze: :shock: Jakoś nie przypominam, żebym komuś podarowała cebulki krokosmii. Od wszystkich brałam pieniądze jeszcze niektórzy pisali mi, że miały być tylko koszty wysyłki. Ale to szczegół. Teraz gdy napisałaś, że Ci podarowałam, może niektórzy ;:162 będą wołali o zwrot pieniędzy i mieliby rację, bo z jakiego powodu robiłam wyjątki

Oczywiście żartuję, :;230 u mnie też już zaczynają kwitnąć, jestem ciekawa jak u Was, chętnie obejrzę fotki.

No płaciłam 10 zł z wysyłką, ale to taki zarobek, że zakwalifikowałam to jako podarunek ;)

Jak tylko strzelę foty, to wkleję :) :wit
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Ja również mam od Ciebie Krysiu krokosmie, wszystko zeszło bardzo ładnie, ale jeszcze nie kwitnie...Jak coś się ruszy to pokażę :) W niektórych usychają listki, brązowieją, co to może być?

Piękne księżniczki, co jedna to piękniejsza. Kwiaty kwitną u Ciebie łanami...pięknie :D

Pozdrawiam.Anna
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29

Post »

Krysiu, włąśnie taki widok na stoliku w salonie mi się marzy :D
PRZEPIĘKNE wszystkie :D ale ten bordowy naj naj (to ten od 30 lat? ;))
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agaM pisze:Krysiu, włąśnie taki widok na stoliku w salonie mi się marzy :D
PRZEPIĘKNE wszystkie :D ale ten bordowy naj naj (to ten od 30 lat? ;))
pozdrawiam
Nie, to przywieziony w tym roku z Hiszpanii, mam 5 cebulek i spróbuję rozmnożyć, bo rzeczywiście piękny, a w pączku jest prawie czarny, moje są krwisto czerwone, jak będzie słońce to zrobię im zdjęcie. Co prawda na polu nie ma ich za dużo, bo wycinam w pączku, jest na nie duże zapotrzebowanie praktycznie każda ilość idzie. No w tym roku parę jest krzywych to mogę im zdjęcie zrobić. a te w wazonie to już przekwitnięte, po deszczu mi się położyły na ziemię to je ścięłam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”