Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Dziękuje Marysiu! :oops:
Bardzo się cieszę, że udało nam się w końcu spotkać w realu. Jesteś miłą i ciepłą osobą. Miałam wrażenie jakbyśmy znały się od lat :D Mam nadzieję, że liliowce zadomowią się u Ciebie i swym kwitnieniem będą przypominały nasze spotkanko.
Cały czas główkuję gdzie posadzić te mieczyki od Ciebie...
Awatar użytkownika
Jadwiga 52
100p
100p
Od: 20 lut 2008, o 17:52

Post »

[b]Witam Cię Marysiu.
Szkoda, że nie mogłaś pojechać na działeczkę, ale za to masz liliowce. Aż Ci zazdroszczę. Również lubię te kwiaty.
Ja byłam 4 dni na moim ranczu. Narobiłam się jak wół.
Widzę, że masz już oczko. Tylko radzę Ci abyś włożyła tam deskę po której będą mogły wyjść jaszczurki i żaby, które tam wpadną. U mnie na początku parę sztuk wpadło i jak przyjechaliśmy to pływały, ale do góry brzuchami. Teraz jak mam tam deseczkę to jest o.k.
Pozdrawiam serdecznie JZ ;:167
Moja działeczka - Czyste k/Wdzydz Tucholskich
Awatar użytkownika
renszpaks-1
50p
50p
Od: 24 mar 2010, o 16:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te poprzednie zdjęcia wiosennych tulipanów są piękne. Z przyjemnością oglądałem. Masz wspaniałą działke. :D Och! Kiedy ja będę takie miała.... :(
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Ale mi się podoba Twoja leśna kałuża !!! I koncepcja obsadzenia też . Korzenie będą świetnie pasowały. Możesz pokazać jej szersze otoczenie ? Będę śledzić z przyjemnością kolejne etapy "zarastania "
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani! Udało mi się jednak pojechać na działkę na dwa dni. Właśnie wróciłam. Było zimno, całą niedzielę padał deszcz a mimo to było wspaniale. Posadziłam liliowce od Tuji, mieczyki od Anity (Anitaaa) oraz z All.... w sumie ponad 100 sztuk. Zostało mi jeszcze 10 nie mam pojęcia gdzie je wcisnę....
Kwitnie mój psiząb obie cebulki, bardzo się cieszę. Strasznie byłam ciekawa tego kwitnienia

Obrazek Obrazek

Jutro odpowiem wszystkim miłym gościom - teraz już tylko ;:41 bo jutro do pracy się nie pozbieram...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo Janeczko - ja się tylko zastanawiam jakie kolory mi się trafiły (chciałabym żeby były czerwone :) ) ale każdy kolor bedzie mnie cieszył - aby tylko zakwitły!
Pszczółko-Wiesiu - mój Tata był pszczelarzem i mieliśmy ula w ogrodzie. Pszczół się nie boję do dzisiaj, a może to była murarka?
Bernadetko - oj mnie też skręca z ciekawości :;230 Na razie to tylko chcę aby w ogóle zakwitły. Pisałam że jeden ma pączka. Pomyłka - on ma dwa pączki :tan
Ewo f - Witaj na Kaszubach po raz pierwszy! Zawsze mi jest bardzo miło, kiedy się gościom u mnie podoba :lol:
Agape - dziękuję! :oops:
Tujko - ja też miło wspominam nasze spotkanie. Mam nadzieję że nie ostatnie!!!! Liliowce wszystkie już posadzone. Największą kępę podzieliłam na dwie części i jedna z nich pojedzie do Pruszcza do mojej koleżanki z pracy. Moje mieczyki prawie posadzone. Sadziłam w niedzielę w przerwach pomiędzy opadami. Wyglądałam jak nieboskie stworzenie - cała w błocie :;230 A cieszyłam się jak gwizdek z każdej posadzonej bulwy :heja
Jadziu - pojechałam jednak na działkę (z przyjaciółmi ;:97 ) są jeszcze dobrzy ludzie na świecie, którzy wiedzą jak ja cierpię z daleka od działki :lol: Ja byłam dwa dni i też wszystko mnie dzisiaj boli. Za szybko człowiek chce mieć wszystko zrobione.
W oczku są włożone dwie gałęzie, syn je tam zainstalował od razu pierwszego dnia. Po tygodniu nić w oczku nie pływało do góry brzuchem, to znaczy że gałęzie zdają egzamin.
Igor944 - Ja też mam nadzieję że te nabytki mi zakwitną. Wybierałam sadzonki z pączkami. Ale pamiętam, że kiedyś kupiłam takie tanie pelargonie też w C. i wszystkie pączki zaschły i odpadły. Trzeba było długo czekać na kwitnienie. Może teraz będzie lepiej......
Renatko - Twoja działka też będzie piękna i to pewnie dużo prędzej jak moja. U mnie wszysko rozrasta się bardzo powoli, z powodu słabej ziemi i ostrego klimatu.
Tamaryszku - cieszę się że kałuża ma wielbicielkę :;230 Następnym razem zrobię takie zdjęcia specjalnie dla Ciebie. Chociaż to otoczenie na dzień dzisiejszy nie przedstawia się interesująco :cry:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kilka zdjęć z ostatniego wyjazdu....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Super zdjęcia,oczywiście kwiatuszki też.Cieszę się ,że wykonałaś plan "trzeciomajowy",ale będziesz miała jesienią co wykopywać.Pa pa życzę zdrówka po tych ulewach.
Awatar użytkownika
renszpaks-1
50p
50p
Od: 24 mar 2010, o 16:25

