Róże gagawi
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Róże gagawi
Ale mi tam potrzebna wysoka róża - tło ma robić 

No nie mogę-ale kordeska urocza.Co za wnętrze.Czy duży jest ten kwiat?
Grażynko u mnie bonita R zakwitła\ po raz drugi i widze sporo dzieci.Piekny krzak sie już robi.Powtórnie kwitnie też Clair i Aphrodite.Wszystkie sa dorodne i rozrośnięte.(pamietaj podlewać mi kwiaty bo inaczej ;:5 )
Grażynko u mnie bonita R zakwitła\ po raz drugi i widze sporo dzieci.Piekny krzak sie już robi.Powtórnie kwitnie też Clair i Aphrodite.Wszystkie sa dorodne i rozrośnięte.(pamietaj podlewać mi kwiaty bo inaczej ;:5 )
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażka już się cieszę ,że mam tę Alohę,ale już mniej ,gdy pomyślę ,że rok będę musiała czekać na kwiat.Przesadziłam ja niedawno ,bo jej nie widziałam ,zza ognika i pnączy ...
No i teraz mam...zżółkły jej liście,ogólnie zmarniała...Zachciało mi się...
Aloha jest wspaniała ,nie wspominając o Edenie,po którym już tylko u mnie wspomnienia zostały...,bo przekwitła ,a u Ciebie dopiero zaczyna...

Aloha jest wspaniała ,nie wspominając o Edenie,po którym już tylko u mnie wspomnienia zostały...,bo przekwitła ,a u Ciebie dopiero zaczyna...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj gagawi,masz piękną paletę róż ,zachwycające kwiaty ,po prostu cudeńka.
Moją uwagę przykuła ślicznotka Piruette ,Eden,który mam u siebie pierwszy rok,dlatego czekam na wiosnę,kiedy pokaże swoją urodę
Pozdrawiam
Moją uwagę przykuła ślicznotka Piruette ,Eden,który mam u siebie pierwszy rok,dlatego czekam na wiosnę,kiedy pokaże swoją urodę

Pozdrawiam
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Aha...czyli najlepiej pnąca...Eden jest tak piękny, że lepiej byłoby jego wyeksponować, a na tło może Perennial Blue?- ktoś już go polecał, kwitnie ponoć non stop, mój "dostał" pierwszych kwiatówdominikams pisze:Ale mi tam potrzebna wysoka róża - tło ma robić

An-ka- kwiat Alohy ma ok. 8cm, cudnie pachnie

Podlewać nie zapomnę, zresztą Nela mi pomoże

Nela- to ty też masz Alohę Kordesa?

Annes 77- witaj

Troszkę już mam różyczek, ale ciągle czuję niedosyt hihi, piruet długo trzyma kwiaty i jest piękny, polecam, w Edenie nie można się nie zakochać

No kompletne rózomaniaczki-nic tylko róże i róze
A ja dalej chwalę Blues bo nadal przy tej afrykańskiej pogodzie,ona kwitnie i nie zasycha.Już ją uwielbiam.
Piruette też obdarzyła mnie 2 nowymi kwiatami(poprzednio było ich 6 sztuk,Warwick Castle tak jak u Ciebie jeszcze trzyma kwiaty-toż to już prawie miesiąc.Na dodatek jest zdrowy w przeciwieństwie do innych róż.
Nela już marzy o następnych różach-jest niemożliwa.I jak ja mam być przy niej wstrzemiężliwa w zakupach?

A ja dalej chwalę Blues bo nadal przy tej afrykańskiej pogodzie,ona kwitnie i nie zasycha.Już ją uwielbiam.
Piruette też obdarzyła mnie 2 nowymi kwiatami(poprzednio było ich 6 sztuk,Warwick Castle tak jak u Ciebie jeszcze trzyma kwiaty-toż to już prawie miesiąc.Na dodatek jest zdrowy w przeciwieństwie do innych róż.
Nela już marzy o następnych różach-jest niemożliwa.I jak ja mam być przy niej wstrzemiężliwa w zakupach?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ja bym chciała jakiś ciepły pomarańcz - właśnie kolor Westerlanda mi bardzo tam pasuje 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Grażynko - ja chwalę Perennial Blue - jestem zachwycona tą różą 

- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, i ja mam Perenial Blue - dopiero od jesieni, kwitnie cały czas, ale u mnie jest w kolorze wrzosu. Czy na fotce jest taki jak w naturze, czy to przekłamanie koloru?
Pozdrawiam, Danuta
Pozdrawiam, Danuta
- gagawi
Nie będziemy wstrzemięźliwe wcale a wcalean-ka pisze:No kompletne rózomaniaczki-nic tylko róże i róze![]()

Dominiko- westerland wydaje się być dobra opcją

Monia - no tak mi się właśnie zdawało, że chwaliłaś Perennial

Danusiu - świeżo otwarte kwiaty mają soczysty ciemnoróżowy kolor, jak własnie na zdjęciu, na drugi dzień kwiaty są już przebarwione na lekki odcień wrzosu. Aparat pojechał z córcią na wczasy, więc nie mam możliwości wykonania fotki dla porównania.
Grażynko Prince Jardinier pięknie się prezentuje w każdej fazie
Czytałam, ze pachnie jak stare róze..
napisz proszę jak przekwita.. czy oblatuje bardzo czy zasycha ..
i jak się rozkrzewia
bardzo subtelna różyczka ..
Czytałam, ze pachnie jak stare róze..
napisz proszę jak przekwita.. czy oblatuje bardzo czy zasycha ..
i jak się rozkrzewia

bardzo subtelna różyczka ..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Prince bardzo mi przypomina Aphrodite. Jak długo trzyma kwiaty?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zastrzeliłaś mnie tym Edenem

- gagawi
Iza, Monia- Prince rośnie u mnie do 130cm wysokości, a na szerokość ma jakieś 60cm. Przy 35 stopniowym upale kwiaty się obsypują, jak temperatura niższa- zasychają na krzewie. W zeszłym roku trzymał kwiaty prawie 2 tygodnie, w tym-przy wyjątkowo silnych upałach zdecydowanie krócej- do 5 dni.
Pachnie bardzo intensywnie-porównałabym go do Abrahama.
Mankamentem jest to , że długo każe czekać na kwiaty.
Aniu - mnie też zadziwia, wcale nie widać, żeby potrzebował aż 3 lata na wzrost. Tylko, żeby w zimie nie przemarzł.
Pachnie bardzo intensywnie-porównałabym go do Abrahama.
Mankamentem jest to , że długo każe czekać na kwiaty.
Aniu - mnie też zadziwia, wcale nie widać, żeby potrzebował aż 3 lata na wzrost. Tylko, żeby w zimie nie przemarzł.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Grażynko, napisz wszystko o róży Lavender Lassie...
Mam bardzo podobną i szukam nazwy... czy ona pachnie ?
Mam bardzo podobną i szukam nazwy... czy ona pachnie ?