Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Kasia_Tomek pisze:Jolu pieris przezimował drugą zimę, orliki były na serio z pozycji tak prawie leżącej. :D
Tak myślałam :;230 :;230 :;230
O pierisie może jednak pomyślę ;:224
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiatam was moi drodzy ...
chciałem zapytac jak posuwają sie wasze plany z tylnią częscią ogrodu... gdyż nagle taka cisza u was nastała :)
powiększyliście pewnie swoją kolekcję kloników palmowych i tylko nie chcecie sie nam pochwalic...
Kasiu Ty pewni zmuszasz swojego męża do prac ogrodowych, gdyż jak pisałaś coś się zaczyna obijac... :;230

pozdrowionka i ;:3 życzę...
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Michale do zmuszania to ja jestem ostatnia, nie chciałabym żeby to się stało dla niego obowiązkiem, oj nieee
To ma być przyjemność dlatego cierpliwie czekam, a cierpliwość to ja mam dużą.
Dziś się doczekam pomalowania mostka :heja Bo Tomuś ma urlop zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja niestety muszę pracować zawodowo i trudno mi to połączyć nad pracą w ogrodzie, ale każdą wolną chwilę właśnie tam spędzam mam ten plus, że mogę też pracować w domu i wtedy wystarczy popatrzeć za okno....
Już się nie mogę doczekać kiedy coś zrobimy za domem, jeszcze jednak musimy przywieźć wywrotkę ziemi, ale ciągle pada... a to musi być kilka dni pod rząd bez deszczu.
Jak wyschnie wstawimy fotki.

Jolu musisz koniecznie nabyć pierisa jak się Tobie podoba te chciejstwa trzeba spełniać

Gosiu a Ty koniecznie klonika :D
muszu852
1000p
1000p

Post »

o to w końcu mostek doczeka się kolorków :) i to wszystko swoimi rękami... gdyż to wtedy najbardziej cieszy :)
miło słyszeć, że prace ogrodowe posuwają się do przodu mimo pracy zawodowej ...
ale ty rezolutna kobietka jesteś pogratulować :)

pozdrawiam Michał
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

O rany, 3 malowania w 2 lata, co na to M? Nie protestuje? Ja bym nie wytrzymał :;230. A wracając do ogrodu - faktycznie praca zawodowa często koliduje z pracami ogrodowymi - takie życie. Ale sam fakt, że można sobie chociaż na chwilę wyjść i pospacerować po samodzielnie tworzonym zakątku rekompensuje wszystko. A ogród to nie zając - nie ucieknie, spieszyć się nie trzeba :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Michale mostek już prawie pomalowany, kolor czerwony już jest teraz trzeba pomalować olejem do tarasów. Już mi się podoba. :D Prace ogrodowe posuwają się jak żółw mam nadzieję że w końcu coś się ruszy :D , wymyśliłam sobie żwirowy placyk wypoczynkowy w kształcie koła, myślę ze zrobię to z pali budowlanych pociętych na kawałki zaimpregnowanych. Mamy zamiar w sobotę się tym zająć :D Zobaczymy czy pogoda dopisze.
Tomku mój mężuś jest tak samo pod tym względem zwariowany jak ja :D a wiesz samo malowanie to nie było, jeszcze trzeba było tapetę wymieniać na części ścian. Ale co tam jest inaczej....
Masz rację, że ogród nie zając, tylko ze jak już jest to wolne to by się chciało wszystko naraz zrobić. My się nawet zastanawiamy czy jechać w tym roku na urlop czy prace popchnąć do przodu, najgorsze jest założenie nawodnienia zraszacze już kupione, ale to igła w stogu siana. Potem już wszystko ruszy do przodu. Mam taką nadzieję
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Mi w ogóle nie chce się nigdzie wyjeżdżać na wakacje... Harując w ogrodzie mam wrażenie przebywania na nieustających wakacjach :D Dzieci tylko marudzą, że trzeba gdzieś pojechać. No to pojedziemy nad polskie morze pozbierać szyszek do wyściółkowania hostowiska, parę arboretów zwiedzimy :lol:
Kasiu, wyczytałam gdzieś, że miałaś problemy ze spadającym śniegiem. Co posadziłaś w tym miejscu? Ja też mam 12mb takiego miejsca i nie mam pomysłu, czym to zagospodarować :?
muszu852
1000p
1000p

Post »

Kasiu
na pewno dacie sobie radę, a ta żwirowa wypoczynkowa oazo chym brzmi superancki...
czy Ty przypatkiem nie byłaś w Japoni albo Chinach... bo widzę, że bardzo stylizujecie swój ogród na tamtejsze klimaty ...

pozdrawiam ...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia_Tomek pisze: Jolu musisz koniecznie nabyć pierisa jak się Tobie podoba te chciejstwa trzeba spełniać

Gosiu a Ty koniecznie klonika :D
Kasiu właśnie dzisiaj przysiadłam wszkólce i pooglądałam ;:109 Pomyślałam o zimie, spojrzałam na cenę, poczekam jeszcze chwilę :;230 :;230 :;230
Czekam na zdjątko czerwonego mostka :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pamelko, może jednak spróbujesz. Czasami jak widzisz niektórym się udfaje. Może i Tobie.
Ja na razie odpuszczam, straciłam juz kilka, ale niczym ich nie okrywałam. Może za rok mi przejdzie i też sie skuszę.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Czerwony mostek pomalowany :heja
Oto kilka fotek,

Obrazek

Obrazek

Lilunia sprawdza czy stabilny

Obrazek

Widok na ogród z okien domku

Obrazek

Teraz przed nami jeszcze sporo pracy z zagospodarowaniem terenu, plan jest zrobiony :D Znając życie przy pierwszych nasadzeniach, będą zmiany , a projekt wyląduje na dnie w szufladzie :D
To samo stało się z tym z przodu domu :wink:
Tylko ciekawe jakie kamienie uda Nam się wybrać w żwirowni, bo tam się wydają małe.... a na miejscu.....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale pięknie będzie wyglądała ta rabata :roll:
Ta ściana zieleni podkreśli urodę roślin.
Ja też zazwyczaj mam plan nasadzeń, a potem wszystko ulega zmianie. Najgorsze jest to, że jak się jedzie do ogrodniczego, przynajmniej u mnie, to nie ma tego co bym chciała. A ponieważ jestem niecierpliwa to wtedy kupuję co jest.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Magiczny ten mostek, jak łącznik z innym światem... Sunia prześliczna :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, super mostek, wyszedł chyba dokładnie tak, jak marzyliście :uszy :uszy :uszy A widzisz i kolor czerwony się znalazł i cierpliwość została wynagrodzona ;:196
Piękny widok za oknem, zazdroszczę ;:108
Cebulla pisze:Mi w ogóle nie chce się nigdzie wyjeżdżać na wakacje... Harując w ogrodzie mam wrażenie przebywania na nieustających wakacjach :D
No a z wakacjami, to ja jak Dagmara. Urlop to mam codziennie po pracy i w weekendy :tan :tan :tan Po opuszczeniu blokowiska, to jeden wieeelki urlop jest.
muszu852
1000p
1000p

Post »

Kasiu...
A jakie jest założenie tego mostka?? pod nim bedzie jakaś woda przepływać czy jak ?? pewnie zrobicie sobie jakieś oczko wodne w połączeniu z mostkiem??
Kolor mostka fantastyczny, przypomina mi trochę kraje wschodu a znając Twoje zapalenie do klonów palmowych z pewnością jakieś się znajdą w jego otoczeniu :)

pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”