Post »

Jestem ze swoją działką tak daleko w polu,że po prostu nie wierzę że coś tam kiedyś wyrośnie. Mam ziemię ale nie mam czasu i pomocy. Odwiedzam to miejsce, patrze i nie wiem od czego rozpocząć. Sama nie dam rady. :(

Dziękuje za miłe słowa! :)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Podziwiam Marysiu, że przez dwa dni nadgoniłaś kawał dobrej roboty. Prawie wszystkie mieczyki już w ziemi,
będziemy czekać na piękne łany kwiatów latem ;:65
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Cieszę się Marysiu,że udało Ci się pojechać na działkę. ;:196
Szkoda tylko, że teraz zrobiło się tak zimno. :cry:
Wszystkie roślinki są takie przykurczone i czekają na ciepełko ;:65
:wit
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Marysiu - moje szczere uznanie -- czyś Ty przez zimę skończyła jakis kurs fotografii ???? Takie cudne zdjęcia robisz :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dzięki za wszystkie miłe słowa ;:180
Ja jeszcze oprócz sadzenia przytargałam dwie taczki wspaniałego kompostu, którym obdarowali mnie Grażynka-Księgowa wraz z mężem. Oczywiście od razu został rozparcelowany po rabatach a także zasilił żywopłot :lol:
Chyba umarła moja ukochana róża - Alchymist ;:145
Jest sucha aż do samej ziemi. Serce mi pęka - wyhodowałam ją z patyczka wiele lat temu. Rosła na mojej działce od samego początku. Była taka duża i pięknie kwitła. Może to nie jest wyjątkowo szlachetna odmiana - ale ja mam do niej wybitnie emocjonalny stosunek - a teraz ona już nie żyje ;:145 poryczałam się
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Przykro mi Marysiu z powodu różyczki ;:196 . Każda strata boli, ale im bardziej emocjonalny stosunek mamy tym bardziej. Może jednak odbije z korzenia? Spróbuj opryskać ją ASAHI. Jeśli tli się w niej choć iskierka życia oprysk pomoże. Trzymam kciuki!
Awatar użytkownika
kethry
100p
100p
Od: 12 wrz 2008, o 16:27

Post »

U mnie różyczki też przemarzły do korzenia mimo,że były przykryte półmetrowa warstewką śnieżnego puchu. Ale ostatnio widziałam,ze coś się tam nieśmiało wykluwa (z lupką trzeba na to zielone patrzeć ale jest :heja ). Mam nadzieję,że i u Ciebie tak będzie i od korzonka coś się wykluje.
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”