Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy
- agaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy
ale kolorowe lato u Ciebie 

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No witaj, znalazłam cię przypadkiem, nie wiedziałam że założyłaś wątek. Ja też zostałam obdarowana i krokosmie pięknie rosną. Dziękuję
Piękne te łany kwiatów, a księżniczek ile masz jeszcze? Jak wysokie są twoje margerytki?
Piękne te łany kwiatów, a księżniczek ile masz jeszcze? Jak wysokie są twoje margerytki?
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu a ja z innej beczki Kiedy się wykopuje te cebulki ze szczypiorku? U mnie już szczypior zasycha i zastanawiam się co dalej? Jest bardzo dobry tak jak już pisałaś a z placuszkami z Twojego przepisu pycha.I nie chcę go stracić.Proszę odpowiedz 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Krysiu, zawsze z przyjemnością oglądam Twoje włości. Wszystko dorodne, każde miejsce wykorzystane z pożytkiem. Nacieszyłam oczy liliami i jeżówkami 

Witaj Krysiu
Są ogródki do których wracam częściej i zaglądam do nich częściej. Takim ogrodem jest właśnie Twój. Często jestem gościem u Ciebie mimo, że nie zostawiam śladu, ale dzisiaj mam więcej czasu na spacery po ogrodach, więc jestem 

- Krycha
- Od: 26 mar 2010, o 08:07
Pewnie już pora, ja swoją cebulę już wybrałam z ziemi. Jeśli lekko wychodzi z ziemi tzn korzonki nie trzymają, to już czas. Przesuszam cebulki do jesieni, a przez zimę trzymam w ciepłym suchym, miejscu. Piwnica wilgotna raczej nie wskazana, bo cebule wiosną zamiast rosnąć w szczypior, idą w pędy.Te mniejsze cebulki dodaję do korniszonów i do marynowanych grzybków. A gdy nie mam dużej cebuli także do innych potraw. Do sadzenia najlepsze są duże cebule. Cebulka szalotka to nie cebula dymka i z malutkich cebulek urosną jeszcze mniejsze i szczypior też będzie mikry. Pozdrawiamgosia07 pisze:Krysiu a ja z innej beczki Kiedy się wykopuje te cebulki ze szczypiorku? U mnie już szczypior zasycha i zastanawiam się co dalej? Jest bardzo dobry tak jak już pisałaś a z placuszkami z Twojego przepisu pycha.I nie chcę go stracić.Proszę odpowiedz
- Krycha
Księżniczek to u mnie mnóstwo, (4 córki, 4 synowe i 6 wnuczek), a margerytki jak margerytki, takie do kolan, może trochę wyższe zwłaszcza te dwuletnie bo one rosną w górę i są pojedyncze, te jednoroczne raczej się rozkładają i rozkrzewiają.lawenda pisze:No witaj, znalazłam cię przypadkiem, nie wiedziałam że założyłaś wątek. Ja też zostałam obdarowana i krokosmie pięknie rosną. Dziękuję
Aniu, Agusiu i Bogusiu dziękuję, że zaglądacie do mnie.
Oczywiście wszystkim innym też.

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Krysiu miło się wpada do Ciebie bo ... jak o czymś piszesz to od razu tak dokładnie i z przykładami a wiedzy nigdy dość i zawsze czuję jej niedosyt bo życie krótkie a tyle chciałoby się wiedzieć i widzieć.
Pisałaś kiedyś,że te cebulki zdobyte są bardzo dawno - nadal dobrze się sprawują i jesteś zadowolona z nich. Myślę, że nowe odmiany nie wszystkie są udane i czasami bardzo podatne na choroby i tzw wyradzanie się.
Nie zjadaj tej cebulki za dużo - wrzuć na Forum do sprzedaży - będziemy tez dbać o nią jak Ty i cieszyć sie jej smakiem.
Pisałaś kiedyś,że te cebulki zdobyte są bardzo dawno - nadal dobrze się sprawują i jesteś zadowolona z nich. Myślę, że nowe odmiany nie wszystkie są udane i czasami bardzo podatne na choroby i tzw wyradzanie się.
Nie zjadaj tej cebulki za dużo - wrzuć na Forum do sprzedaży - będziemy tez dbać o nią jak Ty i cieszyć sie jej smakiem.
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Krycha pisze:Księżniczek to u mnie mnóstwo, (4 córki, 4 synowe i 6 wnuczek), a margerytki jak margerytki, takie do kolan, może trochę wyższe zwłaszcza te dwuletnie bo one rosną w górę i są pojedyncze, te jednoroczne raczej się rozkładają i rozkrzewiają.lawenda pisze:No witaj, znalazłam cię przypadkiem, nie wiedziałam że założyłaś wątek. Ja też zostałam obdarowana i krokosmie pięknie rosną. Dziękuję
Aniu, Agusiu i Bogusiu dziękuję, że zaglądacie do mnie.
No i dlatego u Ciebie zawsze tak rodzinnie

Krysia, jeśli pozwolisz, niebawem wstawię fotę kwitnących krokosmi, które mi podarowałaś

- Krycha
Ann_85 pisze:Krycha pisze:lawenda pisze: Krysia, jeśli pozwolisz, niebawem wstawię fotę kwitnących krokosmi, które mi podarowałaś

Oczywiście żartuję,

- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Krycha pisze:Jakoś nie przypominam, żebym komuś podarowała cebulki krokosmii. Od wszystkich brałam pieniądze jeszcze niektórzy pisali mi, że miały być tylko koszty wysyłki. Ale to szczegół. Teraz gdy napisałaś, że Ci podarowałam, może niektórzy
będą wołali o zwrot pieniędzy i mieliby rację, bo z jakiego powodu robiłam wyjątki
Oczywiście żartuję,u mnie też już zaczynają kwitnąć, jestem ciekawa jak u Was, chętnie obejrzę fotki.
No płaciłam 10 zł z wysyłką, ale to taki zarobek, że zakwalifikowałam to jako podarunek ;)
Jak tylko strzelę foty, to wkleję

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Ja również mam od Ciebie Krysiu krokosmie, wszystko zeszło bardzo ładnie, ale jeszcze nie kwitnie...Jak coś się ruszy to pokażę
W niektórych usychają listki, brązowieją, co to może być?
Piękne księżniczki, co jedna to piękniejsza. Kwiaty kwitną u Ciebie łanami...pięknie
Pozdrawiam.Anna

Piękne księżniczki, co jedna to piękniejsza. Kwiaty kwitną u Ciebie łanami...pięknie

Pozdrawiam.Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Krysiu, włąśnie taki widok na stoliku w salonie mi się marzy 
PRZEPIĘKNE wszystkie
ale ten bordowy naj naj (to ten od 30 lat? ;))
pozdrawiam

PRZEPIĘKNE wszystkie

pozdrawiam
- Krycha
Nie, to przywieziony w tym roku z Hiszpanii, mam 5 cebulek i spróbuję rozmnożyć, bo rzeczywiście piękny, a w pączku jest prawie czarny, moje są krwisto czerwone, jak będzie słońce to zrobię im zdjęcie. Co prawda na polu nie ma ich za dużo, bo wycinam w pączku, jest na nie duże zapotrzebowanie praktycznie każda ilość idzie. No w tym roku parę jest krzywych to mogę im zdjęcie zrobić. a te w wazonie to już przekwitnięte, po deszczu mi się położyły na ziemię to je ścięłamagaM pisze:Krysiu, włąśnie taki widok na stoliku w salonie mi się marzy
PRZEPIĘKNE wszystkieale ten bordowy naj naj (to ten od 30 lat? ;))
pozdrawiam